استان ها > خراسان شمالی

نیاز خراسان شمالی به ۲ ایستگاه لرزه نگاری دیگر/افزایش دوبرابری ثبت زلزله ها در استان



احمد خسروی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: هم اکنون چهار ایستگاه لرزه نگاری در این استان فعال شده و باید دو ایستگاه دیگر نیز فعال شود.

وی افزود: این ایستگاه ها باید در غرب و شمال غرب استان یعنی در جاجرم و غرب آشخانه راه اندازی شود.

به گفته خسروی ایستگاه های فعال در ارتفاعات شهر لوجلی، منطقه غلامان، ارتفاعات شاه جهان و ارتفاعات منطقه اسدلی ایجاد شده اند.

وی تاکید کرد: هرچقدر تعداد ایستگاه های لرزه نگاری بیشتر شود، می توان فعالیت های پژوهشی و پهنه شناسی زیادتری انجام داد.

 این مقام مسئول در ادامه به فضای فیزیکی مرکز لرزه نگاری استان اشاره کرد و ادامه داد: چند سال از راه اندازی این مرکز می گذرد اما این مرکز هنوز دارای فضای فیزیکی مناسب برای استقرار نیست.

وی با بیان اینکه ۴۸۳ رخداد زلزله در ۹ ماهه امسال در استان ثبت شد که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال دو برابر افزایش یافت، گفت: ۳۹۰ مورد زمین لرزه کمتر از دو ریشتر، ۸۰ مورد بین دو تا سه ریشتر، ۹ مورد بین سه تا چهار ریشتر و چهار مورد بین چهار تا ۵.۱ ریشتر  در استان ثبت شد.

به گفته کارشناس مسوول شبکه لرزه‌نگاری خراسان‌شمالی، بیشترین رخداد زمین لرزه در این مدت مربوط به شهر بجنورد با ۱۰۸ مورد ثبت شد همچنین در حصارگرمخان ۵۶ مورد، تیتکانلو ۴۸ مورد و در فاروج ۴۸ مورد زمین لرزه گزارش شده است.

وی ادامه داد: بزرگترین رخداد لرزه ای استان در این مدت در حوالی شهر بجنورد به بزرگی ۵.۱ و ۴.۷ ریشتر ثبت شد، همچنین در شهر تیتکانلو زمین لرزه ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر گزارش شد.
انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا