جهان > سیاست خارجی

فرصت‌های جدیدی برای همکاری‌های گسترده‌ ایران و ویتنام ایجاد می‌شود



ارتباط فردا: مراسم گرامیداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران پنجشنبه شب مصادف با فرخنده میلاد مسعود حضرت ولی عصر (عج) مورخ 25 بهمن ماه 1403 با حضور خانم نوین مین هنگ معاون خاورمیانه و آفریقای وزیر امور خارجه به عنوان میهمان ویژه، دبیر حزب کمونیست استان لای چاو، هیاتی از کامبوج، تعدادی از مسئولین وزارتخانه ها و نهادهای دیگر ویتنام، جمعی از سفرا و اعضای هیات هیات های دیپلماتیک و تعدادی از هموطنان مقیم ویتنام در هتل ملیای شهر هانوی برگزار شد.
معاون وزیر خارجه ویتنام در سخنانی در این مراسم اظهار کرد: باعث افتخار است که در این شب به‌یادماندنی، همراه با دوستان ایرانی، روز ملی جمهوری اسلامی ایران را جشن می گیریم. از طرف دولت و مردم ویتنام، صمیمانه‌ترین تبریکات را به سفیر ایران تقدیم می کنم و بهترین را برای رهبران، دولت و ملت ایران آرزو می کنم. دولت و مردم ویتنام، موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران را تحسین می کنند.
وی ادامه داد: عضویت ایران در نهادهای مهم چندجانبه از جمله بریکس و سازمان همکاری شانگهای، جایگاه این کشور را در عرصه منطقه‌ای و جهانی بیش از پیش ارتقا داده است.
این مقام ویتنامی افزود: ضمن تمجید از فرهنگ غنی و تمدن دیرینه ایران افزود: با توجه به ظرفیت‌های گسترده ایران و مردم هوشمند و مقاوم آن، اطمینان داریم که دوستان ایرانی همچنان به نگارش فصل‌های درخشانی از تاریخ پرافتخار خود ادامه خواهند داد.
معاون وزیر خارجه ویتنام با اشاره به روابط دوجانبه در سال گذشته اضافه کرد: سال ۲۰۲۴ شاهد تعاملات مهم دیپلماتیک میان دو کشور بودیم که از جمله می‌توان به هشتمین نشست مشورت‌های سیاسی میان وزارتخانه‌های امور خارجه ایران و ویتنام در تهران اشاره کرد. افتخار داشتم که در این سفر، ریاست هیئت ویتنامی را بر عهده داشته باشم. این سفر برای من تجربه‌ای فراموش‌نشدنی بود؛ زیبایی پایتخت ایران، مهمان‌نوازی گرم مردم این کشور و برخورد حرفه‌ای‌گری و محترمانه وزارت خارجه ایران در برگزاری این نشست، تأثیر عمیقی بر من گذاشت. این رایزنی‌های سیاسی نتایج مثبت و مؤثری به همراه داشته و به تقویت اعتماد متقابل، تعمیق دوستی و گشودن افق‌های جدید همکاری میان دو کشور کمک کرده است.
خانم نوین مین هنگ با اشاره به تداوم رشد مناسبات اقتصادی میان ایران و ویتنام گفت: محصولات ایرانی مانند فرش‌های دستباف، خرما و پسته، به‌طور فزاینده‌ای در بازار ویتنام شناخته شده‌اند. در عین حال، ایران به بازاری مهم برای صادرات محصولات حلال ویتنام تبدیل شده است و این روند با سیاست‌های دولت ویتنام برای توسعه صنعت حلال تا سال ۲۰۳۰ همسو است.»
وی همچنین از مشارکت فعال شرکت‌های دو کشور در نمایشگاه‌های بین‌المللی تجاری و صنعتی خبر داد و تأکید کرد که این تعاملات به توسعه بیشتر همکاری‌های اقتصادی کمک خواهد کرد. سال ۲۰۲۵ نیز فرصت‌های جدیدی برای همکاری‌های گسترده‌تر در تمامی زمینه‌ها از جمله سیاست، دیپلماسی، تجارت، علوم و فناوری، گردشگری، آموزش و فرهنگ فراهم خواهد نمود. ویتنام متعهد است که شرایط مطلوبی را برای توسعه پایدار دوستی و همکاری‌های دوجانبه ایجاد کند، به‌گونه‌ای که این همکاری‌ها به نفع مردم هر دو کشور بوده و به صلح و رفاه منطقه و جهان کمک کند.
شایان ذکر است در این مراسم، سرودهای ایرانی توسط دانشجویان فارسی آموز ویتنامی اجرا و در حاشیه مراسم نمایشگاه صنایع دستی و عکس جاذبه های طبیعی و گردشگری و میناتور برپا گردید.
انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا