مدیریت تب برفکی در مازندران
به گزارش خبرگزاری سلامت، دکتر حمزه آقاپور کاظمی سهشنبه ۱۲ فروردین در رابطه با شایعه شیوع تب برفکی در استان، اظهار کرد: روز گذشته کلیپی در فضای مجازی درباره شیوع بیماری تب برفکی در روستای «پرویج آباد» از توابع بخش کلیجانرستاق شهرستان ساری منتشر شد که بلافاصله پس از انتشار این کلیپ تیم عملیاتی مراقبت و پایش بیماریهای دامی اداره دامپزشکی ساری برای بررسی به دامداری مذکور اعزام شدند.
وی افزود: در بررسیهای میدانی، ۵ رأس تلفات بره (با سن حدود ۲ تا ۳ هفته) مشاهده شد که متأسفانه به دلیل فساد لاشهها، امکان نمونه برداری وجود نداشت.
مدیرکل دامپزشکی مازندران، تصریح کرد: دامدار پیش از این، هیچ گزارشی از تلفات یا علائم مشکوک به بیماری به اداره دامپزشکی ارائه نکرده بود.
این مسئول یادآور شد: همانطور که دامدار در کلیپ اشاره کرده، اداره دامپزشکی ساری پیشتر واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین علیه تب برفکی را در این روستا و دامداری مذکور انجام داده بود. همچنین، کارگاههای آموزشی پیشگیری از بیماریهای دامی به ویژه بیماری تب برفکی با مشارکت گروههای بسیجی و جهادی در منطقه برگزار شده بود.
آقاپور کاظمی اضافه کرد: با توجه به تأخیر در گزارش دهی، شواهدی مبنی بر صحت آمار تلفات منتشرشده در فضای مجازی وجود ندارد و صرفا همین تعداد ۵ راس دامی که در بازدید میدانی مشاهده شد تایید میشود، اما بر اساس اعلام دامدار، تلفات متوقف شده و وضعیت با توجه به اقدامات دامپزشکی تحت کنترل است.
وی با اعلام اینکه پایش مجدد بیماری در منطقه انجام شد و خوشبختانه هیچ مورد مشکوک یا جدیدی از بیماری گزارش نشد، بیان کرد: همچنین، توصیه درمانی، بهداشتی و قرنطینهای به دامداران و دهیاری ارائه شد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی مازندران، از آنجا که اقدامات پیشگیرانه دامپزشکی همواره مانع بروز بیماری نمیشود و صرفا باعث افزایش ایمنی دامها و کاهش خطر شیوع خواهد شد، از همه دامداران تقاضا داریم جهت جلوگیری از بروز یا شیوع بیماری و کاهش خسارات اقتصادی هرگونه مورد مشکوک یا تلفات غیرعادی را بلافاصله به ادارات دامپزشکی شهرستانها گزارش دهند تا همکاران دامپزشکی همانگونه که در هنگام نیاز به واکسیناسیون و سمپاشی به درخواست آنان پاسخ میدهند با اقدامات به موقع، از گسترش بیماری و خسارات اقتصادی جلوگیری کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۶۸۸، عدم گزارش بیماریهای دامی به مراجع ذیصلاح، تهدیدی علیه بهداشت عمومی محسوب شده و ممکن است به دامداران دیگر خسارت وارد کند.
آقاپور کاظمی تاکید کرد: دامداران کوچکترین موارد مشکوک بیماری را به اداره دامپزشکی اعلام کنند و تنها مرجع رسمی اعلام بیماریهای دامی در استان، اداره کل دامپزشکی مازندران است همچنین از مردم درخواست میشود به محتوای منتشرشده در فضای مجازی بدون منبع رسمی اعتماد نکنند.
به گزارش طبنا به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی مازندران، کاظمی یادآور شد: در راستای وظایف حاکمیتی خود، با وجود محدودیتهای لجستیکی و شرایط سخت جغرافیایی، واکسیناسیون دامها علیه تب برفکی را در دو فاز انجام شد که منجر به پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون در استان شده است.