«روایت سازی»؛ سلاح جدید و خطرناک رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت
خبرگزاری مهر، گروه بینالملل: پس از الحاق مجدد شبه جزیره کریمه به روسیه، فرماندهان نظامی و کارشناسان حوزه مطالعات راهبردی از مفهوم جدید «جنگ ترکیبی» رونمایی کردند. در این دوره جدید از جنگهای نوین دولتها قصد دارند تا با بهکارگیری انواع روشهای متعارف، تاکتیکها، جنگ روانی، تشکیلات نامنظم، اقدامات تروریستی و زور بیقاعده ناشی از اقدامات تبهکارانه به اهداف خود در برابر رقبا و دشمنان خارجی دست پیدا کنند. یکی از ابزارهای کارآمد این گونه جدید از نبرد استفاده از سلاح «رسانه» و به عبارت دقیقتر «عملیات روانی» است.
در جریان نبرد میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی، بنگاههای رسانهای غرب تحت تأثیر و نفوذ لابی یهود همواره به نفع تلآویو اطلاع رسانی کرده و سعی کردند تا دوگانه «بربریت» و «تمدن» را مطابق با استاندارهای نتانیاهو رعایت کنند! در آخرین دور از عملیات روانی دشمن علیه جبهه مقاومت، مقامات ارشد سیاسی، نظامی و امنیتی اسرائیل در مصاحبه با رسانههای مختلف سعی دارند تا ضمن نمایش اشراف اطلاعاتی بر «منطقه خاکستری»، از پیچیدگیها و جزئیات اقدامات خود برای افکار عمومی پرده برداری کنند. به نظر میرسد دنبال کردن چنین سیاستی با هدف نشان دادن قدرت اطلاعاتی اسرائیل در برابر کشورهای همسایه، به ویژه اعضای محور مقاومت دنبال میشود.
مصاحبه نتانیاهو با وال استریت ژورنال
بیستم دسامبر ۲۰۲۴ روزنامه «وال استریت ژورنال» در جایگاه رسانه تبلیغاتی رژیم صهیونیستی اقدام به انتشار مصاحبهای با بنیامین نتانیاهو کرد که بخش اصلی، ادعای «پیروزی بر محور مقاومت» است! در ابتدای این مصاحبه این رسانه به نوعی سعی دارد تا موضوع برگزاری دادگاههای نتانیاهو را در میان کارزار میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی امری نادرست جلوه دهد.
در این مصاحبه نتانیاهو ابتدا به تشریح وضعیت امنیتی «هفتم اکتبر» و حمله حماس پرداخت. نتانیاهو مدعی شد که این نبرد بسیار بدتر از جنگ «یوم کیپور» بوده و قصد وی تغییر نظم خاورمیانه است! نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که دولت بایدن از وی خواست تا به حزب الله حملهای صورت نگیرد. در ادامه این مصاحبه نتانیاهو از وقوع اختلاف با آمریکا بر سر حمله زمینی به غزه گفت. آمریکا به دنبال «چمن زنی» و اسرائیل خواهان «ریشه کن» کردن حماس بود. در جریان این مصاحبه نتانیاهو به سایر مسائل اختلافی مانند پایان یافتن جنگ در غزه و مناقشه حضور نیروهای اسرائیلی در محور فیلادلفیا اشاره کرد.
درباره آغاز جنگ لبنان، نتانیاهو مدعی شد که امکان رها کردن این گروه با «شمشیر داموکلس» در جبهه شمالی وجود نداشت، به همین دلیل وی تصمیم گرفت تا در ماه اکتبر، یعنی پیش از فرارسیدن ماه نوامبر و انتخابات آمریکا حمله به حزب الله و تضعیف این گروه را در دستور کار خود قرار دهد. نخست وزیر اسرائیل تاکید کرد که سید حسن نصرالله به مثابه فرمانده نظامی نه تنها هدایت جنگ، بلکه فرماندهی محور مقاومت را بر عهده گرفته بود، پس باید ایشان هدف قرار میگرفت! رهبر حزب لیکود در ادامه مدعی شد که سامانههای پدافندی ایران را در جریان حمله ۲۶ اکتبر هدف قرار داده و به کارخانه تولید موشک با سوخت جامد ایران حمله کرده است! نتانیاهو در ادامه به سقوط بشار اسد اشاره و مدعی شد که اسرائیل تأسیسات نظامی سوریه را به این دلیل نابود کرد «تا این ابزار به دست نیروهای جهادی(تروریست) نیفتد.» این ادعا در حالی از سوی نخست وزیر اسرائیل مطرح میشود که احمد الشرع رسماً تغییر نظام سیاسی در سوریه را رخدادی در جهت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و جلوگیری از جنگ توصیف کرده بود. آنچه از این مصاحبه به نظر میرسد نتانیاهو در تلاش است تا به داستانسرایی برای القای پیروزی در نبرد ۱۵ روزه با ایران بپردازد.
داستان «پیجرها» در برنامه شصت ثانیه
شبکه سی. بی. اس آمریکا روز پنجشنبه نوزدهم دسامبر اعلام کرد که قرار است در روز یکشنبه ساعت ۱۹:۳۰ لسلی استال در برنامه «۶۰ دقیقه» با دو مأمور سابق موساد، با نامهای مستعار «مایکل» و «گابریل»، مصاحبهای درباره عملیات پیجرها انجام دهد. در جریان مصاحبه عوامل موساد قرار است تا به صورت پنهان و با صدای تغییرکرده در خصوص اصرار پشت پرده عملیات پیجرها مصاحبه کرده و به جزئیات این عملیات در روزهای هفدهم و هجدهم سپتامبر بپردازند. در جریان این حمله تروریستی حداقل ۳۰ تن شهید و ۳ هزار تن دیگر زخمی شدند.
عوامل موساد در این مصاحبه هجده دقیقهای مدعی شدند که بر تمام مراحل عملیات پیجرها از لحظه درخواست خرید، تا طراحی عملیات، اجرا و محدوده آن بر امور مسلط بودند. این ادعا در حالی مطرح میشود که در جریان اقدام تروریستی در سپتامبر ۲۰۲۴، حداقل دو کودک شهید شدند! با آنکه موساد سعی کرد تا تصویر «قدرت» و «اخلاق مداری» را به صورت همزمان در این مصاحبه به نمایش بگذارد اما هنگامی که مجری از مأمور صهیونیست پرسید که آنها نمیترسند تا از نظر اخلاقی محکوم شوند، عامل موساد به این سوال پاسخ «منفی» داد. دیگر فراز مهم در این مصاحبه پرسش مجری در خصوص ادعای شکست کامل حزب الله بود. در هفتههای اخیر رسانهها و اندیشکدههای عبری همراه با نتانیاهو مدعی تغییر معادلات ژئوپلیتیکی در جبهه شمالی شدند. نکته قابل توجه آن است که فرد پاسخ دهنده به این سوال، چنین ادعایی را از اساس «رد» کرد.
هدف قرار گرفتن سایت موشکی ایران در سوریه!
روزنامه «جروزالم پست» بیستوهشتم دسامبر مدعی شد که به سایت موشکی ایران در سوریه حمله کرده است! این روزنامه عبری مدعی است که در ماه سپتامبر کماندوهای اسرائیلی در نزدیکی شهر مصیاف فرود آمده و سایت موشکی ایران مستقر در خاک سوریه را نابود کردند. این ادعا پیش از این توسط پایگاه «آکسیوس» در دوازدهم سپتامبر مطرح شده بود. نویسنده این گزارش مدعی است پس از سقوط نظام اسد و افزایش حملات اسرائیل به خاک این کشور عربی، ظاهراً قوانین در خصوص «سانسور» و «محرمانه بودن اخبار» انعطاف پذیرتر شده است. براساس اطلاعات منتشر شده از سوی اندیشکده «آلما» هم اکنون صهیونیستها بخشهایی از بلندیهای جولان، کوه حرمون و استان القنیطره سوریه را اشغال کردند. به عبارت دیگر تانکها و ماشینها زرهی اسرائیل در ۲۰ کیلومتری پایتخت سوریه یعنی دمشق استقرار یافتند. همچنین صهیونیستها در جریان یبش از ۵۰۰ حمله به اهداف راهبردی عمق خاک سوریه نیروی هوایی، دریایی، سایتهای موشکی، سیستمهای پدافندی و پادگانهای حیاتی ارتش سوریه را با بیش از ۱۸۰۰ بمب هدف قرار داده است.
روایت پردازی در خصوص ترور شهید هنیه
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نیز در امتداد زنجیره عملیات روانی دولت نتانیاهو در خصوص نحوه ترور شهید اسماعیل هنیه اقدام به انتشار گزارشی جعلی کرد. در این گزارش پایه ترور، نفوذ در دستگاه امنیتی کشور برای نفوذ به محل اقامت ثابت رئیس دفتر سیاسی فقید حماس و بمب گذاری در اتاق ایشان بوده است. ظاهراً ابتدا قرار بوده این عملیات ترور در جریان مراسم خاکسپاری شهید رئیسی انجام شود اما نتانیاهو به دلایلی این تصمیم را لغو و به زمان دیگری موکول کرده است.
پیش از این روایتهای منتشر شده از سوی منابع داخلی و خارجی از وجود حمله به وسیله پرتابه خارجی در محلی نزدیک به اقامتگاه شهید هنیه حکایت داشت اما صهیونیستها با ارائه این روایت جعلی سعی دارند تا قدرت «نفوذ» خود را به تصویر کشیده و به نوعی در جنگ «روایتها» دست برتر را پیدا کنند. تحلیلگران معتقدند اعتراف مقامات ارشد رژیم صهیونیستی مانند نتانیاهو و کاتص به اقدام علیه رهبران مقاومت نباید «بی پاسخ» باقی بماند. بازوهای امنیتی کشور میتوانند براساس منطق «جنگ سایهها» عمل کرده و در محدوده «منطقه خاکستری» ضربات مشابهی به دشمن وارد کنند. همزمان با وارد کردن ضربه به ساختار امنیتی رژیم، تهران نیز باید بازتاب رسانهای مناسبی از این اقدامات در رسانهها را منتشر کند تا از این طریق بتواند تبدیل به «مرجع رسانهای» در برابر کارزار تبلیغاتی دشمن شود.
بهره سخن
روایت سازی جعلی رژیم صهیونیستی در خصوص رخدادهای مهمی همچون ترور شهیدان نصرالله و هنیه، عملیات علیه سایت موشکی ایران در سوریه و در نهایت عملیات پیجرها نشان دهنده تلاش رژیم صهیونیستی برای تأثیرگذاری بر روی ادراک کارگزاران سیاسی، فرماندهان نظامی و افکار عمومی ملتهای منطقه است. در این خط رسانهای، دستگاههای اطلاعاتی قصد دارند تا میزان نفوذ خود در ساختار مقاومت را به رخ کشیده و با ذکر جزئیات میزان تسلط خود را به نمایش بگذارند.
در جریان این کمپین «روایت سازی» جعلی سوال اساسی آن است که اگر دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل مانند موساد، آمان و شاباک از چنین تسلطی بر امور امنیتی و اقدامات برخوردارند پس چگونه نتوانستند حداقل هشت سال برنامه ریزی گردانهای عزالدین القسام برای نفوذ به عمق سرزمینهای اشغالی و عملیات طوفان الاقصی را پیشبینی کنند؟ آنچه در میان این کارزار تبلیغاتی و عملیات روانی مشهود است ذکر این نکته میباشد که یهودیان همواره سعی دارند تا با تأثیرگذاری بر نظام شناختی دشمنان خود، آنها را در موقعیت ضعف و شکست قرار دهند. برای مقابله با این توطئه لازم است تا دستگاههای ذیصلاح در امر رسانه ضمن تبیین عملیات روانی دشمن، در مقام «کنشگری» قرار گرفته و با روایت درست وقایع مختلف در مقام مرجع قرار بگیرند.