استان ها > خوزستان

لزوم ارائه بسته‌های مشوق سرمایه‌گذاری در بخش شیلات خوزستان



مرتضی سوری امروز ۱۸ فروردین ماه در نشست مشترک با حضور مسئولان اداره‌کل شیلات خوزستان و پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور که به منظور تقویت همکاری‌های علمی و اجرایی در حوزه شیلات و هم‌اندیشی در خصوص تحقق برنامه‌های شعار «سرمایه‌گذاری در تولید» برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه استان در حوزه شیلات، ارائه بسته‌های مشوق سرمایه‌گذاری و آسیب‌شناسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان پیشنهاد می‌شود.

وی افزود: شناسایی دقیق فرصت‌ها و چالش‌های موجود، زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم می‌کند.

سوری ادامه داد: تدوین بسته‌های تشویقی در زمینه پرورش آبزیان، پرورش ماهی در قفس، پرورش آرتمیا و جلبک، فرآوری محصولات شیلاتی و توسعه زیرساخت‌های بندری می‌تواند در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در استان نقش مؤثری داشته باشد.

وی حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را یکی از راهکارهای مهم توسعه این بخش دانست و گفت: با بررسی موانع و ارائه راهکارهای عملیاتی می‌توان مسیر سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات را هموار کرد.

ارتباط فردا: مدیرکل شیلات خوزستان تاکید کرد: در صورت تامین زیرساخت‌های لازم و همکاری دستگاه‌های اجرایی، استان خوزستان این قابلیت را دارد که به یکی از قطب‌های اصلی شیلات کشور تبدیل شود.

دستیابی به دانش تولید واکسن باکتریایی در گونه کپور و ماهیان دریایی

حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور نیز در ادامه اظهار کرد: بخش تحقیقات در حمایت از برنامه‌های توسعه‌ای شیلات آمادگی دارد با انتقال دانش فنی و تخصصی در کنار فعالان صنعت شیلات و سرمایه‌گذاران باشد.

وی افزود: با توجه به بهره‌مندی فناوری تکثیر و پرورش ماهیان دریایی بومی مانند ماهی صبیتی و همچنین مولدسازی باس دریایی آسیایی و دانش ساخت قفس‌های کوچک مقیاس می‌توان به رونق آبزی پروری دریایی در استان امید داشت.

رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آبهای جنوب کشور بیان کرد: در حوزه ماهیان گرمابی آب شیرین پژوهشکده به اصلاح نژاد ماهی کپور معمولی پرداخته است و در حال حاضر مولدین شناسنامه‌داری در مجموعه وجود دارد که می‌تواند به مراکز تکثیر ماهیان گرمابی در جهت افزایش بهره‌وری کمک کند.

هوشمند با اشاره به دیگر موفقیت‌های بخش تحقیقات خاطرنشان کرد: با توجه به وجود بیماری‌های باکتریایی در ماهیان دریایی و گرمابی این پژوهشکده موفق به دستیابی به دانش تولید واکسن باکتریایی در گونه کپور و ماهیان دریایی شده است که در صورت تجاری‌سازی و ورود به مرحله تولید ماهیان می‌تواند از تلفات عمده این گونه‌ها جلوگیری کند.

وی یادآور شد: با توجه به وجود منابع آب‌های نامتعارف فراوان در استان و زمین‌های بایر، این پژوهشکده مطالعات گسترده‌ای را در حوزه امکان‌سنجی آبزی‌پروری در آب‌های نامتعارف انجام داده است که در صورت ورود سرمایه‌گذار و حمایت‌ بخش‌های اجرایی می‌توان علاوه بر بهره‌وری در مصرف آب به افزایش تولید نیز توجه کرد.

ارتباط فردا: در این نشست، طرفین ضمن بررسی چالش‌ها و ظرفیت‌های موجود، بر لزوم بهره‌گیری از پژوهش‌های کاربردی، ارتقاء فناوری‌های نوین در پرورش آبزیان و استفاده بهینه از منابع آبی تاکید کردند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا