نخستوزیر گرینلند خواستار استقلال از دانمارک شد
ارتباط فردا: «موته اگده» نخستوزیر گرینلند در سخنرانی سال نو خود بر نیاز به «برداشتن موانع همکاری که میتوانیم آنها را بهعنوان غل و زنجیرهای دوران استعمار توصیف کنیم و حرکت به جلو» تأکید کرد؛ سخنانی که نشاندهنده برگزاری همهپرسی احتمالی استقلال است.
او گفت: «همکاری ما با سایر کشورها و روابط تجاری ما نمیتواند صرفا از طریق دانمارک ادامه یابد. کار بر روی ایجاد چارچوبی برای گرینلند بهعنوان یک کشور مستقل آغاز شده است.»
گرینلند، بزرگترین جزیره جهان با جمعیتی در حدود ۵۶ هزار نفر، از سال ۱۹۷۹ یک قلمرو خودمختار در قلمرو پادشاهی دانمارک بوده و امور داخلی خود را مدیریت میکند، در حالی که کپنهاگ بر سیاستهای خارجی و دفاعی نظارت دارد.
این جزیره حق قانونی اعلام استقلال را دارد، اما نگرانیها در مورد پایداری اقتصادی همچنان ادامه دارد، زیرا اقتصاد گرینلند به شدت به ماهیگیری و کمکهای مالی سالانه دانمارک متکی است که حدود دو سوم بودجه آن را تشکیل میدهد.
یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که ۶۴ درصد از سکنه گرینلند طرفدار استقلال کامل هستند. با این حال، یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که اگر این امر منجر به کاهش استانداردهای زندگی شود، ۷۸ درصد مخالفت آن هستند.
اوایل دسامبر رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در پستی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» ادعا کرد که «برای اهداف امنیت ملی و آزادی در سراسر جهان، ایالات متحده احساس میکند که مالکیت و کنترل گرینلند یک ضرورت مطلق است.»
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود بارها ایده خرید گرینلند از دانمارک را مطرح کرده بود. گرچه دولت این جزیره گفته است که آنجا برای فروش نیست، اما به نظر نمیرسد ترامپ منصرف شده باشد. طی روزهای گذشته رئیسجمهور منتخب آمریکا در حالی که گزینه مدنظرش بهعنوان سفیر در دانمارک را اعلام میکرد، دوباره این ایده را احیا کرد.
اظهارات ترامپ تازهترین نمونه از ابراز تمایل رئیسجمهور منتخب برای به دست آوردن، یا تهدید به تصرف یا تجاوز به قلمرو متعلق به یک قدرت خارجی دوست است.
ترامپ از زمان انتخابش در نوامبر، «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا را با پیشنهاد این که کشورش به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا تبدیل شود، مورد تمسخر قرار داده است. ترامپ همچنین به تازگی با اشاره به اینکه دوباره مایل است کنترل کانال پاناما را به دست بگیرد، جنجال به پا کرده است.
انتهای پیام