هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی

وزیر فرهنگ: همه ملزم به اجرای سند موسیقی هستند



به گزارش خبرنگار مهر، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از اجراهای جشنواره موسیقی فجر در جمع خبرنگاران عنوان کرد: ارتباط انسان‌ها، به‌ویژه در شرایطی که فرصت برقراری ارتباط کلامی وجود ندارد، از طریق موسیقی برقرار می‌شود. موسیقی، به‌عنوان یک زبان جهانی، به انسان‌ها این امکان را می‌دهد که ارتباطی عمیق و وجودی با یکدیگر برقرار کنند.

وی درباره حذف گروه های سرود در جشنواره امسال توضیح داد: در دوران وفاق ملی، موسیقی می‌تواند به‌عنوان ابزاری مهم و مؤثر در ایجاد و تقویت این وفاق ایفای نقش کند. جشنواره امسال، با حضور گروه‌های موسیقی داخلی و خارجی، فرصتی ارزشمند برای تقویت این وفاق از طریق زبان موسیقی فراهم می‌آورد. هر حوزه ای جایگاه خود را دارد و شاید در ترکیب با حوزه دیگر تحت الشعاع قرار بگیرد. شاید نگاه دوستان این بوده است که سرود باید جایگاه مستقل خود را در دنیای هنر حفظ کند.

صالحی در ادامه درباره آینده موسیقایی نسل جوان اظهار کرد: به‌نظر من، فضای هنرستان‌ها فرصت‌های بی‌بدیلی برای آموزش هنر فراهم می‌آورد که گاهی از آن غفلت شده یا توجه کمتری به آن معطوف می‌شود. توجه ویژه به همه رشته‌های هنرستانی، به‌ویژه در حوزه‌های هنری، امری ضروری است.

وی اضافه کرد: هرچه آموزش هنر از سنین پایین‌تر آغاز شود، تأثیرات آن در آینده بیشتر و پایدارتر خواهد بود. هنرجویانی که از سنین پایین‌تری با موسیقی آشنا می‌شوند، اثرات عمیقی بر خودآگاهی و ناخودآگاهی‌شان خواهند گذاشت؛ اثراتی که در سنین بالاتر به سختی قابل دستیابی خواهد بود.

صالحی بیان کرد: برای من اهمیت بسیاری دارد که هنرستان‌ها و به‌ویژه هنرستان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با هدف خاصی تأسیس شده‌اند، نقش موثری در ساختن و شکل‌دهی به آینده هنر ایران ایفا کنند. اجرایی که الان دیدم دوستانی بودند که از اصفهان آمدند. توجه ویژه به هنرستان‌ها و به‌ویژه فعالیت‌های موسیقایی آنها، نویدبخش این است که این نسل جوان، نسلی متفاوت و پیشرو در حوزه موسیقی ایران خواهد بود.

وی یادآور شد: این گروه‌ها، که از سنین پایین‌تر با موسیقی آشنا شده‌اند، توانسته‌اند به‌عنوان هنرجویان جوان، اجراهایی با کیفیت بالا ارائه دهند. این‌گونه فعالیت‌ها قطعاً امیدواری زیادی را برای آینده موسیقی ایران به‌وجود می‌آورد.

وزیر فرهنگ در ادامه درباره رویکرد دولت و همدلی با هنرمندان و نامگذاری روزها به یاد چهره ها گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کنیم تا در تئاتر، سینما و همینطور در موسیقی هنرمندان مورد توجه ویژه قرار گیرند. به همین منظور، روزهای خاصی به نام هنرمندان بزرگ موسیقی نام‌گذاری شده‌اند تا ارتباطی با پیشکسوتان و افتخارآفرینان موسیقی برقرار سازد. این نام‌گذاری‌ها می‌تواند به‌عنوان جلوه‌ای از همدلی و اتحاد هنرمندان شناخته شود. نگاه هنرمندان عزیز هم محترم است و تلاش می شود همدلی‌ها افزایش یابد.

صالحی درباره شورای سینمای استان ها و همچنین شورای هنری استان ها عنوان کرد: شورای سینما تجربه ای است که اتفاق افتاده، فراز و نشیب هم داشته و در جایی هم موفق نبوده است ما تلاش می کنیم به تجربه موفق تبدیل شود. خوشبختانه معاون اول رئیس جمهور اهتمام زیادی به این حوزه داشتند. در این مدت مصوبات خوبی داشته ایم که یکی از مصوبات، شورای سینمای استانی بوده و به استان ها هم ابلاغ شده است تا در استان ها به ریاست استانداران شکل بگیرد. در زمینه شورای هنر هنوز این تجربه را نداشته ایم. بعد از شورای سینما که مصوباتش انجام شود شورای هنر را هم پیگیری می کنیم.

وی سپس درباره سند موسیقی گفت: همه ملزم به اجرای سند موسیقی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، هستند. ادارات کل در استان‌ها هم موظف هستند که این سند را به ‌درستی و به‌طور کامل اجرا کنند.

وزیر فرهنگ در پایان درباره به ثبت رساندن ساز رباب در اشتراک با دیگر کشورها مطرح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان نهاد مسئول، در تلاش است تا با گسترش این نگاه، نفوذ فرهنگی ایران را در سطح بین‌المللی بیشتر کند، اختصاص‌سازی همیشه به معنای اتفاق بهتر نیست بلکه گاهی نفوذ فرهنگی در فضای گسترده تر رخ می دهد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا