قدرتمندتر از «ترامپ» هم نمیتواند مردم غزه را کوچ بدهد
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل، الناز رحمت نژاد: دونالد ترامپ ویرانیهای ناشی از حملات صهیونیستها در نوار غزه را بهانه کرد و خواستار تخلیه کامل منطقه غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه از جمله مصر و اردن و سیطره آمریکا بر این باریکه ۳۶۵ کیلومتری شده است.
رئیسجمهور آمریکا مدعی شده که «هدف از این طرح تضمین امنیت و آسایش فلسطینیها به دور از خشونت و ناآرامی است و مصر و اردن باید این طرح آمریکایی را قبول کنند.» ترامپ مدعی است که دنبال امنیت و آسایش فلسطینیها است، در صورتیکه تاکنون بیشترین نقش را در نسل کشی مردم فلسطین داشته و رژیم صهیونیستی توسط آمریکاییها به مرگ بارترین تسلیحات جنگی برای نسل کشی غزه مجهز شده است.
همچنین اظهارات ترامپ با واکنش منفی بسیاری از کشورها به خصوص مصر و اردن مواجه شد و فلسطینیان این طرح را خطرناک و دعوت به پاکسازی نژادی مطرح کردند. ناگفته نماند ترسیم نقشه جدید منطقه بر اساس دیدگاه آمریکا و الحاق نوار غزه به اراضی اشغالی صهیونیستها از اهداف دیگر ترامپ است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، انگلیس، سازمان ملل، پادشاه اردن، رئیس اسبق اطلاعات عربستان، چین، محمود عباس و خطیب مسجدالاقصی نسبت به اظهارات ترامپ برای کوچ اجباری مردم غزه واکنش نشان داده و این اظهارات را رد کردند. اظهارات ترامپ یک تحرک خطرناک برای توسعه مساحت اشغالگران صهیونیستی است. این اظهارات به زیان کشورهای اسلامی و آواره کردن ساکنان غزه است. کشورهای عربی و اسلامی باید در مقابل این طرح توطئه آمیز که همه ملتهای منطقه را هدف قرار داده ایستادگی کنند.
«شیخ حسین قاسم» مشاور فرهنگی حماس که با هیئتی از حماس به سرپرستی محمداسماعیل درویش، رئیس شورای این جنبش اخیراً به ایران سفر و با مقامات ایران دیدار کرد، در گفتگو با خبرگزاری مهر، طرح کوچ اجباری فلسطینیان و نقش جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین را تشریح کرد که متن کامل این گفتگو در ادامه میآید.
شکلگیری توطئه در فلسطین از زمان اشغالگری انگلیسیها
شیخ حسین قاسم در ابتدای این گفتگو با بیان اینکه پروژه کوچاندن فلسطینیان پروژه جدیدی نیست، بلکه یک پروژه قدیمی است، گفت: توطئهها در فلسطین از زمان اشغال انگلیسها در سال ۱۹۱۷ شکل گرفت و تا امروز ادامه دارد. پروژه کوچاندن فلسطینیان بعد از سال ۱۹۴۸ در سال ۱۹۵۶ برای باقی ماندههای فلسطینی آغاز شد.
همچنین سال ۱۹۷۰ در همه روزنامهها تیتر شد که فلسطینیها تبعید میشوند. سال ۱۹۷۰ شاهد بودیم نوار غزه به طور کامل زیر اشغال کامل رژیم صهیونیستی قرار گرفت. سال ۱۹۶۷ در کنار نوار غزه نیز صحرای سینا به طور کامل در اشغال صهیونیستها بود. اگر میتوانستند فلسطینیها را به سینا تبعید کنند همه آن منطقه تحت کنترلشان قرار میگرفت. وابستگی شدید ملت فلسطین به سرزمین خود جلوی این خروج را گرفت. قبل از مقاومت و حمایت بین المللی، ارادت مردم بزرگترین ابزاری است که توطئههای اینچنینی را خنثی میکند.
قدرتمندتر از ترامپ هم نمیتواند فلسطینیان را کوچ بدهد
وی در ادامه افزود: همه ما میدانیم در غزه چه کشتار و جنایتهایی شکل گرفته است. یکی از پزشکها که در یکی از بیمارستانها مشغول به کار بود گفته است یک پیرمرد حدود ۶۰ ساله بر روی باقی مانده و ویرانه خانه خود نشسته بود. او چادر زده و در آن زندگی میکرد. زن و فرزندان پیرمرد زیر آوار خانه مانده بودند و هنوز آنها را دفن نکرده بود بلکه روی آنها ساکن بود. کهولت سن روی این مرد اثر نگذاشته بود. پزشک خواست او را با خودش ببرد اما قبول نکرد و گفت یا شهید میشوم یا میمانم تا سوگندم با سرزمین خود را تجدید کنم.
ما مردم فلسطین خاکمان را دوست نداریم بلکه فلسطین ما را دوست داریم. دکتر از او سوال کرد: «تلفن داری؟» پیرمرد پاسخ داد: «خیر.» پزشک مجدداً سوال کرد: «غذا داری؟» او جواب داد: «رزق از خدا است.» پزشک از این حجم از وابستگی آن هم بدون آب و غذا تعجب کرده بود. این یک نمونه از وابستگی مردم فلسطین به سرزمین خودشان است که هرگز آن را ترک نخواهند کرد. همه توطئههای دنیا، ترامپ و قدرتمندتر از ترامپ نمیتوانند مردم فلسطین را از سرزمین خود خارج کنند.
کرانه باختری بیشتر از غزه در محاصره به سر میبرد
مشاور فرهنگی حماس در ادامه سخنان خود تاکید کرد: ملت فلسطین، ملت مقاومی است. کرانه باختری بیشتر از غزه در محاصره به سر میبرد و در واقع با چیزی که در دست دارد مقاومت میکند. راههای قاچاق از صحرای سینا برای غزه وجود داشت اما قاچاق در کرانه باختری بسیار سخت است؛ با این وجود میبینیم نبرد در جنین و طولکرم در حالی جریان دارد که صهیونیستها با آن همه تجهیزات حتی نتوانسته اند وارد یک روستا بشوند. ویران میکنند اما نمیتوانند در آنها باقی بمانند. جهاد همچنان ادامه دارد. آتش بس در غزه انجام شد اما جهاد در کرانه باختری به مسیر خودش ادامه میدهد. ملت ما از امکانات بسیار ناچیزی برخوردار است و قدرتمندی آن از اراده آنها سرچشمه میگیرد. تشکیلات خودگردان هم یک تشکیلات زیر اشغال است. قدرت تصمیم گیری ندارد و نمیتواند چیزی از واقعیت را تغییر بدهد.
انقلاب اسلامی ایران الگو منحصر به فرد برای جنبشهای آزادی بخش
به گفته شیخ حسین قاسم، جمهوری اسلامی ایران از زمان انقلاب که ۴۶ سال از آن میگذرد در کمک به فلسطین هیچ کوتاهی نکرده است. امام خمینی (ره) زمانی که در عراق بودند قبل از اینکه به ایران برگردند با وجود اینکه گفته میشد مقاومت فلسطین مارکسیسم و سوسیالیست و چپ است و هنوز جنبشهای جهاد اسلامی و حماس شکل نگرفته بود، امام فتوا دادند که اهدای خمس و زکات به مقاومت فلسطین جایز است. زمانی که انقلاب اسلامی ایران پیروز شد اولین کاری که امام خمینی انجام دادند سفارت رژیم صهیونیستی را بسته و پرچم آن را پایین آوردند و به جای آن سفارت فلسطین را راه انداخته و پرچم فلسطین را بالا بردند.
همچنین امام برای همبستگی مسلمانان جهان در حمایت از مردم فلسطین و آزادی قدس شریف در پیامی به مسلمانان ایران و جهان آخرین جمعه ماه رمضان را روز جهانی قدس اعلام کردند. هماکنون در حمایت از فلسطین رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) راه امام خمینی (ره) را ادامه دادند. چیز عجیبی نیست که هیئتی از حماس به سرپرستی محمداسماعیل درویش، رئیس شورای این جنبش به ایران بیایند و بخواهند با رهبر انقلاب و مقامات ایران دیدار و گفتگو کنند. با حمایت برادرانمان از محور مقاومت از ایران و لبنان و یمن و عراق ان شاالله رژیم صهیونیستی را از بین خواهیم برد. انقلاب اسلامی ایران یک الگو منحصر به فرد برای همه جنبشهای آزادی بخش است. ان شاالله زمانی که فلسطین آزاد بشود از روش تشکیل دولت و شکل حکمرانی جمهوری اسلامی ایران بهره خواهد برد. تقارن پیروزیها در لبنان و غزه با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی یک انگیزه قوی است که پیروزی نزدیک است.
مجاهدان مقاومت در غزه حافظ قرآن هستند
مشاور فرهنگی حماس در پایان مطرح کرد: هر کس میخواهد سرزمین خود را از اشغال آزاد کند باید عقیده درست در دل فرزندانش بکارد و این امری است که نخبگان فرهنگی در غزه روی آن تمرکز کرده اند. بیشترین مجاهدان مقاومت در غزه حافظ قرآن هستند. فلسطین مثل همه جای دنیا نیست که در آنجا یک آیه یا یک سوره بخوانی بلکه باید همه قرآن از سوره الفاتحه تا الناس را خواند و حفظ کرد. ممکن است حفظ قرآن هشت تا ده سال طول بکشد. مردم فلسطین عقیده دارند و میدانند دنیا ارزشی ندارد و همه ما در اینجا مهمان هستیم. با این عقیده رشد میکنند و روح و جسدشان را تقدیم میکنند. در راه عقیده حتی رهبرانمان را تقدیم میکنیم؛ مثل شهید قاسم سلیمانی، شهید اسماعیل هنیه، شهید صالح العاروری، شهید سید حسن نصرالله و شهید سید هاشم صفی الدین.