استان ها > کرمانشاه

علائم مسمومیت با قارچ سمی چیست؟



دکتر فریبرز ایمانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن فصل رویش انواع قارچ‌های خودرو و خطرات مصرف قارچ سمی از سوی افراد، گفت: مسمومیت با قارچ سمی نوعی مسمومیت غذایی بوده که می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی، تنفسی و حتی مرگ شود، از همین رو لازم است افراد از مصرف قارچ‌های خودرو پرهیز کنند.

وی با بیان اینکه به هیچ عنوان از ظاهر قارچ، طعم، بو و رنگ آن نمی‌توان سمی و یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد، خاطرنشان کرد: روش‌های سنتی مانند استفاده از سرکه، تغییر رنگ قاشق نقره هنگام برخورد با قارچ، مکان رویش، وجود حشره اطراف قارچ و… به هیچ عنوان ملاک تشخیص سمی بودن یا نبودن قارچ نیست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: حتی اگر حیوانات و پرندگان اهلی و وحشی قارچ را بخورند و مسموم نشوند، دلیلی بر مسموم نشدن انسان نیست.

ایمانی تنها راه تشخیص قطعی سمی بودن یا نبودن قارچ را استفاده از روش‌های آزمایشگاهی دانست.

وی با بیان اینکه علائم مسمومیت با قارچ سمی معمولا پنج تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف قارچ خود را نشان می‌دهد، ادامه داد: تهوع، استفراغ، درد شکمی و اسهال آبکی از مهمترین این علائم است که معمولا درمان‌های علامتی و حمایتی از جمله سرم درمانی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: در برخی موارد دو تا شش روز بعد از مصرف قارچ سمی، علائمی نظیر نارسایی شدید کبد، نارسایی کلیه و کاهش ادرار، ضعف، گیجی، علائم عصبی، افت قند، افزایش بیلی‌روبین، کاهش هوشیاری و… در فرد بروز می‌کند که ممکن است در نهایت مرگ‌آور باشد.

ایمانی مهمترین نکته برای درمان افرادی که با قارچ مسموم شدند را مراجعه سریع به مراکز درمانی دانست و ادامه داد: انتقال سریع شانس درمان موفق را افزایش داده و خطر مرگ را کاهش می‌دهد. به علاوه توصیه می‌شود افراد هنگام مراجعه به مراکز درمانی یک تکه از قارچ مصرف شده را نیز همراه داشته باشند، زیرا این کار به شیوه درمان فرد کمک خواهد کرد.

وی به افراد توصیه کرد در این ایام به هیچ عنوان قارچ‌های خودرو و حتی قارچ‌های فله‌ای که در بازار عرضه می‌شود را مصرف نکنند و تنها قارچ‌های بسته‌بندی شده را از مراکز معتبر بخرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در بسیاری از موارد سم موجود در قارچ به حرارت مقاوم است، گفت: سرخ کردن، کباب کردن، بخارپز کردن و سایر روش‌های پخت قارچ، سم موجود در آن را از بین نمی‌برد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا