اقتصادی > عمران و اشتغال

قبل از انقلاب سلامی سه خانواده در یک خانه سه‌اتاقه زندگی می‌کردند


ارتباط فردا: حجت‌الاسلام والمسلمین حسین روحانی‌نژاد- نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مراسم گرامی‌داشت چهل و ششمین سالروز فرمان تاریخی امام (ره) برای تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: همکاران ما در بنیاد مسکن باید نسبت به تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وی افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طبق اساسنامه دو مأموریت اساسی در حوزه تولید مسکن بر عهده دارد که به زودی و به شکل ملموس، آثار این اقدامات در حوزه مسکن محرومین در سطح کشور مشاهده خواهد شد.

در حال حاضر، ایران با جمعیتی ۹۰ میلیونی مواجه است. در تهران ۵۱ درصد از مردم مستأجر و ۴۹ درصد صاحب‌خانه هستند. باید به مبدا مهاجرت توجه کنیم.

روحانی‌نژاد با اشاره به ماموریت بنیاد در تحقق اهداف خود مطابق برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه برای امسال برنامه‌هایی در این حوزه تدوین شده است. متناسب با شعار سال، باید اقدامات جدی هم در حوزه تولید مصالح و هم در ساخت مسکن انجام شود. رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات سال ۱۴۰۴ الزامات مشخصی را در این زمینه مطرح کرده‌اند که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: برای پیگیری شعار سال، نیاز به یک متولی خاص در سطح ملی و استانی وجود دارد. همچنین، رفع موانع سرمایه‌گذاری از دیگر اولویت‌هاست؛ موانع باید شناسایی و برطرف شوند.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن با بیان این‌که موضوع مهم دیگر، انتخاب محل مناسب برای فعالیت‌های تولیدی است، افزود: محصولات کارگاه‌های تولیدی باید در دسترس عموم قرار بگیرد. همچنین باید دقت شود که این کارگاه‌ها به سمت فعالیت‌های غیرمولد منحرف نشوند. افزایش بهره‌وری نیز باید به‌صورت جدی مدنظر قرار گیرد.

قبل از انقلاب سلامی سه خانواده در یک خانه سه‌اتاقه زندگی می‌کردند

وی با انتقاد از برگزاری بیش ازحد همایش‌ها در سال ۱۴۰۳ گفت: لازم است از برگزاری همایش‌های متعدد خودداری شود. بهتر است این نشست‌ها در فضای مجازی برگزار و از تحمیل هزینه‌های اضافی جلوگیری شود.

روحانی‌نژاد با اشاره به فلسفه تأسیس بنیاد مسکن خاطرنشان کرد: این بنیاد با هدف تأمین مسکن محرومان تشکیل شده و کارهای بزرگ باید به‌صورت تیمی انجام شود. با وجود پیشرفت‌ها، هنوز عقب‌ماندگی‌هایی وجود دارد که باید جبران شود.

وی در ادامه به وضعیت بازار مسکن در کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر، ایران با جمعیتی ۹۰ میلیونی مواجه است. در تهران ۵۱ درصد از مردم مستأجر و ۴۹ درصد صاحب‌خانه هستند. باید به مبدا مهاجرت توجه کنیم. بسیاری از مهاجران در مبدا خود صاحب مسکن هستند، اما به دلایلی مجبور به مهاجرت می‌شوند که این امر خود چالش‌برانگیز است.

نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن افزود: اگر فردی توان خرید مسکن را نداشته باشد، به اجبار به مستأجری روی می‌آورد. در دوران قبل از انقلاب، سه خانواده در یک خانه سه‌اتاقه زندگی می‌کردند، اما بعد از انقلاب وضعیت بهبود یافته است.

روحانی‌نژاد با تأکید بر اینکه تنها راهکار حل معضل مسکن، نسخه ارائه‌شده از سوی امام خمینی (ره) است، گفت: در این راهکار، تأسیس شورای مرکزی برای ساخت مسکن ارزان‌قیمت با صرفه‌جویی و دقت کامل پیش‌بینی شده و تأکید شده است که در ازای زمین، پولی پرداخت نشود. همچنین بنیاد مستضعفان باید در این زمینه مشارکت کند و از اراضی تصرف‌شده پهلوی و خاندانش در طرح تأمین مسکن استفاده شود.

وی تصریح کرد: اگر هزینه زمین از قیمت مسکن حذف شود، قیمت نهایی تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. طبق قانون، تهیه اراضی مورد نیاز برای ساخت مسکن بر عهده دولت و بنیاد مستضعفان است. این اراضی باید به‌صورت رایگان و قطعی در اختیار بنیاد مسکن قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، یادآور شد: ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن محرومان در دولت شهید رییسی آغاز شده که با قیمت تمام شده به محرومان تحویل می شود.

نوبخت: به اهداف افق ۱۴۰۴ دست نیافتیم

در ادامه این همایش، محمدباقر نوبخت ـ رییس اسبق سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که به اهداف چشم‌انداز ۱۴۰۴ دست نیافته‌ایم خاطرنشان کرد: ۲۰ سال است هر مسئولی در توصیف افق ۱۴۰۴ واژگانی را بیان کند که ایران کشوری توسعه یافته در جایگاه، فناوری، علم و… خواهد بود. آیا امروز به این افق رسیده‌ایم؟

وی افزود: این هدف همچنان یک ضرورت برای جمهوری اسلامی است که با این امکانات در جایگاه علم و فناوری منطقه قرار بگیرد و کشور توسعه یافته ای شود. این اهداف حتی با تاخیر باید پیگیری شود.

قبل از انقلاب سلامی سه خانواده در یک خانه سه‌اتاقه زندگی می‌کردند

نوبخت تصریح کرد: نباید ناامید شویم. برخی برای ما موانعی را ایجاد کردند و نباید به نکوهش خودمان بپردازیم که چرا به هدف نرسیدیم.

رییس اسبق سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: باید در تعریف و تبیین واژه توسعه با هم اشتراک نظر داشته باشیم. اگر تصور این است که توسعه رشد ۸ درصدی است، این یک نگاه تک بعدی به این مبحث است.

وی یادآور شد:از جنگ جهانی دوم واژه توسعه وارد ادبیات اقتصادی شد که با رشد متفاوت است. باید تکلیف خود را در جمهوری اسلامی با توسعه مشخص کنیم. توسعه مفهوم جامع تر برای ما خواهد داشت و آن توجه به انسان است. اینها از امکاناتی محروم هستند و اگر به توسعه در حد زیربناها بدون توجه به انسان ها بپردازیم کار بسیار اشتباهی را انجام داده‌ایم.

نوبخت بیان کرد: ساخت ۱۲۰ هزار واحد مسکونی را  در یک توافق با بنیاد مسکن، سپاه و کمیته امداد تفاهم کرده بودیم تا در راستای توسعه مدنظر رهبر انقلاب اسلامی حرکت کنیم. عده‌ای در کشور هستند که حتی امکان آنکه تعاونی بیاید مقداری پول بدهد تا خانه دار شوند، اینها یعنی محرومان این توان را هم ندارند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا