رسیدن به استقلال و آزادی واقعی از ثمرات خون شهداست
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام مهدی دادآفرین در سخنرانی در رواق دار الحجه حرم مطهر رضوی با موضوع نقش شهدا در ماندگاری انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از شبهاتی که در فضای مجازی زیاد در مورد آن بحث میشود، این است که: حیف از جوانان مردم که رفتند جلوی توپ و گلوله و خود را به کشتن دادند. آیا ارزشش را داشت و یا اینکه میگویند چه فایدهای داشت و چه فایده که برای انقلاب و دفاع مقدس خون خود را فدا کردند؟
وی افزود: امام راحل قبل از این شبهات این مطلب را بیان کردند که در آینده ممکن است افرادی آگاهانه یا از روی ناآگاهی در میان مردم این مسئله را مطرح نمایند که ثمره خونها و شهادتها و ایثارها چه شد؟
اینها یقیناً از فلسفه شهادت بیخبرند و نمیدانند کسی که فقط برای رضای خدا به جهاد رفته و سر در طبق اخلاص و بندگی نهاده است، حوادث زمان به جاودانگی و بقا و جایگاه رفیع آن لطمهای وارد نمیسازد و ما برای درک کامل ارزش و راه شهیدانمان فاصله طولانی را باید بپیماییم و در گذر زمان و تاریخ انقلاب و آیندگان آن را جستجو نمائیم.
دادآفرین عنوان کرد: کسانی که این حرف را میزنند باید این را بدانند که خون شهید با خون شخص عادی متفاوت است و پیامبر (ص) میفرمایند: «أشرَفُ المَوتِ قَتلُ الشهادَةِ؛ شریفترین و بالاترین نوع مردن، شهادت است.»
وی ادامه داد: خون شهدا اثر دارد و حجم اثرگذاری آن نسبت به مراتب شهدا متفاوت است. امام سجاد (ع) فرمودند: «إِنَّ للعبّاس عندَاللهِ مَنزِلَةً یَغبِطُهُ بِها جَمیعُ الشُهداء یَومَ القِیامَة».
وی با بیان اینکه قرار نیست هر مقاومتی تبدیل به پیروزی شود تا خون شهید هدر نرود، عنوان کرد: اگر عدهای از شهدا مثلاً ۱۰ سال خرمشهر را حفظ کنند و بعد به هر دلیلی سقوط کنند، آیا خونشان هدر شده است؟ یعنی هرکس برای حفظ هر چیز تلاش کرد، باید مادامالعمر آنجا بیمه شود؟ مثلاً الان خون یاران امام حسین هدر رفت؟ یا مثلاً شهدای عملیات کربلای ۴ در جنگ ایران و عراق خونشان هدر رفت؟
معاون فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی استان یزد همچنین با اشاره به سخن شهید مطهری در رابطه با خون شهید گفت: هیچوقت خون شهید هدر نمیرود، خون شهید به زمین نمیریزد، خون شهید هر قطرهاش تبدیل به صدها قطره و هزارها قطره، بلکه به دریایی از خون میشود و در پیکر اجتماع وارد میشود. آن که در راه انتقام خونهای به ناحق ریخته قیام میکند، کاری امام زمانگونه میکند، چراکه آن حضرت خونخواه کشتگان کربلاست.
وی با اشاره به ثمرات خون شهدا برای حفظ و استمرار انقلاب بیان کرد: ایجاد و تقویت روحیه مقاومت در مردم و نسل جوان و جوامع دیگر مثل لبنان و غزه و… از ثمرات خون شهداست.
دادآفرین یادآور شد: اینکه عدهای میگویند فلسطین و یمن و… گروه نیابتی ایران هستند، اینها معنا و مفهوم مقاومت را نفهمیدهاند و به تعبیر حضرت آقا تنها گروه نیابتی در منطقه اسرائیل است.
وی افزود: اینکه افراد جامعهای تن به ذلت و استحمار و بردگی نمیدهند نیز از ثمرات خون شهداست. کشوری که شهید بدهد، آن کشور طیب و طاهر است؛ یعنی خون شما کاری کرد که هیچ بارانی، هیچ برف و تگرگی آن کار را نمیکند. باران آن عُرضه را ندارد که آلودگیها را پاک کند، استعمار را پاک کند، استثمار را پاک کند، استکبار و استحمار را پاک کند. ما در پیشگاه آن شهدا میگوئیم کاری که خون میکند، باران نمیکند.
وی، رسیدن به استقلال و آزادی حقیقی را نیز از ثمرات خون شهدا دانست و گفت: چند کشور در دنیا آزادانه بدون دخالت آمریکا زندگی میکنند؟ اگر ما تسلیم آمریکا و ابرقدرتها میشدیم، ممکن بود امنیت و رفاه ظاهری درست میشد و قبرستانهای ما پر از شهدای عزیز ما نمیشد، ولی مسلماً استقلال و آزادی و شرافتمان از بین می رفت. آیا ما میتوانیم نوکر و اسیر آمریکا و دولتهای کافر شویم تا بعضی چیزها ارزان شود و شهید و مجروح ندهیم؟! هرگز، ملت زیر بار این ننگ نخواهد رفت و تن به این ذلت نخواهد داد.
وی افزود: استقلال امروز فلسطین و یمن و… کار را به جایی رسانده که با قلدر گریهای آمریکا حتی کشور کانادا و مکزیک هم در مقابلش ایستادند. کشورهای عربی که خود را برده اسرائیل و آمریکا قرار دادند اینها در رفاه نیستند اینها بردگی را قبول کردند.
دادآفرین، پمپاژ امید و نشاط در جامعه را نیز از ثمرات خون شهدا خواند و گفت: چگونه شهدا امید را در جامعه زیاد کردند؟ جامعهای که ترس از مرگ ندارد یعنی هیچ قدرتی حریف او نمیشود و دشمن از همین می ترسد.
وی با بیان اینکه چگونه میشود فهمید نشاط و امید بیشتر شده است، اظهار داشت: شاخص توسعه انسانی شاخصی ترکیبی است برای سنجیدن موفقیت در هر کشور در سه معیار پایه از توسعه انسانی؛ زندگی طولانی و سالم، دسترسی به دانش و معرفت و سطح زندگی مناسب. در گزارش سال ۲۰۱۰، ایران در گروه کشورهای با توسعه انسانی زیاد قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: امید به زندگی قبل از انقلاب ۵۶ تا ۵۹ سال بوده و بعد از انقلاب به ۷۲ تا ۷۵ سال رسیده است و آنچه که امید را در این کشور و مردم حفظ کرده، ثمرات خون شهدای کربلا به خصوص سیدالشهداست.