استان ها > فارس

جزئیات بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در فارس اعلام شد



علی‌ خواجه‌نژادیان امروز، ۶ آذرماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با اشاره به برگزاری بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در سال جاری گفت: این جشنواره هر ساله در ۴ مرحله کتابخانه‌ای، استانی و ملی برگزار می‌شود که برخی از رشته‌های آن دارای بخش بین‌الملل است.

وی، شعار محوری جشنواره قصه‌گویی امسال  را «راز قصه‌ها، ساز زندگی» عنوان کرد و افزود: این جشنواره با هدف توسعه کمی و کیفی قصه‌گویی؛ توجه همه جانبه به نیازهای تربیتی و فرهنگی جامعه هدف؛ توجه و ارزش‌گذاری به تمام فرم‌های هنری قصه‌گویی با محوریت روایت تک نفره؛ گسترش ارتباط با قصه‌گویان غیر ایرانی و نهادهای فرهنگی مرتبط غیر ایرانی در عرصه قصه‌گویی و عملیاتی کردن اندیشه ترویج قصه‌گویی در بستر جشنواره قصه‌گویی برگزار می‌شود.

خواجه‌نژادیان با تأکید بر ضرورت استفاده از رسانه ملی جهت ترویج و تبیین قصه‌گویی و گسترش بخش علمی جشنواره، به ویژگی‌های جشنواره بیست و ششم اشاره کرد و افزود: تدوین شیوه‌نامه با ۱۳ بخش در جشنواره قصه‌گویی؛ پیگیری تحقق سیاست عمومی‌سازی و مردمی‌سازی قصه‌گویی؛ برگزاری بخش منطقه‌ای قصه‌گویی به شکل غیر حضوری؛ اتخاذ شیده‌ای جدید جهت حضور حداکثری قصه‌گویان ایرانی در بخش بین‌الملل و توجه ویژه به موضوعات و سبک‌های رایج و اصیل قصه‌گویی ایران برگزار می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره قصه‌گویی اظهار کرد: قصه‌گویی با اولویت فرم و محتوا، قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی مدرن و نوآورانه، قصه‌گویی آیینی سنتی، پادکست، قصه‌گویی مینی‌مال (۱۰۰ ثانیه‌ای)، زبان اشاره، قصه‌گویی منظوم، قصه‌گویی محیطی، قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای، قصه ‌ویی با اولویت محتوا، قصه‌گویی دینی، قصه‌گویی علمی، قصه‌گویی قصه‌های پیشرفت و قهرمانان و قصه‌گویی قصه‌های ایثار و مقاومت جبهه مقاومت مردم فلسطین و لبنان از جمله بخش‌های مختلف جشنواره امسال هستند.

وی با بیان اینکه بخش علمی جشنواره در رشته‌های جستار، کتاب، پایان‌نامه و رساله برگزار می‌شود، افزود: به طور کلی جشنواره قصه‌گویی در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال برگزار می‌شود اما در برخی از بخش‌ها، بزرگسالان نیز می‌توانند شرکت کنند. ضمن اینکه قصه‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای تنها برای کودکان ۷ تا ۱۲ سال است.

خواجه‌نژادیان با تصریح اینکه زمان قصه‌گویی در تمام بخش‌ها  ۵ تا ۱۵ دقیقه است اما در بخش پادکست زمان قصه‌گویی ۳ تا ۳۰ دقیقه است‌، گفت: در مرحله استانی از هر بخش سه برگزیده به مرحله کشوری راه پیدا می‌کنند.

برپایی جشن‌های قصه‌گویی در ۵۰ مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس اظهار کرد: مرحله کتابخانه‌ای در قالب جشن‌های قصه‌گویی در ۴۲ مرکز ثابت و ۸ مرکز سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس از ۲ هفته پیش آغاز شده است و تا ۱۰ آذرماه تمام خواهند شد و برگزیدگان آن به مرحله استانی راه پیدا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در مرحله استانی آثار پایش شده و تعدادی برای رقابت روی صحنه انتخاب می‌شوند، گفت: مراسم اختتامیه بخش حضوری جشنواره طی روزهای ۲۷ تا ۲۹ آذرماه در محل کانون پرورش کودکان و نوجوانان استان فارس برگزار خواهد شد که در این مراسم داوران حضور داشته و رقابت‌هایی که بر روی صحنه اجرا می‌شوند را داوری کرده و در نهایت برگزیدگان انتخاب و معرفی می‌شوند.

خواجه‌نژادیان با یادآوری اینکه داوری بخش غیرحضوری جشنواره به صورت ملی انجام می‌شود و مرحله استانی ندارد، از همکاری انجمن راویان دفاع مقدس و بنیاد شهید و امور ایثارگران فارس در برگزاری بخش ویژه غزه و لبنان در این جشنواره خبر داد.

وی با تصریح اینکه در هر بخش سه برگزیده خواهیم داشت، گفت: در جشنواره امسال رتبه اول، دوم و سوم نداریم زیرا فضای رقابتی مقداری برای کودکان استرس‌زا می‌شد به همین دلیل برای کاهش استرس کودکان تنها سه نفر برگزیده را معرفی می‌کنیم. همچنین در جشنواره امسال پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها علاوه بر والدین کودکان می‌توانند در تمام بخش‌های جشنواره در کنار کودکان خود حضور داشته باشند.

اعلام زمان برگزاری بخش‌های حضوری و غیرحضوری

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس بیان کرد: آخرین مهلت ارسال آثار به بخش حضوری جشنواره امسال تا ۱۰ آذرماه و زمان ارسال آثار به بخش غیرحضوری جشنواره بازه زمانی ۱۱ آذرماه تا ۶ دی‌ماه امسال است که افراد می‌توانند از طریق سامانه جشنواره نسبت به ثبت‌نام و ارسال آثار خود اقدام کنند.

وی با بیان اینکه برگزیدگان رشته قصه‌ ۹۰ ثانیه‌ای به بخش بین‌الملل راه پیدا خواهند کرد، افزود: تا امروز قریب ۸۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره در استان فارس ارسال شده است و پیش‌بینی می‌کنیم، امسال ۱۶۰۰ اثر در جشنواره داشته باشیم.

خواجه‌نژادیان در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای پویش گلستان‌خوانی در این کانون اشاره کرد و گفت: طی چند ماه گذشته تحولات خوبی در بخش ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس رخ داده است و کارگاه‌های شعر و داستان ویژه کودکان و نوجوانان به صورت مستمر برپا می‌شود.

وی با یادآوری اینکه امسال سومین پویش «گلستان‌خوانی» را اجرا می‌کنیم، گفت: اولین دوره این پویش تنها در سطح استان فارس اجرا شد اما از پویش دوم، آن را به صورت ملی برگزار کردیم. در دور دوم پویش به جز استان فارس، ۸ استان دیگر هم در پویش شرکت کرده بودند اما امسال بنا داریم کل استان‌ها را درگیر پویش مذکور کنیم.

خواجه‌نژادیان همچنین از درنظر گرفتن یک هدیه ویژه نوجوانان استان سخن گفت و افزود: فیلم سینمایی «باغ کیانوش» که با همکاری کانون و حوزه هنری تولید شده است، ظرف ۲ هفته گذشته با استقبال بیش از ۱۰ هزار نفر از نوجوانان استان مواجه شده است اما افق ما ۸۰ هزار نفر از نوجوانان استان است که بتوانند این فیلم را تماشا کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه آموزش و پرورش استان در هر دو برنامه با ما همکاری دارند، گفت: در آموزش و پرورش یک دوره ضمن خدمت تعریف شده است که یکی از سرفصل‌های آن قصه‌گویی است.

کارشناس آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس هم در این نشست خبری گفت: بخش علمی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی چند هدف عمده را دنبال می‌کند که مهم‌ترین آن بسترسازی پویش علمی در سطح جامعه و همچنین شناسایی استعدادهای برتر و ایجاد فرصت انگیزشی برای کودکان و نوجوانان است.

اعظم ایزدی همچنین از آسیب‌شناسی فرایند جشنواره توسط کارشناسان مربوطه سخن گفت و افزود: یکسری کارگاه‌های توانمندسازی قصه‌گویی  ذیل این جشنواره اجرا می‌شوند.

وی با بیان اینکه دوره‌های تربیت مربی قصه‌گویی از دیگر فعالیت‌های کانون هستند، افزود: دوره مقدماتی ۱۰ ساعته است که بعد از گذراندن دوره، کارت قصه‌گویی به شرکت‌کنندگان اعطا می‌شود.

اجرای ۲ پویش ادبی

کارشناس مسول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس هم در این نشست خبری توضیحاتی پیرامون پویش «گلستان‌خوانی» ارائه داد و گفت: گلستان سعدی یکی از مهم‌ترین آثار ادبی است که به آن می‌بالیم.

راضیه احمدی با بیان اینکه الگوسازی‌های اخلاقی و رفتاری سعدی در گلستان برای نسل جوان حائز اهمیت است، گفت: پرورش انواع تفکر در آثار سعدی مهم‌ترین نکته در حکایات سعدی است و برای نسل امروز بسیار مهم است که بتوانند صاحب اندیشه باشند و این نیاز امروز نسل نوجوان است.

وی تصریح کرد: در سطح پویش‌های زیادی با محوریت گلستان شکل گرفته است، اما پویش ما متفاوت است چرا که روخوانی گلستان نیست بلکه در آن از سطح به عمق سفر داریم و به دنبال درک مطلب و معنا هستیم.

احمدی از برپایی کارگاه‌های آموزشی برای مربیان و کودکان و نوجوانان در قالب پویش مذکور خبر داد و گفت: تلاش شده است در این پویش حکایت‌های گلستان با شیوه‌ای غیرمستقیم به کودکان و نوجوانان آموزش داده شود.

وی همچنین از برگزاری سومین پویش «چه نکو بود مهر» با محوریت مهر و مروت سخن گفت و افزود: در این پویش ۳ حکایت عمیق کوتاه و قابل تامل گلستان سعدی انتخاب شده است.

کارشناس مسول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس در پایان زمان آخرین مهلت ارسال آثار به این پویش‌ها را ۲۵ آذرماه جاری اعلام کرد و گفت: علاقه‌مندان از طریق شبکه‌های مختلف اجتماعی می‌توانند آثار خود را ارسال کنند.

ارتباط فردا: برای دریافت شیوه‌نامه بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی می‌توانید اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا