اخبار اقتصادی > صنعت و تجارت

تمهیدات ویژه برای بازار شب عید و ماه مبارک رمضان



به گزارش همشهری آنلاین، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی از تأمین مناسب بازار شب عید و ماه رمضان خبر داد و اظهار کرد: نظارت و اعمال قانون بر قیمت‌ها انجام خواهد شد تا کالاهای موردنیاز بازار، در یک روال عادی و بدون نوسانات ویژه برای مردم تأمین شود.

نوری قزلجه درباره وضعیت تأمین بازار شب عید اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که تلاش کردیم زودتر از زمان متعارف به آن ورود و پیگیری کنیم، بازار شب عید است که ستاد مربوطه در وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفت و این موضوع در ستاد تنظیم بازار کشور نیز مطرح شده است.

وی افزود: راهکارهای پیشنهادی ما به‌گونه‌ای است که کالاهای موردنیاز بازار در یک روال عادی و بدون نوسانات ویژه‌ای تأمین شود و در ماه رمضان و عید نوروز در اختیار مردم شریف قرار دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم دیگر، ذخایر و قیمت ذخایر است که خوشبختانه در این زمینه نیز در وضعیت مناسبی قرار داریم. موضوع مهم دیگری که مطرح است، نظارت بر بازار تنظیم شده است که در ستاد تنظیم بازار اگر اتفاقات غیرمتعارفی در بحث قیمت کالاها رخ دهد، نظارت و اعمال قانون انجام خواهد شد.

فروش بیش از ۷۴۳ هزار سکه در ۶۴ حراج

طی ۶۴ جلسه حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلا، درمجموع ۷۴۳ هزار و ۴۸۵ قطعه انواع سکه که شامل سکه‌های ضرب سال ۱۳۸۶ و ۱۴۰۳ می‌شود فروخته شده و طبق اعلام بانک مرکزی، از نیمه اسفند ماه، سکه‌های ضرب ۱۴۰۴ به بازار عرضه می‌شود.

اولین جلسه حراج سکه طلا از سوی مرکز مبادله ایران با هدف تأمین نیاز بازار سکه و طلای کشور در روز یکشنبه ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲، از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران به نشانی market.ice.ir برگزار شد. ویژگی مهم این حراج در گستردگی جغرافیایی آن بود به‌طوری‌که تمام متقاضیان شرکت در حراج سکه می‌توانستند از طریق سامانه معاملات سکه این مرکز در هر نقطه از کشور در حراج سکه، شرکت کنند.

تأکید وزاری راه و اقتصاد برای تکمیل راه‌آهن چابهار – زاهدان

وزرای راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی، تأکید کرده‌اند که اجرای ساخت خط آهن چابهار – زاهدان تسریع شود و در این راستا قرار است این پروژه که در سال ۱۳۹۲ آغاز شده، تا سال آینده نهایی شده و به بهره‌برداری برسد.

این پروژه ۱۱ ساله که اجرای آن می‌تواند بسترهای مناسبی برای توسعه و رشد اقتصادی و صنایع بومی منطقه به همراه داشته باشد و دسترسی مردم چابهار، نیکشهر، ایرانشهر و خاش را به شبکه ریلی تسهیل کند به طول ۶۳۴ کیلومتر بوده که در حال حاضر بنا بر گفته مجریان پروژه، قطعات آخر پروژه حدفاصل خاش تا زاهدان به طول ۱۵۵ کیلومتر در سال ۱۴۰۱ به افتتاح و بهره‌برداری رسیده و مابقی خط یعنی حدفاصل چابهار تا خاش نیز که طول آن به بیش از ۴۵۰ کیلومتر می‌رسد پیشرفت فیزیکی ۷۰ تا ۸۰ درصدی دارد.

خودکفایی در گندم، نیاز به مراقبت و حمایت دارد

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران ضمن اشاره به خودکفایی در تولید گندم و افزایش تولید این محصول برخلاف کم‌بارشی‌ها تأکید کرد: شرایط فعلی نیاز به مراقبت و حمایت دارد تا همچنان خودکفا باقی بمانیم.

رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران گفت: خوشبختانه باوجود کم بارشی‌هایی که داشتیم میزان تولید گندم چه در دیمزارها چه در زمین‌های آبی افزایشی بوده و خوشبختانه ما در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم اما نکته مهم این است که این خودکفایی نیاز به مراقبت و حمایت مستمر از کشاورزان دارد تا همچنان در این کالا خودکفا بمانیم در غیر این صورت طی سالیان آینده مجدداً به همان شرایط قدیم که کمبود گندم و نیاز به واردات داشتیم برمی‌گردیم.

وی گفت: درست است که پرداخت مطالبات گند مکاران با تأخیر همراه بود اما این مسئله به دولت چهاردهم مربوط نیست بلکه نتیجه تصمیم‌گیری‌های دولت گذشته است و اینکه ما در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم پرداخت نسبتاً مناسب مطالبات گند مکاران و حمایت از کشاورزان در این مسئله تأثیرگذار بود اما به‌طورکلی اینکه در حال حاضر ما شرایط خوبی در گندم داریم و در این محصول خودکفا هستیم نیاز به حمایت مستمر کشاورزان دارد تا آنها همچنان برای کشت این محصول امید و انگیزه داشته باشند.

ثبات قیمت سیب‌زمینی از اوایل اسفند

اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان با تأکید بر اینکه افزایش قیمت سیب‌زمینی که این روزها در بازار نمود ظاهری یافته، از سال گذشته آغاز شده، اظهار کرد: شرایط موجود از اوایل اسفندماه که برداشت دوم جیرفت آغاز شود، به ثبات می‌رسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان، درباره افزایش قیمت سیب‌زمینی که این روزها بسیار جریان‌ساز شده و اخبار متفاوتی درباره دلیل و رفع این مشکل منتشر می‌شود اظهار کرد: فرایند مشکل گرانی سیب‌زمینی که این روزها در بازار نمود ظاهری یافته، از سال گذشته آغاز شده است. طی سال گذشته میزان تولید سیب‌زمینی ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود که کشاورزهای ما به دلیل کاهشی بودن قیمت سیب‌زمینی متضرر شدند. در چنین شرایطی وزارت جهاد کشاورزی باید از این کشاورزان خرید تضمینی به عمل می‌آورد و مشوق‌هایی را برای آن‌ها در نظر می‌گرفت که کشاورزان برای سال آینده نیز دلگرمی برای کاشت و برداشت این محصول داشته باشند اما متأسفانه این کار را انجام نداد.

وی افزود: به دلیل اینکه کشاورزان متضرر شدند، در سال جاری دیگر به سراغ کاشت سیب‌زمینی نرفتند و این مسئله در جنوب جیرفت و جنوب کرمان شدت بیشتری داشت و کشاورزان به‌جای کشت سیب‌زمینی سراغ پیاز رفتند و درحالی‌که تولید سال گذشته ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بود، تولید سال جاری به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش یافت و این به معنای کسری ۷۰۰ هزار تنی تولید است.

افزایش ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان با اتصال صدور دسته‌چک به این سامانه

با مشروط شدن صدور دسته‌چک به ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان، تعداد رکوردهای ثبت شده در این سامانه از ۱۶ هزار مورد در روزهای عادی به ۴۵ هزار ثبت اقامت در روزهای اخیر افزایش یافته که رشد حدود سه برابری را نشان می‌دهد.

سامانه املاک و اسکان با هدف ساماندهی بازار مسکن که پیش‌نیاز آن ثبت اقامت تمامی شهروندان است از ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ راه‌اندازی شد. اما طی سال‌های گذشته روند ثبت‌نام افراد در آن به کندی پیش رفت. طبق بند ۳ ماده ۳ قانون ساماندهی مسکن، همه دستگاه‌ها باید ارائه خدمات خود را مشروط به احراز هویت افراد در سامانه املاک و اسکان کنند که عدم اتصال و همکاری دستگاه‌ها باعث شد وزارت راه و شهرسازی طی پنج سال گذشته در دستیابی به هدف مورد نظر خود توفیق چندانی نداشته باشد.

بااین‌حال، اخیراً اجرای تنها دو مورد از شروط ارائه خدمات دولتی به سه برابر شدن ثبت اقامت در سامانه منجر شده است. مدتی قبل، فراجا اقدامات لازم را برای اجرای قانون و اتصال به سامانه املاک و اسکان انجام داد. پس‌ازآن بانک مرکزی ارائه دسته‌چک را منوط به نام‌نویسی در سامانه کرد و از ۳۰ دی‌ماه این اقدام را به مرحله اجرا درآورد.

نماد شرکت‌های پتروشیمی از هفته آینده بازگشایی می‌شود

ولی‌الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی برخی از شرکت‌های پتروشیمی، نماد معاملاتی شرکت‌هایی که شفاف‌سازی لازم را انجام داده‌اند از هفته آینده و به‌تدریج بازگشایی می‌شوند.

در روزهای اخیر، سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که با توجه به این‌که صورت‌های مالی منتهی به ۳۰ آذر سال جاری اغلب شرکت‌های پتروشیمی افشا شده و نحوه برخورد با نرخ سرویس‌های جانبی در آن مشخص شده است، موضوع بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی در جلسه شورای عالی بورس مطرح و شورای عالی با بازگشایی نمادها با رعایت شروط تعیین‌شده از سوی سازمان بورس، موافقت کرد.

بر اساس این شروط مقرر است، نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی پس‌ از انتشار اطلاعات تکمیلی و برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی بازگشایی شوند اما با توجه به اینکه ابهام موجود هنوز به‌طور کامل برطرف نشده است، خریداران و فروشندگان در معاملات خرد، باید ریسک‌های حاکم را لحاظ و بیانیه ریسک را تکمیل کنند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا