قلدری در فضای مجازی ممنوع!/مراقب نظراتتان در شبکههای اجتماعی باشید
محسن شاهمرادی که با مستند «اسلحه» از رادیو ورزش توانسته به مرحله نهایی در بخش مسابقه ـ ساختار PSA جشنواره پژواک راه یابد، گفت: موضوع برنامه اسلحه، «قلدری در فضای مجازی» است. گاهی ما در شبکههای اجتماعی نظراتی میدهیم که میتواند اثرات خیلی بدی روی روح و روان طرف مقابل بگذارد.
شاهمرادی که در دو دوره از جشنواره پژواک برنده شده است، ادامه داد: نگاه من در مستند اسلحه این بود که باید مردم را نسبت به میزان خطرناک بودن یک جمله ساده در شبکههای اجتماعی آگاه کرد. شاید اگر این را متوجه باشیم، به خودمان اجازه ندهیم هرچیزی را به سادگی عنوان کنیم. هرسال تعدادی از آدمها در سراسر دنیا در شبکههای اجتماعی به دلیل نظرات بسیار بدی که دریافت می کنند اقدام به خودکشی می کنند که نشان می دهد چقدر می تواند موضوع مهمی باشد. شاید چهره به چهره نبودن ارتباط آدمها در فضای مجازی باعث می شود تا هرکسی نظرات خودش نسبت به هرچیزی را بی تعارفتر و گاه حتی بی رحمانه تر ارائه کند و این جسارت مجازی که آدمها پیدا می کنند، بدون اینکه حتی خودمان متوجهش باشیم گاهی می تواند خیلی خطرناک باشد. مسئله اصلی این است که شاید بشود چند تا حرف بد و بیراه را تحمل کرد ولی وقتی تعداد این حرفها می شود صدها نظر، تحملش هم کار سختی می شود.
این مستندساز برنامههای رادیویی ادامه داد: معضلی که تقریبا گریبان تک تک آدمهایی را که در شبکه های اجتماعی کوچکترین فعالیتی دارند را حداقل یکبار گرفته است. حتی خود من هم گاهی درگیرش شدم. یعنی وقتی مطلبی را منتشر میکنیم آن وقت است که هجوم بی رحمانه نظرات مخالف شروع می شود. شما حتی ممکن است یک عکس از خانوادهتان منتشر کنید و با نظرات عجیب و غیرقابل درک کاربران دیگر مواجه شوید. گاهی بهتر است آدم نظراتش را برای خودش نگه دارد و لازم نیست آنقدر بی رحمانه مثل یک گلوله به طرف مقابل شلیکش کند.
انتهای پیام