نوشهر میزبان ششمین جشنواره ملی «ارکیده» ایران
محمدعلی گلستانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه نوشهر به عنوان یکی از مهمترین مراکز پرورش گل ارکیده ایران است و نخستین ارکیدههای تجاری کشور در همین شهرستان تولید شده است، اظهار کرد: امسال با همکاری کامل باغ ملی گیاهشناسی ایران، باغ گیاهشناسی، شهرداری نوشهر و سایر ادارات و نهادهای شهرستان، ششمین جشنواره ملی ارکیده ایران در باغ گیاهشناسی نوشهر برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه امسال جشنواره ارکیده به صورت مشترک با باغ گیاهشناسی نوشهر و انجمن ارکیده این شهرستان که امسال به ثبت رسیده است، برگزار خواهد شد، افزود: این جشنواره در هشتم بهمن آغاز و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد و بعد از آن نمایشگاه سوغات و گلهای آپارتمانی نیز در همین باغ گیاهشناسی برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این جشنواره ملی در پنج دوره گذشته همواره مورد استقبال شهروندان نوشهری و عموم مردم ایران قرار گرفته و یکی از موفقترین جشنوارههایی بوده که تاکنون برگزار شده است.
دبیر ششمین جشنواره ارکیده ملی ایران با بیان اینکه بعد از کرونا چند سال این جشنواره برگزار نشد، گفت: بعد از کرونا دلسردی بین تولیدکنندگان ارکیده بوجود آمد و مسئولان نیز برای برگزاری جشنواره همکاری نمیکردند تا اینکه دفتر نماینده مجلس پیگیر شد و با حمایت شهردار و باغ گیاهشناسی این جشنواره برگزار خواهد شد.
گلستانی با اشاره به اینکه با کمک باغ گیاه شناسی و موسسه ارکیده نوشهر عملیات اجرایی انجام شده است و بنرها نصب شد، افزود: در حال حاضر غرفهها جانمایی شده است.
وی به دعوت از همه تولیدکنندگان ارکیده از سراسر کشور در این جشنواره اشاره کرد و گفت: تعدادی هم تولید کنندگان گلهای آپارتمانی و صنایع جانبی مثل خاک، کود و گلدان هستند همچنین بعد از پایان جشنواره، نمایشگاه سوغات و گیاهان آپارتمانی و زینتی در همان باغ برپا خواهد شد.
دبیر ششمین جشنواره ارکیده ایران با بیان اینکه دو گلخانه ارکیده و یک سالن بیرون آماده برای برپایی جشنواره است، یادآور شد: یکی از مشکلات امسال جشنواره این بود که به علت وقفه سه ساله جشنواره، گلخانهداران نتوانستند با تولیدکنندگان کشت بافتی ارتباط برقرار کنند و این موجب شد تا بسیاری از گلخانهها خالی بماند و سالنهای گلخانهها از ارکیده خالی شود.
گلستانی با بیان اینکه این جشنواره مکانی برای ارتباط بین دانشگاه و بخش گل و گیاه است، افزود: اساتید و کارشناسان در دانشگاه بعد از جشنواره دورههای قبل در مورد ارکیده بررسی، تحقیق و کار کردند و الان خودشان تولید کننده نشاء هستند و ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز داخلی به نشاء ارکیده را برآورده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود تا یکی دو دوره دیگر نیاز کشور به صورت کامل به ارکیده برطرف و حتی میتواند صادرات انجام دهد.
وی ادامه داد: امسال ۱۰ تولید کننده ارکیده و چهار تولید کننده دانش بنیان حضور خواهند داشت و مابقی گیاهان زینتی، آپارتمانی، خدماتی و جانبی مثل کود و خاک و گلدان خواهند بود.
انتهای پیام