شناسایی هویت مجرمان از طریق اثر انگشت حتی بدون سابقه کیفری
به گزارش خبرنگار مهر، سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی فراجا در نشست خبری با حضور خبرنگاران، سال ۱۴۰۳ را سالی پرکار برای پلیس آگاهی عنوان کرد و گفت: هدف اساسی ما در این سال، ایجاد امنیت عینی در جامعه و افزایش احساس امنیت با برخورد قاطع با متجاوزان و مجرمان بود که تا حد قابل قبولی نیز در این مسیر موفق عمل کردیم.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز رصد فضای مجازی افزود: برخی جرایم در فضای مجازی شکل میگیرند که در این مرکز بهصورت دقیق رصد و پیگیری میشوند. هدف ما این است که فرصت ارتکاب جرم را از مجرمان بگیریم و اگر قصد ارتکاب جرمی داشته باشند، مانند سایه بر سرشان حاضر شویم.
رئیس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: برای اولین بار در سال گذشته گشتهای پلیس آگاهی در سراسر کشور راهاندازی شد و کارآگاهان به صورت شبانهروزی به رصد و تعقیب مجرمان پرداختند که در نتیجه این اقدام، تعدادی از مجرمان در حین ارتکاب و حتی برخی پیش از انجام جرم دستگیر شدند.
وی گفت: تنها در سال گذشته، چهار هزار خودروی سرقتی توسط گشتهای پلیس آگاهی با تعقیب و گریز در معابر کشف شد و این گشتها همچنان در حال گسترش هستند.
سردار قنبری درباره کنترل هوشمند سارقین سابقهدار نیز اظهار کرد: بر اساس دستورالعمل ریاست قوه قضائیه، مجرمانی که بیش از سه فقره سابقه دارند با پابند الکترونیکی تحت کنترل هستند. سال گذشته، پنج هزار سارق تحت این کنترل قرار گرفتند و امسال نیز این برنامه توسعه خواهد یافت.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در مرکز تشخیص هویت گفت: یکی از مهمترین این اقدامات، توسعه بانک ژنتیک است که باعث شناسایی عاملان چندین مورد قتل و سرقت مسلحانه از طریق نمونههای بیولوژیکی برداشتشده از صحنه جرم شد.
رئیس پلیس آگاهی فراجا افزود: هیچ اثر انگشتی نیست که از صحنه جرم برداشته شود و قابل شناسایی نباشد. حتی اگر فرد سابقهای نداشته باشد، هویت او در لحظه مشخص میشود.
وی از اجرای آزمایشی پروژه سهبعدیسازی صحنه جرم در تهران خبر داد و گفت: این پروژه به ما امکان میدهد صحنه جرم را در لحظه با کارآگاهان خبره در سطح جهانی به اشتراک بگذاریم.
سردار قنبری از رونمایی دستگاه هوشمند تطبیق صدا خبر داد و گفت: این فناوری در حال حاضر در اختیار ۳۳ استان قرار گرفته است.
ادامه دارد…