علمی‌ و دانشگاهی > صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی

سیل مهاجرت اساتید آمریکایی به دلیل سیاست‌های دولت ترامپ



به گزارش ایسنا به نقل از فایننشال تایمز، جیسون استنلی، استاد فلسفه دانشگاه ییل می‌گوید به دلیل اینکه برخی دانشگاه‌ها در چند هفته اخیر تسلیم خواسته‌های ترامپ شده‌اند، تصمیم گرفته آمریکا را به زودی ترک کرده و به کانادا برود. او در این باره گفت: من به ارزش‌های آزادی دانشگاهی و دفاع از نهادهای دموکراتیک اعتقاد دارم. متاسفانه برخی دانشگاه‌ها تسلیم اقتدارگرایان شده و فقط امیدوارند نفر بعدی نباشند.

استنلی به همراه تیموتی اسنایدر و مارسی شور، مورخان دانشگاه ییل، در حال پیوستن به دانشگاه تورنتو هستند. اقدامات آنها نشان‌دهنده یک الگوی کوچک اما رو به رشد است.

بسیاری از دانشگاهیان در ایالات متحده شاهد کاهش بودجه و کاهش فرصت‌های شغلی جدید بوده‌اند، زیرا دانشگاه ها مجبور شده‌اند به دلیل فشارهای سیاسی، مخارج خود را متوقف کنند. در این میان، برخی نیز نگران محدودیت‌ آزادی‌های آکادمیک هستند که نمونه آن فشاری بود که دولت ترامپ بر دانشگاه کلمبیا آورد و دومین آن طی ۱۸ ماه اخیر، هفته گذشته استعفا داد.

برخی دیگر هم به اقدامات ضدعلمی دولت، از جمله انتصاب افراد بدبین به واکسن به رهبری رابرت اف کندی جونیور به عنوان وزیر بهداشت و خدمات انسانی ترامپ اشاره می‌کنند.

چند روز پس از تحلیف ترامپ، تیم کویگلی، استاد مدیریت در دانشگاه جورجیا، با وجود مشکلات و هزینه‌های مهاجرت به خارج از کشور، پیشنهاد کاری در سوئیس را پذیرفت. او برای این تصمیم خود، دلیل محکمی دارد و می‌گوید: من یک دختر ۱۰ ساله دارم و نمی‌خواهم در کشوری زندگی کنم که بیشتر به خرابکاری ماشین‌های تسلا اهمیت می‌دهد تا بچه‌هایی که در مدارس هدف تیراندازی قرار می‌گیرند.

او در حال پیوستن به مدرسه بازرگانی IMD در لوزان است که در اوایل امسال استخدام خود را از ایالات متحده افزایش داد. این دانشگاه از دو استاد ارشد دیگر ایالات متحده برای مصاحبه دعوت کرده است و به زودی پنج نفر دیگر را نیز در نظر خواهد گرفت.

از میان ۲۹۳ پژوهشگر فوق دکتری مستقر در ایالات متحده که در طول ژانویه و فوریه مورد بررسی قرار گرفتند، ۷۸ درصد گفتند که موقعیت آنها تهدید شده است یا تحقیقات آنها به تعویق افتاده است.

در همین راستا، یک نظرسنجی که هفته گذشته توسط مجله Nature از بیش از ۱۶۰۰ دانشمند آمریکایی منتشر شد، نشان داد که سه چهارم آنها به دنبال موانع به وجود آمده از سوی از دولت ترامپ در حال بررسی خروج از کشور هستند.

به دلیل این شرایط به وجود آمده، موسسات آکادمیک در کشورهای دیگر هم به صورت فرصت‌طلبانه و با روحیه حفظ تحقیقات با کیفیت بالا، جذب نیرو از میان اساتید آمریکایی را افزایش داده‌اند. البته باید توجه داشت که این تلاش به بودجه جدید، زمان قابل توجه و غلبه بر موانع دیگر نیاز دارد؛ به ویژه برای دانشمندانی که اغلب به تجهیزات قابل توجه و بودجه تحقیقاتی فراتر از حقوق خود نیاز دارند.

انتهای پیام 



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا