دیابت بارداری خطر ابتلا به اوتیسم و بیش فعالی را بالا میبرد
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: این متاآنالیز که در مجله«دیابت و غدد درون ریز» منتشر شده، ارتباط بین دیابت مادر و شرایط رشد عصبی در کودکان را نشان میدهد.
محققان در این تحقیق به طور ویژه ارتباط بین دیابت بارداری و افزایش خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم (در خودماندگی)، اختلال بیش فعالی، ناتوانیهای ذهنی و اختلالات یادگیری، ارتباطی و حرکتی را کشف کردند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، دیابت بارداری نوعی دیابت است که مادر در دوران بارداری به آن مبتلا میشود. از سال ۲۰۲۱، دیابت بارداری حدود ۱۷ درصد از کل تولدها را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است.
زنانی که در سن بالای ۴۵ سال باردار میشوند، اضافه وزن یا چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، سابقه خانوادگی دیابت یا دیابت حاملگی در بارداری قبلی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری اوتیسم و بیش فعالی هستند.
دیابت مادر می تواند خطرات سلامتی خاصی را برای مادر از جمله بیماری قلبی، افسردگی پس از زایمان و دیابت نوع ۲، ایجاد کند، مطالعات گذشته همچنین نشان میدهد که دیابت بارداری میتواند بر سلامت کودک تاثیر منفی بگذارد و احتمالا خطر ابتلا به آسم دوران کودکی، فشار خون بالا، چاقی، دیابت و مشکلات رشد عصبی را افزایش دهد.
مگان اوکس، متخصص طب جنین مادر در بیمارستان زنان و کودکان مموریال کر میلر در لانگ بیچ، کالیفرنیا،که در این مطالعه شرکت نداشت، در مورد این تحقیق میگوید: شواهد رو به رشدی در مورد اثرات طولانی مدت دیابت بارداری بر سلامت کودکان، از جمله متابولیسم و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی وجود دارد. تلاشهای مستمر برای مطالعه دقیق اینکه چگونه دیابت در بارداری بر برنامهریزی اولیه رشد عصبی کودک تأثیر میگذارد ممکن است بینشی در مورد چگونگی کاهش این خطرات به ما بدهد.
او ادامه میدهد: همانطور که درباره اثرات بلندمدت دیابت بارداری در کودکان بیشتر می آموزیم، پیش بینی میکنم که بتوانیم توانایی خود را در ارائه مشاوره به افراد باردار در مورد خطرات پیامدهای کوتاه مدت و بلندمدت خاص دیابت بارداری و همچنین استراتژیهای کاهش خطر بهبود دهیم.
برای افرادی که قبل از بارداری دیابت داشتهاند، ملاقات با یک متخصص بارداری قبل از بارداری میتواند مفید باشد تا در مورد راههایی مشورت کنند که از طریق آنها بتوان سلامت در دوران بارداری را بهینه کرد و خطر پیامدهای نامطلوب را هم برای فرد باردار و هم برای جنین را کاهش داد.
بیشتر بخوانید:
- با مصرف این غذا به دیابت بارداری مبتلا نمی شوید
- افزایش احتمال ابتلای برخی سرطانها در مبتلایان به دیابت نوع ۲