پیگیری شهرداری بابل برای حل معضل زباله به کجا کشید؟
بیش از دو دهه است که مازندران با معضل پسماند روبه رو شده و به جرات میتوان گفت که به عنوان ابر چالش در استانهای شمالی مطرح میشود. این در حالی است که رفع پسماند و ارائه راهکارهای علمی و غیره بعنوان موضوعات سخنرانی تبلیغاتی بسیاری از افراد که قصد مشارکت در عرصه سیاسی دارند برای رای آوری بیشتر از«زباله و پسماند» استان به عنوان کلید واژه برای امیدآفرینی و حل مشکل مردم منطقه استفاده میکنند.
اما از آنچه مشاهده میشود و در خبرها به گوش مردم رسیده مسئولان سعی در حل مشکل پسماند مازندران دارند اما چرا به نتیجه مثبت ختم نمیشود کلاف سر درگمی است که سالها رسانهها هم به آن دست نیافتند.
به اذعان بسیاری از متولیان امر زیرساختهای موجود در حوزه پسماند نه تنها برای مردم مازندران کافی نیست بلکه وجود گردشگران و تولید زباله انبوه زباله این چالش را دو چندان کرده است.
گذشته از تولید زباله شهری و روستایی و رهاکردن طلای کثیف در کنار جاده و حاشیه شهر و روستا، مساحت قابل توجهی از جنگلهای مازندران محلی برای انباشت زبالههایی تبدیل شده که شیرابههای آنها به منابع آب سطحی و زیرزمینی نفوذ کرده است.
در این میان نشستها و راهکارهای تکراری هرساله گزینه روی میز متولیان امر هست اما خروجی آن تاکنون چه بوده؛ باید مسئولان پاسخ دهند.
لذا میتوان با جدیت گفت اگر تدابیر نوین و راهکارهای اساسی در این حوزه اتخاذ نشود مازندران بیش از گذشته در زباله غوطهور خواهد شد.
در این خصوص گفتوگویی داشتیم با مدیریت شهری شهرستان بابل تا تدابیر آنها را برای معضل زباله بررسی کنیم.
معضل زباله و پسماند بابل با جدیت پیگیری میشود
شهردار بابل اظهار کرد: در نشست اضطراری که با حضور فاطمی نماینده مردم بابل، میرتبار فرماندار، قربانیا رئیس شورای شهرستان بابل در دفتر مسعود نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور پیرو طرح سوال سه محوری دکتر فاطمی از وزیر کشور بخصوص طرح سوال در زمینه وظیفه وزارتخانه نسبت به مکان یابی و جانمایی سایت زباله برگزار شد تصمیمات مهمی اتخاذ شد که امیدواریم به نتایج خوب منجر شود.
سید حامد بیکائی افزود: در این جلسه راهکارهایی برای حل مشکلات چندین ساله زباله بابل مطرح واعتبارات خوبی نیز اخذ شد.
شهردار بابل از تخصیص اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال جهت فرایند تصفیه شیرابه خبر داد و گفت: برای تامین روکش آسفالت شهر بابل نیز قیر رایگان دریافت کردیم.
وی همچنین از تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریالی کمک بلاعوض به شهرداری بابل خبر داد.
شهردار بابل گفت: همچنین در این جلسه مقرر شد وزارت کشور زمین مورد نظر را در جهت احداث سایت پسماند تهیه و تسهیلات لازم در این خصوص نیز اعطاء شود.
وی افزود: امیدواریم با وجود این اتحاد و انسجام، بسیاری از مشکلات و معضلات شهرستان بابل حل شود.
ساماندهی زباله مهمترین چالش شهرداری بابل
رئیس شورای شهر بابل نیز در خصوص وضعیت پسماند بابل افزود: براساس قانون پسماند ایجاد بسترها و مکانیابی مناسب برعهده وزارت کشور است که این متولی باید با همکاری جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست، زمین مناسب را فراهم و زیرساختها را مهیا کند تا شهرداری از آن برای ساماندهی پسماند استفاده کند.
رئیس شورای شهر بابل تصریح کرد: با مکانیابی غلطی که در انجیلیسی بجای یک سال ۲۷ سال اتفاق افتاد مردم منطقه از این مصیبت رنج میبردند که با ورود دستگاه قضایی بسته شد.
کاردگر یادآور شد: هزینه ماهانه ۱۵ میلیارد تومانی انتقال زباله از جمله مشکلات مهم شهرداری بابل است که قابل توجیه نبوده و ناشی از سوء مدیریت وعدم احساس مسئولیت از سوی متولیان امر است.
وی با اشاره به اینکه دغدغه استاندار برای واگذاری حل مشکل زباله به دانشگاهها و مراکز علمی کار عقلانی است، گفت: اما راهکار رفع مشکل پسماند تعیین زمین مناسب و جذب سرمایه گذار این حوزه است، اگر زمین مناسب جانمایی نشود قادر به جذب سرمایه گذار هم نیستیم.
اخذ اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای بخش عمرانی بابل
رئیس شورای شهرستان بابل نیز اظهار کرد: ۳۰ میلیارد تومان بودجه بابت ساماندهی شیرابه انجیلسی از معاون وزیر اخذ شد.
حمید قربانیا دلاور تصریح کرد: همچنین مبلغ ۳۰ میلیارد تومان برای حوزه عمرانی اخذ شد که ۱۰ میلیارد برای شهر بابل و ۲۰ میلیارد تومان نیز برای شهرهای ۶ گانه بابل در نظر گرفته شد.
رئیس شورای شهرستان بابل همچنین از دریافت ۱۰۰ تن قیر رایگان برای شهرداری بابل اشاره کرد.
انتهای پیام