زندگی > تغذیه و آشپزی

طرز تهیه شله زرد سنتی برای سفره افطار


همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: دستور شله زرد امروز برای ۴ نفر است اما شما می توانید مقدار مواد را به نسبت دوبرابر یا سه برابر کنید و به این ترتیب هر میزان شله زردی که می خواهید را درست کنید.

طرز تهیه شله زرد سنتی برای سفره افطار

بیشتر بخوانید:

روش تهیه زولبیا با نشاسته و ماست ؛ فوت و فن ترد و خوشمزه شدن زولبیا و بامیه | چگونه شربت زولبیا و بامیه را در خانه درست کنیم؟

مواد لازم برای ۴ نفر

برنج نیم دانه ایرانی یک پیمانه
آب ۷ پیمانه
شکر ۱.۵ پیمانه
گلاب نصف پیمانه
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۳ قاشق سوپ خوری
خلال بادام و پسته ۱.۴ پیمانه
عرق هل یک قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده غلیظ نصف پیمانه
پودر دارچین و گل محمدی برای تزیین

طرز تهیه

قبل از اینکه برنج را روی حرارت بگذارید تا بپزد، خلال بادام و خلال پسته را داخل یک کاسه بریزید و نصف پیمانه گلاب به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که خلال پسته و بادام به خوبی خیس بخورند و نرم شوند.

بهتر است برنج شله زرد را از چند ساعت قبل یا از شب گذشته بدون نمک خیس کنید اما اگر فراموش کردید اشکالی ندارد. برای پخت شله زرد بهتر است از برنج مرغوب ایرانی استفاده کنید. برنج خیسانده شده را با آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد و آب آن خشک شود و برنج له شود. می توانید برای عطر و طعم آن ۳ عدد هل تازه را در آب برنج بیندازید.

در مدت پخت، برنج را هم بزنید تا خوب باز شود و آب آن خشک شود. اگر در خلال پخت روی برنج کف ایجاد شد کف ها را با کف گیر بردارید. بعد از له شدن کامل برنج دانه های هل را از داخل آن بردارید و سپس زعفران را به آن اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه شکر را بریزید و اجازه دهید شکر خوب حل شود و ده دقیقه بپزد. بعد از اضافه کردن شکر شله زرد رقیق‌تر می‌شود، پس قبل از اضافه کردن شکر میزان غلظت را بنا به سلیقه خودتان امتحان کنید.

طرز تهیه شله زرد سنتی برای سفره افطار

به این نکته توجه کنید که قبل از مغز پخت شدن برنج نباید شکر را به آن اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی‌شود.

همچنین برای اینکه شله زردتان ته نگیرد بعد از اضافه کردن شکر باید دائماً شله زرد را هم بزنید. در ادامه خلال‌ها را همراه با گلاب، عرق هل ، کره و روغن مایع را اضافه کنید. خلال پسته و خلال بادام حتما باید تازه باشد و نباید بوی نم یا بوی ماندگی بدهد، چون در مزه شله زرد تاثیر می‌گذارد.

شله زرد باید خوب جا بیفتد. زمانی شله زرد جا افتاده می شود که نرم و روان باشد یا آب از برنج جدا نباشد. بعد از آن زیر حرارت را خاموش کنید و روی در قابلمه دم کنی بگذارید. یک ربع اجازه دهید تا شله زرد با شعله خاموش و با حرارت خودش دم بکشد. این کار باعث می‌شود که شله زرد بعد از سرد شدن، روی آن ترک نخورد و آب نیندازد.

همچنین شله زرد بعد از سردشدن غلیظ‌تر می‌شود پس بهتر است آن را خیلی سفت بر نداریم. سفت بودن شله زرد را با کمی آب جوش می‌توان حل کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.

در نهایت شله زرد را در ظرف مناسب بکشید و با پودر دارچین و گل محمدی تزیین کنید. حواستان باشد شله زرد باید داغ در ظرف کشیده شود در غیر این صورت شله زرد آب می‌اندازد. نوش جان.

طرز تهیه شله زرد سنتی برای سفره افطار



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا