بهداشت و درمان

کشف جدید محققان؛ درمان خشکی دهان با عوارض نزدیک به صفر



به نقل از مدیسن نت، این فرمول توسط محققان دانشگاه استرالیای جنوبی و دانشگاه استنفورد ایجاد شده است. آنها لیمونن- روغن مرکبات موجود در لیمو، لیموترش و پرتقال- را با چربی‌های سالم به نام لیپید مخلوط کردند.

به گفته محققان، این مخلوط جذب روغن را برای بدن آسان‌تر می‌کند و عوارض جانبی رایج مانند خشکی دهان و درد معده را کاهش می‌دهد.

در آزمایشات آزمایشگاهی، مخلوط جدید ۱۸۰ برابر بیشتر از لیمونن خالص محلول بود. در آزمایشات اولیه، جذب در بدن را بیش از ۴۰۰۰ درصد افزایش داد.

خشکی دهان، تا ۷۰ درصد از بیمارانی را که برای سرطان سر و گردن تحت اشعه قرار می‌گیرند، تحت تأثیر قرار می‌دهد. می‌تواند صحبت کردن و بلع را بسیار دشوار کند و کیفیت زندگی را کاهش دهد.

«لیا رایت»، یکی از محققین و پروفسور مهندسی شیمی در دانشگاه آدلاید استرالیا، گفت: «بیماران سرطانی که تحت رادیوتراپی و سایر درمان‌های پزشکی قرار می‌گیرند، مرتباً خشکی دهان را تجربه می‌کنند، که نه تنها از بلع راحت آن‌ها جلوگیری می‌کند، بلکه می‌تواند پیامدهای منفی و بالقوه تهدیدکننده‌ای برای جان شأن داشته باشد.»

مدت‌هاست که لیمونن به تولید بزاق کمک می‌کند، اما برای عملکرد خوب به دوزهای بالایی نیاز بود. این دوزها اغلب باعث ایجاد عوارض جانبی مانند سو هاضمه می‌شوند.

«کلایو پرستیج»، یکی دیگر از محققان، می‌گوید: «فرمول جدید این مشکل را حل می‌کند.»

پرستیج در بیانیه‌ای گفت: «مزایای درمانی لیمونن به خوبی شناخته شده است. این ماده به عنوان یک عامل ضد التهاب، آنتی اکسیدان و تقویت کننده خلق و خو استفاده می‌شود و همچنین می‌تواند هضم و عملکرد روده را بهبود بخشد. اما علیرغم استفاده گسترده، حلالیت ضعیف آن، توسعه آن را به عنوان یک درمان خوراکی محدود کرده است.»

رایت می‌گوید: «این فرمول لیمونن-لیپیدی بسیار تأثیرگذار می‌تواند یک راه‌حل خوراکی ساده و مؤثر برای خشکی دهان ارائه کند و برای بیماران سرطانی تسکین طولانی‌مدت، بهبود سلامت دهان و دندان و کیفیت زندگی بالاتر در دوران سخت را به همراه داشته باشد.»



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا