سهم بالای دو استان سیستان و بلوچستان و کرمان در آمار تصادفات
به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ احمد کرمیاسد، رئیس پلیس راه راهور فراجا، در جلسه کمیته هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ گفت: در نوروز سال گذشته، بیش از ۲۲ هزار نفر عامل انسانی و بالغ بر ۶۰۰۰ وسیله نقلیه برای انجام مأموریتهای مختلف به کار گرفته شدند.
وی افزود: همکاران در مجموعه سازمان با بهرهگیری از ده هزار نفر نیروی انسانی و بیش از ۶ هزار دستگاه وسیله نقلیه سبک و سنگین در بیش از هزار پایگاه در خدمت مردم بودند. در این ایام، اورژانس کشور با استفاده از ۲۴۸۰۰ نفر نیروی انسانی و ۳۸۰ وسیله نقلیه سبک و موتورسیکلت و ۷۰ دستگاه سنگین در بیش از ۳۲۰۰ پایگاه، خدمات خود را ارائه دادند. همچنین، با بهرهگیری از ۱۵۰۰ دستگاه آمبولانس و ۵۲ فروند بالگرد، امدادرسانیهای لازم انجام شد.
سرهنگ کرمی اسد بیان کرد: در نوروز سال ۱۴۰۳، استانهای دارای بیشترین سهم جان باختگان تصادفات رانندگی عبارتند از: فارس، سیستان و بلوچستان، کرمان، اصفهان، خراسان رضوی، خوزستان، تهران بزرگ، آذربایجان شرقی، هرمزگان و مرکزی.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان بیشترین سهم را در جان باختگان تصادفات رانندگی نوروز سال ۱۴۰۳ با سهم ۱۷ درصدی داشتهاند. همچنین، انحراف به چپ با ۵۶ درصد، به عنوان مهمترین علت وقوع تصادفات، شناخته شد.
رئیس پلیس راه راهور فراجا بیان کرد: طرح نوروزی ۱۴۰۴ از ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فرودین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.
وی با بیان پیشنهادهای اجرایی در طرح نوروز ۱۴۰۴ گفت: در راستای تحقق اهداف پویش “نه به تصادف”، باید از اراده جمعی جهت پایش رفتار رانندگان پرخطر با بهرهگیری از ظرفیت بازرسان نامحسوس استفاده شود.
وی افزود: همچنین، با توجه به تقارن نیمه دوم تعطیلات عید نوروز و عید سعید فطر، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه جهت کاهش حوادث و تسهیل در عبور و مرور، از سوی تمامی دستگاهها و سازمانهای ذیربط مورد تأکید قرار میگیرد. با توجه به نقش عامل خستگی و خوابآلودگی در وقوع تصادفات، برپایی و توسعه ایستگاههای سلامت و توقفگاههای بینراهی موقت، به ویژه در محورهای کویری، در دستور کار قرار خواهد گرفت.
سرهنگ کرمی اسد بیان کرد: در نهایت، با توجه به احتمال وقوع حوادث مهم ترافیکی همزمان با شروع طرح نوروز، کمیته اقدام مشترک در مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا با حضور نمایندگان کلیه دستگاههای ذیربط (ستاد بحران، راهداری، اورژانس، هلال احمر، امداد خودرو، نمایندگان بیمه استان و دیگر دستگاههای مرتبط) در قرارگاه پلیس راه استانهای سراسر کشور تشکیل خواهد شد.