استانها > مازندران

۷۵ هزار حلقه چاه کشاورزی در مازندران دیزلی است



به گزارش خبرنگار مهر، حیدر داوودیان عصر دوشنبه در نشست با فرماندار محمودآباد، بخشداران، نمایندگان شورای بخش و نمایندگان کشاورزان این شهرستان که به میزبانی فرمانداری محمودآباد برگزار شد، اظهار کرد: طبق ضوابط قانونی، برداشت آب از منابع زیرزمینی باید با مجوز انجام شود و برداشت آب از چاه‌هایی که پروانه بهره‌برداری ندارند یا چاه‌هایی که تاریخ اعتبار پروانه بهره‌برداری‌شان به پایان رسیده اقدامی غیرمجاز محسوب می‌شود.

وی افزود: ابتدای سال جاری در شورای تأمین استان تصویب شد که از سال آینده، یعنی فصل کشاورزی پیش رو همه کشاورزان برای برداشت آب از چاه‌ها باید برای تمدید یا دریافت پروانه بهره‌برداری اقدام کنند و بر همین اساس این موضوع با جدیت دنبال می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: متأسفانه در یک سال گذشته کمتر از ۱۰ درصد بهره‌بردارانی که اعتبار پروانه بهره‌برداری چاه‌های‌شان به پایان رسیده است اقدام به تمدید پروانه کردند که این موضوع طبق ضوابط برای آن‌ها در تأمین سوخت مورد نیاز چالش ایجاد خواهد کرد.

داوودیان تعداد چاه‌های کشاورزی مازندران را حدود ۱۱۰ هزار حلقه عنوان کرد و گفت: از این تعداد حدود ۳۰ هزار حلقه چاه برق‌دار هستند و مابقی با موتور دیزلی بهره‌برداری می‌شوند.

وی افزود: از این ۱۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در حال حاضر حدود ۷۵ هزار چاه با نیروی محرکه دیزلی به تمدید پروانه نیاز دارند. یعنی به دلیل انجام ندادن تمدید پروانه، بهره‌بردار غیرمجاز محسوب می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران اظهار کرد: همکاران ما اسفند پارسال در اقدام ضرب‌الاجلی بیش از یک‌هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز را طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف کردند. امسال هم اگر خوش‌بینانه نگاه کنیم می‌توانیم هزار پروانه جدید صادر کنیم. بر همین اساس انتظار داریم که خود کشاورزان نسبت به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

داوودیان تصریح کرد: بهره‌برداران همه چاه‌ها اعم از چاه‌های حریمی و چاه‌های عمیق ملزم به داشتن پروانه بهره‌برداری معتبر هستند و تا زمانی که پروانه بهره‌برداری چاه آن‌ها فاقد اعتبار باشد در دسته بهره‌برداران غیرمجاز قرار می‌گیرند. اولویت ما نیز در این زمینه ساماندهی چاه‌های پروانه‌دار و تمدید پروانه است.

وی افزود: با توجه به این‌که فرآیند اداری تمدید پروانه به مراتب کم‌هزینه‌تر و سریع‌تر از صدور پروانه جدید است، از کشاورزان می‌خواهیم که به سرعت نسبت به تمدید پروانه بهره‌برداری اقدام کنند. همراهی کشاورزان و بهره‌برداران در سراسر استان برای تمدید پروانه‌ها از بروز مشکل برای آن‌ها در زمینه دریافت سوخت و تأمین برق پیشگیری می‌کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا