مقابل با جنگ نرم گسترده با فعالیتهای جزیرهای امکان پذیر نیست
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام احمدحسین شریفی ظهر شنبه در نشست بینالمللی مدیران مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه مطالعات اسلامی که در دانشگاه قم برگزار شد، به تشریح اهداف این اجلاس پرداخت و اظهار کرد: شناسایی ظرفیتها و فرصتهای موجود در حوزه علوم و مطالعات اسلامی، ایجاد بسترهای مناسب برای ارتقا همکاریهای علمی و فرهنگی و نیز شناخت خلأها و کاستیهای موجود در زمینههای آموزشی و پژوهشی از جمله اهداف محوری این رویداد است.
رئیس دانشگاه قم بیان کرد: چنین هماندیشیها زمینه را برای ایجاد شبکهای منسجم از مراکز مطالعات اسلامی فراهم میکند، تا بتواند به تبیین، آموزش و تبلیغ تفکر اسلامی در دنیای امروز بپردازد.
وی ابراز کرد: مقابله با جنگ نرم گسترده و چندلایه غرب علیه اسلام از طریق فعالیتهای پراکنده و جزیرهای امکانپذیر نیست.
حجت الاسلام شریفی بر اهمیت همافزایی میان مراکز مختلف تاکید کرد و این اجلاسها را بستری دانست که میتواند زمینه ارتباطات سازندهتر میان این مراکز و آشنایی آنها با ظرفیتها و دغدغههای یکدیگر را تسهیل کند.
رئیس دانشگاه قم تصریح کرد: این اجلاس تنها نمایانگر بخش کوچکی از توانمندیها و ظرفیتهای مراکز اسلامی در ایران و جهان است، برای مثال، در حوزه مطالعات حدیثی، یکی از برجستهترین مؤسسات تخصصی، مؤسسه دارالحدیث است که خدمات بینظیری در حفظ، گسترش و نشر منابع حدیثی ارائه داده است.
وی ادامه داد: در بخش مطالعات علوم انسانی اسلامی، مؤسسه آموزشی امامخمینی (ره) با تأسیس مرحوم آیتالله مصباحیزدی، به عنوان نخستین مرکز آموزشی و پژوهشی ایران شناخته میشود که تاکنون هزاران استاد برجسته و محقق زبده را پرورش داده و در طول سال دهها نشریه علمی معتبر و صدها عنوان کتاب پژوهشی منتشر کرده است.
حجت الاسلام شریفی در ادامه به نقش کلیدی مراکز علمی همچون مرکز پژوهشی دایره المعارف علوم عقلی اسلامی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: این مراکز باید در اجلاسهای بعدی حضور فعالتری داشته باشند.
رئیس دانشگاه قم امیدواری کرد که با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بستری مناسب برای تشکیل مجمعی جامع و فراگیر از مراکز علمی در سراسر جهان اسلام فراهم شود تا همافزایی علمی میان این مراکز به بالاترین سطح برسد.