سلامت > تغذیه

راهکار حیاتی برای به حداقل رساندن خطر سکته مغزی



به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که استفاده از جایگزین‌های نمک غنی شده با پتاسیم به جای نمک معمولی ممکن است منجر به کاهش ۱۴ درصدی میزان سکته‌های مکرر و کاهش ۲۱ درصدی مرگ و میر ناشی از سکته شود.

پیشگیری از سکته مغزی و کاهش تأثیر آن بر افراد و خانواده‌ها بسیار مهم است.

نتایج مطالعه جدید امیدوار کننده است و پتانسیل جایگزین‌های نمک را به عنوان یک راهکار امیدوارکننده برای کاهش عود سکته مغزی و مرگ و میر برجسته می‌کند.

این تحقیق نشان می‌دهد که جایگزینی نمک معمولی با نمک غنی شده با پتاسیم ممکن است یک مداخله کم هزینه، ایمن و مؤثر برای سکته مغزی باشد.

این مطالعه یک تجزیه و تحلیل گروهی از شرکت کنندگان در مطالعه جایگزین نمک و سکته مغزی بود که در ۶۰۰ روستا در شمال چین انجام شد. شرکت کنندگان به طور متوسط حدود ۵ سال تحت نظر بودند.

در این تحقیق بررسی شد که چگونه یک جایگزین نمک غنی شده با پتاسیم می‌تواند بر خطر سکته مغزی، حوادث قلبی عروقی و مرگ و میر در مقایسه با نمک معمولی تأثیر بگذارد.

این جایگزین از ۷۵ درصد کلرید سدیم و ۲۵ درصد کلرید پتاسیم تشکیل شده بود.

محققان دریافتند افرادی که از جایگزین نمک به جای نمک معمولی استفاده می‌کنند، ۱۴ درصد کاهش خطر سکته‌های مکرر و ۱۲ درصد کاهش در میزان کلی مرگ و میر داشتند.

نتایج برای سکته‌های هموراژیک با کاهش ۳۰ درصدی و مرگ‌های مرتبط با سکته مغزی که ۲۱ درصد کاهش یافت، واضح‌تر بود.

در حالی که جایگزین‌های نمک غنی‌شده با پتاسیم ممکن است یک گزینه مفید باشند، تمرکز بر افزایش غذاهای غنی از پتاسیم و به حداقل رساندن منابع با سدیم بالا را برای ارتقای سلامت قلب و کاهش خطر سکته توصیه می‌شود.

محققان بر استفاده از غذاهای دارای پتاسیم بالا تاکید دارند:

• سیب زمینی (با پوست)

• گوجه فرنگی

• موز

آووکادو

• لوبیا و عدس

• ماست

• سبزی‌های برگ دار

• میوه‌های خشک شیرین نشده.

به گفته محققان: «علاوه بر بهبود نسبت سدیم به پتاسیم، این غذاها فیبر و مواد مغذی گیاهی ضروری را فراهم می‌کنند که سلامت قلب و عروق را افزایش می‌دهند.»



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا