ماموریت رسانهها در مقابله با تهدیدات نرم افزاری
ارتباط فردا: ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ رهبر معظم انقلاب بر اهمیت تهدیدات نرم افزاری تاکید کردند. ایشان درباره تهدیدات نرم افزاری دشمن عنوان کردند: مسئله امروز ما تهدید سختافزاری دشمن نیست بلکه تهدید نرمافرازی است.
رهبر انقلاب، معنای تهدید نرمافزاری را دستکاری افکار عمومی، ایجاد اختلاف و ایجاد تردید در «محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن» دانستند و گفتند: بدخواهان به این نتیجه رسیدهاند که راه فائق آمدن بر ملت ایران و عقب راندن جمهوری اسلامی از مواضع قدرتمندانه خود، بکارگیری تهدیدهای نرمافزاری است که البته تا امروز موفق نبوده و نتوانستهاند با وسوسههای خود، ملت و جوانان ایران را از عزم و حرکت بازدارند.
ایشان راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن را نشانهای آشکار از کارساز نبودن تهدیدهای نرمافزاری خواندند و افزودند: حضور باشکوه و با عظمت آحاد مردم آن هم پس از گذشت ۴۶ سال از پیروزی انقلاب، امری بینظیر در دنیا است و مردم نشان دادند که مشکلات و توقعات بحقی که دارند، مانع حضور آنها برای دفاع از انقلاب نمیشود.
حضرت آیت الله خامنهای دفاع نرمافزاری در شرایط کنونی را مهمتر از دفاع سختافزاری برشمردند و در تبیین علت این اهمیت گفتند: نقص در دفاع سختافرازی با دفاع نرمافزاری قابل جبران است همچنانکه تاکنون بارها این کار انجام شده اما مشکلات نرمافزاری با ابزارهای سختافزاری قابل رفع نیست.
رهبر انقلاب، جوانان را برای تقویت دفاع نرمافزاری، به انس با مفاهیم و ویژگیهای انقلاب و بیانات امام بزرگوار توصیه کردند و افزودند: انقلاب ما به معنی حقیقی، مبارزه «نور با ظلمت» و «حق با باطل» و در صدد اعتلاء ملت ایران و عظمتبخشی به آینده آن و نشان دادن هویت ملی بوده است.
نقش مهم رسانهها در تهدیدات نرم افزاری
تهدید نرم افزاری که در جنگ نرم مطرح میشود به معنای فریب افکار عمومی و ایجاد تردید در افکار و اراده مردم جامعه و به ویژه جوانان است. طبق بیانات رهبر انقلاب تهدیدات نرم افزاری به مراتب سختتر از تهدیدات سخت افزاری خواهد بود. چرا که از یک سو جمهوری اسلامی ایران در جنگ سخت و تهیه ابزارهای آن به قدرت خوبی دست پیدا کرده است و از سوی دیگر متاسفانه علی رغم توصیه های رهبر انقلاب مبنی بر کار کردن روی زیرساخت ها در جنگ نرم اما هنوز این موضوع به خوبی در کشور عملیاتی نشده است.
نقش رسانهها در جنگ نرم و در مقابل تهدیدات نرم افزاری بسیار جدی و حائز اهمیت است. رسانه ها با روایتسازی و تولید محتوای هدفمند، میتوانند در برابر تحریف واقعیتها و وارونه جلوه دادن آن ایستادگی کنند و افکار عمومی را به سمت حقایق هدایت کنند. رسانهها با ایجاد امید و اعتماد در جامعه، از تاثیرات عملیات روانی دشمن جلوگیری کرده و روحیه ملی را تقویت میکنند. این تهدیدات در زمینه هویت ملی، افکار عمومی و فرهنگی بسیار اثرگذار هستند. بنابراین رسانهها باید با ارائه روایتهای درست و استفاده درست از فضای مجازی، در برابر روایتهای جعلی و دروغین دشمن ایستادگی کنند و هویت ملی و دینی را تقویت کنند.
در همین راستا مهدی اسماعیلی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به ایسنا میگوید: نیازمند این هستیم که برای ارائه آرمانها و دستاوردهای نظام برای مقابله با اهداف شوم و خبیثانه دشمن، بهویژه در رسانه ملی و صداوسیما که میتواند نقش محوری داشته باشد، شبکههای تخصصی در حوزه نرمافزاری و بحث مهارتهای زندگی و سبک زندگی و شیوههای مقابله و مواجهه با توطئههای دشمن در حوزه نرمافزاری و مجازی ایجاد کنیم. اینها میتواند پاسخگوی بخشی از منویات مقام معظم رهبری باشد.
اسماعیلی در پایان گفت: اگر ما در حوزه دفاعی دچار مشکل شویم، وجه نرمافزاری ما میتواند به کمک جبران، تقویت و بهبود وضعیت بیاید اما وقتی حوزه نرمافزاری ما آسیب ببیند، هیچگاه توانمندی سخت افزاری نمیتواند کمبود آن را جبران کند.
روایت اول در دست رسانههای دلسوز
موضوع دیگری که رسانهها باید در مقابله با تهدیدات نرم افزاری دشمنان به آن توجه کنند، روایت دست اول است. در فضایی که رقابت تنگاتنگی میان جبهه رسانهای انقلاب اسلامی و ضدانقلاب خارج نشین و ابزارهای داخلی شان وجود دارد، توجه به روایت اول میتواند در کاهش تبعات اجتماعی یک حادثه و غالب شدن فضای رسانهای به نفع مردم و کشور اهمیت بالایی داشته باشد. در بسیاری از موارد عدم توجه به نقش روایت اول در فعالیت رسانهها، هزینه های معنوی و اعتباری برای سازمان ها به دنبال داشته و به تقویت موج شایعات منتج شده است. در حقیقت مدیریت رسانه در روایت اول نقشی حائز اهمیت در شکلدهی به افکار عمومی و جلوگیری از انتشار شایعات ایفا میکند.
منصور علیمردانی، نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایسنا درباره اهمیت روایت اول توسط رسانه های دلسوز عنوان می کند: روایت اول موضوع بسیار مهمی است. مشکلات کشور نیز باید گفته شود، اما این مهم است که راوی اول چه کسی باشد. این که مشکلات را برای پیدا کردن راه حل و جلوگیری از غافل گیری مردم روایت کنیم، خوب است، اما انتشار اخبار برای ایجاد تنش در جامعه قطعا درست نخواهد بود. همیشه روایت اول باید دست دلسوزان کشور باشد.
وی ادامه میدهد: گردش آزاد اطلاعات نیز موضوع مهمی است که در فرمایشات اخیر رهبر انقلاب نیز بود و فرمودند جهان غرب معتقد به گردش آزاد اطلاعات نیست و اخبار را طوری که بخواهد روایت میکند.بنابراین رسانه های ما برای جذب سرمایه گذار ، جذب گردشگر و جذب سرمایه ایرانیهای مقیم خارج ، امید آفرین و کمک کننده باشد. اگر به رسانه توجه جدی شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
رسانه و فریاد مظلومیت ایران
با توجه به امپراتوری رسانه ای که توسط جبهه استکبار اداره میشود، بسیار حائز اهمیت است که رسانه های انقلابی فریاد مظلومیت جمهوری اسلامی و محور مقاومت را به گوش جهانیان برسانند. رسانه های معاند و غربی همواره تلاش میکنند تا چهره ای ضدانسانی از ایران اسلامی و محور مقاومت به جهانیان مخابره کنند. در این جنگ نابرابر نرم افزاری، رسانه های انقلابی و دلسوز باید تلاش کنند چهره واقعی دشمنان ایران و مظلومیت کشورمان را به مردم جهان نشان دهند. همان طور که پس از طوفان الاقصی، بار دیگر رسانه های جهان چهره واقعی رژیم صهیونیستی را به مردم دنیا نشان دادند و همین موضوع باعث شد تا در قلب آمریکا، دانشجویان این کشور علیه سیاستمداران خود به پا خیزند.
عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع که رسانه ها باید مظلومیت ایران را به گوش جهانیان برسانند، عنوان کرد: استفاده از تاریخ و فرهنگ غنی ایران و انقلاب اسلامی برای ترویج فرهنگ مقاومت در جهان ضروری است. رسانههای انقلابی میتوانند با روایت و بازتاب تاریخ مقاومت و پیروزی مردمان مظلوم جهان، بر حس ملیگرایی و فرهنگ انقلابی تأکید کنند.
این نماینده مجلس همچنین با تاکید بر نقش دولت و مجلس از رسانه های انقلابی اظهار داشت: ایجاد قوانین لازم و بودجه مورد نیاز برای مقابله رسانههای انقلابی با جنگ نرم افزاری دشمنان یکی از وظایف اصلی مجلس شورای اسلامی خواهد بود تا مظلومیت جهان اسلام و جمهوری اسلامی را به دنیا نشان بدهیم.
با توجه به تهدیدات نرمافزاری و فرهنگی موجود، رسانههای داخلی برای جلوگیری از تهاجم فرهنگی، حفظ هویت ملی و تقویت روحیه مقاومت در میان جوانان و اجتماع باید بهطور مستمر و هوشمندانه عمل کنند. بیانات رهبر انقلاب، راهنمایی روشن برای تمامی رسانهها در مسیر تحقق این اهداف مهم است.
انتهای پیام