اخبار فرهنگی > سینما

چالش‌های داوری و انتخاب فیلم‌ها برای حضور در جشنواره فجر | عضو هیأت انتخاب: برخی از فیلم ها به لحاظ کیفی به یکدیگر نزدیک هستند



به گزارش همشهری آنلاین، منیر قیدی، نویسنده، کارگردان و عضو هیأت انتخاب بخش سینمای ایران در این دوره از جشنواره گفت: قرار گرفتن در جایگاه هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر موقعیت بسیار سخت و دشواری محسوب می‌شود. فرآیند داوری و انتخاب آثار برای حضور در جشنواره از چند زاویه با چالش‌هایی همراه است، زیرا برخی از فیلم ها به لحاظ کیفی به یکدیگر نزدیک هستند و انتخاب یک فیلم از میان آن‌ها کار آسانی نیست.

قیدی ادامه داد: عضویت در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر برای من دربردارنده یک مسئولیت سنگین اخلاقی است. البته همواره ممکن است درصد خطا و اشتباهاتی وجود داشته باشد، با این وجود در تلاش هستیم تا خطاهای خود را به حداقل برسانیم. خوشبختانه همه اعضا اصرار دارند تا فیلم ها با جزئیات بررسی شده و مورد ارزیابی قرار بگیرند تا بهترین انتخاب‌های ممکن انجام شود.

این کارگردان سینما یادآور شد: در چند سال اخیر و به دلایل مختلف جشنواره فیلم فجر از دوران اوج خود فاصله گرفته بود که همگی نسبت به آن واقف هستیم. زمانی که این مسئولیت به من پیشنهاد شد، درباره کیفیت فیلم‌ها و جشنواره دچار تردید بودم. اما اکنون که حدود نیمی از فیلم‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است، تغییری اساسی در نگاه اولیه من ایجاد شده است و به علاقه‌مندان سینما و سینماگران این نوید را می دهم که به لحاظ موضوعی، کیفیت و سبک فیلم‌ها، جشنواره بسیار متنوعی نسبت به سال‌های قبل خواهیم داشت. همچنین از نظر معرفی استعدادهای تازه می‌توانیم در این دوره شاهد چند پدیده جوان باشیم.

عضو هیأت انتخاب بخش سینمای ایران در جشنواره چهل و سوم بیان کرد: جشنواره فیلم فجر مهم‌ترین رویداد فرهنگی و هنری کشور است و متاسفانه در سال‌های اخیر کمی دچار نوعی رخوت و رکود شده بود. برای اینکه بار دیگر این رویداد به دوران اوج خود بازگردد، هنوز دیر نیست و می توان با اقدام‌های موثری این موضوع را در دستور کار قرار داد.

قیدی درباره پیش‌بینی از خود از کیفیت آثار حاضر در این دوره از جشنواره گفت: برخی از فیلم‌های ارسال شده به دبیرخانه جای بحث و گفت و گوی بسیاری دارند و مشتاق هستم تا نظر منتقدان را درباره آن‌ها بدانم.

قیدی درباره تجربه حضور در جشنواره به عنوان فیلمساز و تاثیر آن بر روی فرآیند انتخاب فیلم‌ها نیز گفت: بدون شک این موضوع تاثیر بسیار زیادی دارد و می توانم احساس فیلمسازان خصوصا افراد جوان را کاملا درک کنم. بنابراین آثار فیلمسازانی که نسبت به آن‌ها شناخت ندارم را با تمرکز و دقت بیشتری تماشا می‌کنم. معتقدم که نباید فیلم‌های مربوط به کارگردانان سرشناس را هم بدون بررسی کیفی انتخاب کنیم و به همین دلیل همه آثار به دقت ارزیابی می‌شوند و تفاوتی میان افراد سرشناس و ناشناخته قائل نیستیم.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا