جامعه > حوادث و بلایا

هزینه‌های تصادفات رانندگی تلاش‌ها برای رشد کشور را خنثی می‌کند



به گزارش خبرنگار مهر محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه ستاد نوروزی و جمع بندی عملیات و خدمات طرح نوروز هلال احمر در جمع خبرنگاران بیان کرد: بیش از ۱۷ میلیون نفر از خدمات متنوع هلال احمر در حوزه امدادی، درمانی، دارویی، حمایتی، پشتیبانی، بهداشتی و آموزشی برخوردار شده‌اند که این نشان می‌دهد که این شبکه گسترده در خدمت مردم ایران است و فرصت بسیار ارزشمند و مغتنمی است.

وی افزود: این یک توفیق الهی است که مجموعه‌ها این فرصت را پیدا می‌کنند که به مردم خدمت کنند، از رنج و آلام مردم بکاهند و برای آرامش و آسایش مردم وقت خودشان را وقف کنند. تا مردم راحت تر زندگی کنند، راحت‌تر سفر کنند و روزهای تعطیل را به نحو مناسب‌تری پشت سر بگذارند.

وی در ادامه بیان کرد: خوشبختانه تلاش‌های هلال احمر در این مدت ارزشمند بوده و ما شاهد کاهش تصادفات هستیم. از طرفی شاهد افزایش و ایمن‌تر شدن سفرها هستیم. کشور ظرفیت‌های داخلی و خارجی بسیار زیادی برای سرمایه گذاری دارد. در مجموعه کشورهای منطقه شاید کمتر کشوری این همه ظرفیت برای سرمایه گذاری داشته باشد. ما از حیث معادن یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان هستیم و معادن بسیار گسترده در سراسر نقاط ایران داریم. در حوزه نفت و گاز و انرژی ذخایر بسیار بزرگی داریم که امکان سرمایه گذاری فراوان روی آن‌ها وجود دارد. ما از حیث موقعیت جغرافیایی هم در جایگاهی هستیم که می‌توانیم کریدور شمال جنوب و شرق و غرب رو فعال کنیم که از حیث ترانزیت فرصت خیلی خوبی است و می‌تواند کشورهای مختلف را به هم متصل کند.

وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران اظهار کرد: برای تسهیل سفرهای دور ایران می‌تواند فرصت خوبی در مقایسه با خیلی از کشورهای دیگر باشد. ظرفیت سرمایه گذاری در صنعت هوایی، صنعت دریایی، ریل و جاده فرصت خیلی خوبی است. ما بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر سواحل دریای شمال و جنوب را داریم که سواحل مکران به آب‌های آزاد دسترسی دارد. بنادر بسیار بزرگی می‌توان در آنجا احداث کرد. اینها همه زمینه‌های سرمایه گذاری است و علاقمندان زیادی هم هستند. امیدواریم که بتوانیم در سالی که به نام سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده این امر را گسترش بدهیم.

حاجی میرزایی همچنین بیان کرد: حوادث رانندگی یکی از موضوعات بسیار مهم در کشور است. بین ۶ تا ۸ درصد رشد تولید ناخالص صرف تبعات ناشی از حوادث رانندگی می‌شود. یعنی معلولیت‌ها، فوت، تأثیرات اقتصادی، مشکلاتی که در خانواده ایجاد می‌کند، هزینه‌هایی که به حوزه بهداشت و درمان و بیمه‌ها تحمیل می‌کند، بسیار سنگین است. ما تمام تلاشمان این است که کشور رشد ۸ درصدی داشته باشد. اگر تصادفات این رشد را کاهش دهد عملاً حاصل تلاش‌های ما خنثی خواهد شد.

وی افزود: در حوادث رانندگی قطعاً عوامل متعددی دخیل است که بخشی نیازمند به بازسازی ناوگان ما دارد. خودروها و جاده‌های ما باید مناسب‌تر باشد. از طرفی راننده‌های ما باید با احتیاط بیشتری رانندگی کنند. بخشی از این تدابیر نیازمند به زمان است. بالاخره بازسازی ناوگان نیازمند سیاست‌گذاری‌های جدی‌تری است. در حال حاضر مسئولین راهداری تلاش می‌کنند که نقاط حادثه خیز را شناسایی کرده و خطرها را برطرف کنند. حضور مؤثر و پررنگ پلیس هم می‌تواند تعیین کننده باشد. حتی در مواقعی چراغ راهنمایی یا چراغ گردان پلیس یا حتی یک ماکت ماشین پلیس می‌تواند در کاهش تصادفات و احتیاط راننده‌ها تأثیر بگذارد.

وی به فرهنگ سازی در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: بخشی هم به ظرفیت‌های اجتماعی ما برمی‌گردد که افراد از کودکی یاد بگیرند که چطور با رعایت حقوق دیگران را رانندگی کنند، رانندگی پرخطر نداشته باشند و احتیاط کنند. بنا نیست که ما با عجله و شتاب به نقطه‌ای برسیم. خود سفر بخش مهمی از تعطیلات است که باید در پرتو آرامش و احتیاط از آن لذت برد. امیدوارم در این دو روز باقی مانده هم راننده‌های عزیز احتیاط کنند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا