چرا این آبشار به «رجب شمیران» معروف شد؟
همشهری آنلاین _ ثریا روزبهانی:جالب است بدانید که نام این آبشار هم برگرفته از نام صاحب این قهوهخانه است.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
آبشار رجب در همه فصول زیبایی خاص خودش را دارد، اما منظره این محدوده در فصل بهار خیرهکننده است.
«متین کروندی»، طبیعتگرد، در باره آبشار رجب و وجه تسمیه آن میگوید: «بعد از اینکه روستای پسقلعه را پشت سر بگذارید، مسافتی را که طی میکنید گذر آقا مهدی یا همان پل چوبی روی رودخانه پیش روی شماست که بیشتر شبیه یک سهراهی است. سمت پل چوبی مسیر بند یخچال، پناهگاه شروین، چشمه جعفر و چشمه نرگس و سمت چپ به سمت پاسگاه امداد و نجات داودی و آبشار رجب و آبشارهای دیگر این مسیر ختم میشود. برای رسیدن به آبشار رجب باید از سمت شیرپلا رفت. بعد از ۴۵دقیقه که از یک شیب نسبتاً تند بالا میروید، جایگاه هلیکوپتر قرارگاه امداد و نجات داودی پیدا میشود.
درست بعد از آن، دیوارهای سنگی «کافه رجب» پیداست. این کافه از قدیم در کنار آبشار قرار داشت و صاحب آن شخصی به نام «رجب» بود. نام رجب را هم کوهنوردانی که در این مسیر بارها مهمان قهوهخانه آقا رجب شدهاند، برای این آبشار انتخاب کردهاند و اکنون سالهاست که این آبشار زیبا به آبشار رجب معروف شده است.»
به گفته اهالی، آبشار رجب، یکی از آبشارهای مسیر کوهنوردی شیرپلا است. نام شیرپلا یا شیرپِلا در گویش مازندرانی به معنی شیر برنج است که هنوز هم خوراک گاوداران مازندران در بلندیهای البرز است. کیقباد، پادشاه اساطیری، پیش از رسیدن به سلطنت به کمک جهان پهلوان رستم، در قلعه کیقباد که در شیرپلای امروزی قرارداشته، زندگی میکرده است. البته در مورد نام شیرپلا برخی از کوهنوردان نیز معتقدند نام شیرپلا از واژه شیبپناه گرفته شده و به مرور زمان به شیرپلا تبدیل شده که این گفته نیز با توجه به موقعیت این پناهگاه دور از ذهن نیست.
نام: آبشار رجب
موقعیت: کنار جانپناه داودی
دسترسی: دربند بعداز دو راهی اوسون