استان ها > زنجان

پرداخت ۸۰۰ میلیارد ریال برای ذخیره‌سازی گندم در زنجان



به گزارش خبرنگار خبرگزاری سلامت (طبنا) زنجان، ولی‌اله زمانی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال به‌منظور ذخیره‌سازی و نگهداری گندم، به کارخانجات آردسازی و سیلوداران بخش خصوصی استان زنجان پرداخت شد.

وی افزود: با تلاش‌های شرکت بازرگانی دولتی ایران و هماهنگی با سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، همچنین با توجه به مصوبات دوازدهمین کارگروه تنظیم بازار کشور، دستمزد ذخیره‌سازی ماهیانه گندم به کارخانجات آردسازی و سیلوهای خصوصی به‌صورت منظم پرداخت شد. 

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان، اظهار کرد: کارمزد ماهیانه ذخیره‌سازی گندم در مراکز بخش خصوصی، از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۳، بر اساس رتبه‌بندی درجات یک و دو برای سیلوهای بتنی و فلزی، جهت اجرا اعلام و ابلاغ شده است.

 زمانی تصریح کرد: کارمزد ذخیره‌سازی گندم، چه در کارخانه و چه خارج از آن، بر اساس رتبه‌بندی درجات سیلوها مشخص شده است. برای سیلوهای بتنی درجه یک، هزینه به ازای هر کیلوگرم ۲۵۶ ریال و برای سیلوهای فلزی ۲۵۰ ریال تعیین شده است. همچنین، برای سیلوهای بتنی درجه دو، هزینه ۲۳۰ ریال و برای سیلوهای فلزی ۲۲۵ ریال به ازای هر کیلوگرم در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: نرخ ذخیره‌سازی سیلوهای بتنی و فلزی، چه در کارخانجات و چه خارج از آن، بر اساس نوع سازه به‌صورت یکسان تعیین شده است. همچنین، کارمزد ذخیره‌سازی در انبار نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان،اظهار داشت: استان زنجان با ظرفیت ذخیره‌سازی بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم، از طریق مراکز ملکی و خصوصی، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ذخایر کالاهای اساسی استان شناخته می‌شود و نقش کلیدی در تأمین امنیت پایدار غذایی ایفا می‌کند. 

زمانی افزود: ظرفیت ذخیره‌سازی موجود شامل حدود ۱۶ مرکز استاندارد و نیمه مکانیزه است که در قالب سیلوهای فلزی، بتنی و انبارهای مکانیزه طراحی شده‌اند و امکان نگهداری گندم به‌صورت بلندمدت و کوتاه‌مدت را فراهم می‌آورند.

وی اظهار داشت: با در نظر گرفتن مصرف سالانه ۱۵۰ هزار تن گندم در استان زنجان، استفاده از ظرفیت خالی ذخیره‌سازی می‌تواند به عنوان یک پایانه تبادل منطقه‌ای برای واردات موقت گندم و دیگر غلات ایفای نقش کند. این اقدام علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت، فرصت‌های شغلی جدیدی را نیز برای استان فراهم خواهد آورد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان، ادامه داد: برای تأمین امنیت غذایی پایدار و تسریع در فرآیند تولید آرد در استان زنجان، نیمی از گندم ذخیره‌شده در سیلوهای کارخانجات آردسازی استان ذخیره و نگهداری می‌شود.

زمانی،گفت: ذخیره‌سازی گندم توسط بخش خصوصی نه تنها باعث افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها می‌شود، بلکه با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند سیلوهای مدرن، این بخش به دنبال سودآوری از طریق کاهش هزینه‌های انبارداری، توزیع و ضایعات است.

انتهای پیام/   



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا