زاکانی: ۲۵۰۰ اتوبوس برقی تا خرداد ماه وارد پایتخت میشوند/ کار ساخت آرامستانهای جدید شروع شده است
ارتباط فردا: علیرضا زاکانی در گفتوگوی ویژه خبری درباره آخرین وضعیت اتوبوسهای برقی از چین اظهار کرد: قسمت اول اتوبوس و تاکسی وارد شده و چین تعهد دارد که تا خرداد ماه سال آینده اتوبوسها را تامین کند و بعد از آن باید در سال آینده خط تولیدش را در کشور راه بیاندازد. ما ۸۶۰ اتوبوس در حال گردش در تهران داریم و یک دفعه ۲۵۰۰ اتوبوس برقی تا خرداد ماه وارد شهر میشود؛ بعد از ۲۲ بهمن از اولین بسته برقیمان رونمایی میکنیم. برای برقی سازی تهران کارهای ویژهای در حال انجام است و همه زیرساختهایش را مهیا کردیم. ما ۵۰۰ اتوبوس برقی هم از داخل تامین میکنیم که همه بخش خصوصی و نهایی در حال ساخت آنها است.
وی درباره وضعیت ساماندهی معتادان متجاهر گفت: معتادان متجاهر به کمپهای تحت عنوان ماده ۱۶ میروند که یک کمپ اجباری است. آنها باید بازسازی شخصیتی شوند و گامهایی را طی کنند تا بتوانند به جامعه برگردند؛ ۴۱ ماه پیش تعداد معتادان متجاهر ۸۵۰۰ نفر بودند و ظرفیت کل کمپهای ما ۱۱۵۰۰ نفر بود. امروز در تابستان ۲۰ هزار معتاد متجاهر به کمپها فرستاده شدند و ظرفیت کمپها به ۲۴ هزار نفر افزایش پیدا کرد. ما توانستیم ظرفیت کمپها را ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر افزایش دهیم و ۱۱ هزار ۵۰۰ معتاد متجاهر را نیز جمع کردیم.
شهردار تهران اضافه کرد: هیچ کجای شهر تهران کلونی معتاد متجاهر وجود ندارد؛ دو سه سال پیش در میدان شوش، هرندی، روددره فرحزاد، خلازین و گردنه تنباکویی معتادان متجاهر را مشاهده میکردید. در روددره فرحزاد ۹۰۰ معتاد متجاهر ۱۷ سال بود که خانه کرده بودند و در کوه زندگی میکردند اما امروز همه جمع آوری شدند و وارد سیکل بازپروری شدند.
وی درباره رسیدگی به کارتن خوابها عنوان کرد: هر شب در سطح شهر گشتهای ما حاضر هستند و مجموعه نیروی انتظامی، بهزیستی، کمیته امداد، بسیج، سپاه و مجموعههای مختلف با همکاری یکدیگر رسیدگی میکنند کارتن خوابی وجود نداشته باشد. ما در شهرداری تهران ۸۳۰۰ تخت ماده ۱۶ داریم که ۷۸۰۰ تخت آن پر است؛ قبلا شهرداری یک تخت هم نداشته است.
زاکانی با اشاره به گرمخانههای تهران گفت: گرمخانه یک استراحتگاه موقف شبانه است که به به خود رسیدگی میکنند و صبح آن محل را ترک میکنند. بالغ بر ۲۵۰۰ گرمخانه داریم و هر شب ماشینهایمان در سطح شهر مانده باشد، آن را به گرمخانهها منتقل میکنیم. برخیها مقاومت میکنند و علاقه ندارند به گرمخانهها بروند؛ به همین دلیل از سال گذشته فعالیت ماشینهای سیاری را اجرایی کردیم که افراد میتوانند در داخل آن استراحت کنند. کمپهای ماده ۱۶، گرمخانه و ماشینهای سیار در اختیار شهروندان است تا دیگر به مشکل برنخوریم.
او در خصوص متکدیان در چهارراههای شهر گفت: تعداد آنها کم شده است؛ تکدی گری حرفهای جرم است اما کسانی که تکدیگری میکنند و حرفهای نیستند، مجرم محسوب نمیشوند و ما برای اشتغالشان پیگیری میکنیم تا مسیر جدیدی برایشان باز شود. تاکنون ۳۵ هزار نفر در مراکز ما با عزت و آبرو کار میکنند. اگر کسی هم نیازی داشته باشد، آموزشش میدهیم تا به مسیر درستی برود. درباره کودکان کار هم شهرداری با همکاری دستگاههای قضایی، فراجا، بهزیستی بیش از ۷۰۰۰ نفر از کودکان را از سرچهار راهها جمع کردیم. البته بیش از ۷۰ درصد از آنها اتباع بودند؛ در خود شهرداری ۳۳ مدرسه داریم که حدود ۷۰۰۰ نفر کودک بدسرپرست یا بی سرپرست را در این مدارس آموزش میدهیم و حدود ۲۰۰۰ نفر از آنها را استعدادیابی کردیم.
