یکی از چالشهای فناوران عدم شناخت آنها از بازار است
رسول خالقی، پنجشنبه، ۱۸ بهمن ماه، در نشست خبری رونمایی از سامانه آوند ( تحقیق و توسعه به وسعت ایران) با بیان اینکه فرهنگ سازی از طریق رسانه اتفاق میافتد، افزود: مجموعه نوآوری توسعه تعاون آذربایجان شرقی در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور نقش کوچکی دارد و سعی بر این داریم که در تعامل با رسانه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی دقیقی داشته باشیم تا به واسطه آن چالشها در سطح ملی و استانی مرتفع شود.
وی افزود: این مرکز از سال ۱۳۹۸ زیر نظر اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت خود را آغاز کردهاست که محل و بودجهای برای تأمین زیرساختها از طریق استانداری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اختیار این مرکز قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه از رسوخ فناوری در حوزههای صنایع، معادن و کشاورزی نسبت به کشورهای توسعه یافته فاصلهی بیشتری داریم، گفت: کشور ما از مفهوم تحقیق و توسعه غریب مانده و صنایع از فناوریهای روز بهره لازم را نبردهاند.
خالقی ادامه داد: اگر در بحث فناوری و نوآوری بتوانیم روی مسائل نیاز محور حرکت کنیم مشتری بالقوه نیز خواهد داشت.
وی با بیان اینکه رویکرد جدید این مرکز پرداختن به موضوعات مسائل محور و نیازهای فناوری است، گفت: در این رویکرد سعی داریم به سمت بخش خصوصی که نیاز محور بوده و از بودجه کافی برخوردار است حرکت کنیم. صنعت، معدن و کشاورزی از جمله مجموعههایی هستند که به واسطه آن فناوران بهره برداری لازم را انجام داده و بزرگترین چالش آنها یعنی تقاضا و بازار مرتفع میشود.
مدیر مرکز نوآوری توسعه تعاون آذربایجان شرقی بیان کرد: صنایع، معادن و کشاورزی علاوه بر موضوعات فنی تخصصی که در مجموعه خود به وجود میآورند در بطن ملی نیز مشکلاتی از قبیل محیط زیست، انرژی و آب ایجاد میکنند.
وی افزود: کارخانهها از فاضلابهای صنعتی و پسماندها به دلیل عدم بهره برداری از فناوری و فرسودگی تجهیزات باعث ایجاد فاضلابها و پسماندههای صنعتی میشوند.
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد انرژی از طریق واحدهای صنعتی، معدن و کشاورزی مصرف میشود، گفت: متاسفانه برخی تجهیزات در این صنایع فرسوده بوده و بسیاری از دستگاهها به طور کامل بهره برداری نشده و منجر به مصرف بیشتر انرژی میشود که فناوران میتوانند با بهینه سازی فرایند تولید مصرف انرژی آنها را کاهش دهند.
خالقی افزود: مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی با فرایند درستی انجام نمیشود چراکه تصفیه صحیح و فناورانه انجام نمیدهیم.
وی با بیان اینکه مشکل صنعت را باید در بطن صنعت حل کنیم، گفت: فناوری به صورت نیاز محور و تقاضا محور راهبری نشده است.
انتهای پیام