نظریه هایی که اعتقادی با مبانی مقاومت نداشته کارایی چندانی ندارند
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه پیش از ظهر پنجشنبه در همایش علوم انسانی و راهبرد مقاومت که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد گفت: اینکه گفته میشود علوم انسانی، اسلامی و غیر انسان ندارد درست نیست و یک پاراداکس است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: علم مدرن یکی از تمایزهای آن با علم قرون وسطی توصیف و تغییر طبیعت و انسان است و انسان و عالم مدرن به دنبال توصیف طبیعت نیست و علم مدرن به دنبال تغییر و تحقق خواستههای انسان است و به همین دلیل انقلاب صنعتی رخ داد و امروز در دوره انسان و ماشین قرار داریم و در تغییر طبیعت از فناوری و تکلنولوژی استفاده میشود.
حجت الاسلام خسروپناه بیان کرد: حکمرانی یک فناوری نرم اجتماعی است و با این فناوریها انسان میتواند تغییر ایجاد کند.
وی گفت: چگونه میشود باید و نبایدهای مبتنی بر اصالت انسان و اصالت دنیا و ترجیه دنیا بر آخرت میتواند اثرگذار باشد، اما باید و نبایدهایی که از اجتهاد و فقه به دست میآید در عرصه حکمرانی نمیتواند اثر بخش باشد.
وی گفت: انسان بدون ایدئولوژی نمیتواند زندگی کند و با این ایدئولوژی انسان مطلوب تعریف میشود تا با فناوری انسان را تغییر دهند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: نظریه آزادی، قدرت و مالکیت در اسلام باید بیان شود و البته باید نظریههای مختلف در حوزه علوم انسانی را خواند و مطالعه کرد و بر اساس آن پاسخها با دیدگاه اسلام را احصا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه عنوان کرد: علوم انسانی مدرن ۵۰۰ سال پیش شروع شد و بعد علوم طبیعی پدید آمد و ما امروز در علوم اسلامی به یک قرن نیز نرسیدیم و در طی این مدت نظریه پردازیهای خوبی داشته ایم و آثار و تولیدات فراوانی از سوی پژوهشگران پدید آمده است.
وی تصریح کرد: نظریههایی با مبانی خاص که اعتقادی با مبانی مقاومت ندارد کارایی چندانی ندارد.