شهردار تهران درباره وضعیت سرانههای فضای سبز تهران گفت: در دهه ۹۰ سالانه ۹۳۰ هکتار فضای سبز در پیرامون تهران کاشته شد. هدف گذاری کردیم ۵۰ هزار هکتار در پیرامون شهر تهران فضای سبز کاشته شود؛ ما در مجموع سه زمستان گذشته و این زمستان به ۷۷۵۰ هکتار کاشت میرسیم؛ سال گذشته ۴۷۵۰ هکتار کاشت داشتیم و اکنون هم ۸۴۰۰ هکتار فضای پیرامونی داریم. اگر این ۳۰۰۰ هکتار امسال اضافه شود، بیش از ۱۰۰۰ هکتار از کمربند سبز طراحی شده گذشته را عبور میکنیم. امسال جشن پایان مرحله اول کمربند سبز تهران را برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: البته در دولت دنبال کردیم که بتوانیم کوههای شمال تهران را از منابع طبیعی بگیریم و ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ متر گیاه مثمرثمر کاشت کنیم تا هم به آبخوان داری کمک کنیم، هم جلوی سیلابها را بگیریم و هم فضای سبز تهران را توسعه دهیم. ما در داخل شهر هم ۱۶ هزار و ۴۰۰ هکتار فضای سبز داریم که در دوره ۴۱ ماهه ۱۲۹ پارک اضافه کردیم. سرانه فضای سبز به صورت عمومی در داخل شهر ۱۵ متر است که ما به ۱۷.۳ متر و در پیرامون شهر به استاندارد ۲۶ متر رسیدیم. باز هم در حال گسترش این سرانه هستیم؛ آفتهایی به درختان چیتگر، سرخهحصار یا لویزان زده است که یک جنبه جبرانی هم برای آنها داریم. به واسطه بیآبی یا کهن سالی، درختان آسیب خورده بودند و برنامه داریم طی یک روند منطقی جایگزینی مناسبی داشته باشیم. باید آب مناسبی هم به این درختان برسانیم.
زاکانی با اشاره به تامین آب فضای سبز تهران بیان کرد: ما در تهران ۱۸۵ میلیون متر مکعب برای فضای سبز داخل و پیرامون شهر آب مصرف میکنیم. ۴۱ ماه پیش که شهرداری را تحویل گرفتیم تنها ۷ میلیون متر مکعب از طریق بازچرخانی آب تامین میشد اما حالا تا عید ۵۶.۵ میلیون متر مکعب پساب را ساماندهی خواهیم کرد. تعهدمان به دولت ۱۴۵ متر مکعب تا سال ۱۴۱۰ است اما امروز از برنامه خودمان جلوتر هستیم. این سبب خواهد شد برداشت آب زیرزمینی را کم کنیم و برای ما به ازای آن از پساب استفاده کنیم. مهار فرونشست زمین را با این کار خواهیم داشت.
وی با اشاره به احداث میدان میوه و ترهبار جدید در تهران گفت: ۳۰۵ میدان میوه و ترهبار در تهران داریم و ۱۰ میدان دیگر در هفته آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. این کار باعث میشود سفرها برای خرید کوتاه تر شود؛ ما سامانه شهرزاد را برای پسماند داریم که خدمات را در درب منزل مردم ارائه میکنیم. ادامه این کار باعث میشود از حمل و نقل مردم کاسته شود. ما در راستای این مساله ۹۸ اصلاح تقاطعی در تهران داریم که ۳۴ تقاطع را تاکنون ساختیم و شش تقاطع آماده تحویل داریم. سال آینده نیز تا نیمه سال ۲۰ تقاطع را تحویل میدهیم. این کار باعث میشود ۷۸۳ کیلومتر به ۵۳ کیلومتر کاهش پیدا کند.
شهردار تهران با اشاره به وضعیت آرامستان بهشت زهرا گفت: ما از سال گذشته شروع کردیم همه قطعات شهدا را مسقف کنیم؛ بستر آن مناسب سازی میشود و بدون اینکه دست به قبور و حجلهها بخورد، نور، صورت و فضای سبز نوسازی میشود. این یکی از بزرگترین پروژههای ماست که سال آینده تمام خواهد شد.
وی درباره ظرفیت رو به اتمام بهشت زهرا گفت: در استانداری پنج نقطه مصوب شده و ما نیز چهار نقطهاش را دنبال میکنیم. بخشی از گلزارهای جدید ما در حال ساخت است و در آینده نزدیک رونمایی میشود. در شمال شرق، جنوب شرق، جنوب غرب و شمال غرب چهار نقطه مشخص ما هستند و یک نقطه هم کمی دور تر قرار دارد.
زاکانی درباره مساله انتقال پایتخت گفت: دهها سال میخواهند انتقال پایتخت را عملی کنند اما شدنی نیست چرا که هم هزینه زیادی دارد، هم باتوجه به امکانات و شرایط موجود امکان جا به جایی را نخواهیم داشت. پیشنهاد من تجمیع ساختمانهای دولتی است و به واسطه بستر فناوری و هوشمندی سازی مستقر شوند. این امکان هم در منطقه ۵ و هم در منطقه ۱۹ وجود دارد.
انتهای پیام