استانها > فارس

رشد بی رویه مدارس فوتبال در شیراز بدون نظارت و خروجی کار


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- میثم محجوبی: صنعت فوتبال سال‌هاست با رونق مالی و اقتصادی زیادی روبرو شده و رد و بدل شدن پول‌های چند ده میلیونی و حتی چند ده میلیاردی در فوتبال کشش و جاذبه بیشتری را به این ورزش داده است تا خانواده‌ها بیش از پیش برای فوتبالیست شدن فرزندان خود علاقه نشان بدهند و به حضور فرزندان شأن در مدارس فوتبال به خصوص در فصل تابستان روی بیاورند، مسئله‌ای که باعث شده نیاز به نظارت بر این مدارس بیش از پیش احساس شود.

وقتی می‌بینیم فلان فوتبالیست با وجود سن و سال کم با فلان باشگاه قرارداد چند ده میلیونی بسته ناخودآگاه سودای پولدار شدن از این راه خیلی از ذهن‌ها را به خود مشغول می‌کند، موضوعی که باعث می‌شود خانواده‌ها علاقه بیشتری به آموزش فرزندان خود در مدارس فوتبال نشان داده تا به نوعی آینده مالی شأن را تضمین کنند اما در این مسیر متأسفانه باید گفت بیراهه‌هایی وجود دارد که خیلی از این علاقه مندان فوتبال را به سر منزل مقصود نمی‌رساند.

حرفه‌ای شدن فوتبال و تمایل بیشتر خانواده‌ها برای فوتبالیست شدن فرزندانشان در کنار ورود چشم‌گیر پول به این رشته، تعداد مدارس فوتبال در شیراز را به طور سرسام‌آوری افزایش داد و هر سال به تعداد آنها افزوده می‌شود.

خلاءهای قانونی و عدم نظارت کافی ارگان‌های مربوطه موجب شده است تا هر فردی قادر باشد با کمترین سابقه و تجربه مربیگری و بدون در اختیار داشتن حداقل امکانات لازم، مدرسه و آکادمی فوتبال تأسیس کرده و شروع به جذب بازیکن در رده‌های مختلف کند.

تعداد زیاد مدرسه فوتبال در شیراز آسیب زیادی به فوتبال پایه این شهر زده است

نکته تلخ ماجرا اینجا است که سودآوری مالی بالا پای افراد سرشناس و حتی باشگاه‌های بزرگ را به این کارزار باز کرده و عملاً بسیاری از این مدارس، تبدیل به بنگاه‌های درآمدزایی شده‌اند که در بهترین حالت می‌توانند بخشی از اوقات فراغت بچه‌ها را پر کنند.

در سال‌های اخیر تعداد مدارس فوتبال در شیراز افزایش بی رویه‌ای داشته که با تأسف باید گفت این افزایش با بالا رفتن نظارت‌ها صورت نگرفته است تا هر ساله نگرانی‌های زیادی بابت این موضوع در جامعه ورزش به ویژه فوتبال فارس حکفرما شود.

مربیان فعال در این حوزه نگرانی‌هایی را درباره کیفیت آموزش و زیرساخت‌ها مطرح می‌کنند. آنها معتقدند که تعداد زیاد این مدارس بدون توجه به استانداردهای لازم می‌تواند آسیب‌های زیادی به فوتبال پایه وارد کند. به گفته این مربیان، در کنار گسترش مدارس فوتبال، باید نظارت‌ها و اقدامات حمایتی از سوی هیئت فوتبال افزایش یابد تا مدارس به هدف اصلی خود که همان پرورش استعدادهای فوتبال است، دست یابند.

رشد بی رویه مدارس فوتبال در شیراز بدون نظارت و خروجی کار

مجوز تأسیس مدرسه فوتبال باید به ورزشکار با داشتن حداقل تجربه ملی داده شود

اصغر اکبری مربی سابق تیم ملی جوانان ایران در گفتگو با خبرنگار مهر به موضوع معضلات فوتبال پایه در شیراز اشاره کرد و گفت: تعداد زیاد مدارس فوتبال در شیراز می‌تواند چیز بدی نباشد، اما مجوز تأسیس باید به کسانی داده شود که اهل و خاک خورده این رشته ورزشی هستند.

وی ادامه داد: رقابت چندین مدرسه فوتبال با یکدیگر، می‌تواند باعث افزایش کیفیت شود و طبیعتاً آن مدارسی که خوراک فنی و امکاناتی بهتری به بچه‌های مردم بدهند، در درازمدت موفق‌تر خواهند بود.

اکبری با بیان اینکه مدارس فوتبال باید از تفکر درآمدزایی صرف بیرون آمده و به فکر سازندگی باشند، افزود: مخصوصاً آن پدر و مادرهایی که بچه‌های‌شان را فقط در فصل‌های به‌خصوص به مدارس فوتبال نمی‌فرستند و به‌طور دائمی روی فوتبالیست شدن فرزندشان سرمایه‌گذاری می‌کنند، حقشان است که فرزندشان بهترین نوع آموزش و امکانات را در اختیار بگیرد و آینده خوبی برای‌شان ترسیم شود.

تیم‌های بزرگ شیراز از بازیکنان بومی استفاده نمی‌کنند

مربی سابق تیم ملی جوانان ایران در ادامه به برگزاری منظم لیگ پایه‌ها در شیراز اشاره کرد و گفت: لیگ خوبی زیر نظر هیئت در رده‌های سنی زیر ۱۲ سال به راه افتاده و روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته، چند هزار نفر از خانواده‌ها برای تماشای بازی فرزندانشان به ورزشگاه می‌آیند؛ این اقدامات باعث رونق خوبی در فوتبال شیراز شده است.

اکبری همچنین از بی‌توجهی تیم‌های بزرگ این شهر به بازیکنان بومی گلایه کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی ما این است که در تیمی مثل فجر شهید سپاسی، از بازیکنان بومی استفاده‌ای آنطور که باید و شاید، نمی‌شود.

رشد بی رویه مدارس فوتبال در شیراز بدون نظارت و خروجی کار

شیراز زمین مناسب برای تمرین تیم‌های پایه فوتبال ندارد

جواد زارع مربی فوتبال پایه شیراز در گفتگو با خبرنگار مهر مهمترین مشکل فوتبال پایه در شیراز را نداشتن زمین مناسب عنوان کرد و گفت: زمین چمن در شیراز کم است و انهای هم که هستند، کیفیت مطلوبی ندارند.

وی ادامه داد: به دلیل همین کمبود زمین، شاهد هستیم که بعضی مدارس فوتبال با ۳۰۰ یا ۵۰۰ نفر، وارد زمین چمن شده و آن را به هشت قسمت مساوی تقسیم می‌کنند تا بتوانند هر ۳۰ یا ۴۰ نفر را در یک قطعه زمین قرار داده و مثلاً به آنها آموزش دهند؛ درحالیکه این فقط تجارت برای مدیر و مربی باشگاه محسوب می‌شود.

مربی فوتبال پایه شیراز افزود: با آغاز فصل تابستان، بیشترین حجم ورودی به سمت مدارس فوتبال سرازیر می‌شود و امیدوارم رسانه‌ها در فرصت باقیمانده، به مسائل مربوط به مدارس فوتبال ورود کرده و با پیگیری مداوم و شفاف سازی، راه را برای اصلاح برخی مسائل هموار کنند.

زارع گفت: متأسفانه بدترین ساعات روز به مدارس فوتبال اختصاص داده می‌شود؛ یعنی در تابستان باید گرمای ساعت ۳ بعد از ظهر را تحمل کنیم و در زمستان هم سرمای شب را!

وی ادامه داد: با توجه به کمبود زمین چمن بزرگ، مجبوریم که تابستان‌ها روی چمن مصنوعی تمرین کنیم و در زمستان هم مجبور به سالن برویم تا زمان تمرینات را از دست ندهیم. این در حالی است که تمرین و بازی روی چمن مصنوعی را آسیب زا است.

رشد بی رویه مدارس فوتبال در شیراز بدون نظارت و خروجی کار

هیئت فوتبال شیراز فقط به فکر درآمدزایی است

مربی فوتبال پایه شیراز تعداد مدارس فوتبال را بسیار زیاد دانست و افزود: متأسفانه هر کسی با فقط ۳ سال بازی کردن در یک لیگ و یا برخورداری از یک مدرک تربیت بدنی، درخواست احداث مدرسه فوتبال می‌دهد و هیئت فوتبال هم که به فکر درآمدزایی است، بدون انجام بررسی‌های کافی، به آنها مجوز می‌دهد؛ چیزی که باعث رشد قارچ گونه مدارس فوتبال و ایجاد مشکلات فراوان شده است.

زارع گفت: متأسفانه به دلیل همین رویه‌ها، بیشتر آدم‌های خبره و فوتبالی بیرون گود مانده‌اند و کسانی ورود می‌کنند که فقط مدرک تحصیلی دارند؛ البته که مدرک لازمه کار است اما قطعاً کافی نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، مربیان فوتبال پایه شیراز بر این باورند که برای جلوگیری از مشکلات ناشی از رشد بی‌رویه مدارس فوتبال، باید تفکر درآمدزایی صرف کنار گذاشته شود و به جای آن، کیفیت آموزش و شرایط مناسب برای رشد فوتبالیست‌ها در اولویت قرار گیرد. هیئت فوتبال باید با نظارت‌های دقیق و اعمال محدودیت‌هایی در این زمینه، از ایجاد مشکلات بیشتر جلوگیری کند و به سازندگی در فوتبال پایه کمک کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا