جهان > غرب آسیا و آفریقا

تظاهرات مسیحیان خشمگین در دمشق پس از آتش زدن درخت کریسمس



ارتباط فردا: تظاهرکنندگان در حالی که در خیابان‌های دمشق به سمت مقر کلیسای ارتدوکس یونان در باب شرقی راهپیمایی کردند، شعار می دادند: «ما حقوق مسیحیان را می خواهیم.»

تظاهرکنندگان به طور خودجوش از محله‌های مختلف حرکت کردند تا نارضایتی و ترس خود را ابراز کنند. این رویداد حدود ۲ هفته پس از آن رخ داد که ائتلافی از مخالفان مسلح، بشار اسد را سرنگون کرد و قدرت را به دست گرفت.

این اتفاق در حالی است که رئیس جمهور سابق سوریه همواره اعلام می‌کرد حامی اقلیت‌ها در کشوری با اکثریت سنی است.

یکی از تظاهرکنندگان به نام جورج به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما به این دلیل که فرقه‌گرایی و بی‌عدالتی زیادی علیه مسیحیان تحت عنوان اقدامات فردی وجود دارد، تجمع کردیم.»

وی افزود: یا در کشوری زندگی می‌کنیم که به مسیحیت ما احترام می‌گذارد و مانند گذشته در این کشور امن هستیم یا درب پناهگاه کلیسا را ​​برای ما باز کنید تا بتوانیم کشور را ترک کنیم.

برخی از تظاهرکنندگان صلیب‌های چوبی حمل می‌کردند، در حالی که برخی دیگر پرچم مقامات جدید سوریه را در دست داشتند.

این تظاهرات شبانه پس از پخش یک کلیپ ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی آغاز شد که جنگجویان نقابدار را در حال آتش زدن درخت کریسمس در شهر السقیلبیه که اکثریت مسیحی ارتدکس در استان حماه را دارد، نشان می‌داد.

دیده بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان اعلام کرد که جنگجویانی که این درخت را سوزانده‌اند خارجی و متعلق به جناح انصار التوحید هستند.

در کلیپ دیگری که در شبکه‌های اجتماعی نیز منتشر شد، یک نماینده هیئت تحریر الشام که اکنون در سوریه قدرت را در دست دارد، ظاهر می‌شود و خطاب به ساکنان منطقه می‌گوید که عاملان این اقدام «سوری نیستند» و متعهد به مجازات آنها می‌شود.

وی به همراه روحانیون مسیحی و در میان سردادن شعارهای مسیحی توسط ساکنان منطقه، تاکید کرد که درخت تا صبح ترمیم و روشن خواهد شد.

ایجاد تحاد در کشور جنگ زده، همراه با جناح‌هایی با وفاداری‌های مختلف و اقلیت‌های مذهبی متعدد، همچنان چالشی برای هیئت تحریر الشام است.

این سازمان که جدایی خود از القاعده و فاصله گرفتن از گروه‌های افراطی را اعلام کرد، آگاه است که در مورد نحوه برخورد با اقلیت‌هایی مانند مسیحیان، علوی‌ها و به ویژه کردها، تحت نظارت است.

با این حال، حکومت با چالش بزرگی مواجه است که نشان دهنده حضور بسیاری از جنگجویان خارجی است که در جریان درگیری پس از سال ۲۰۰۱ به صفوف هیئت تحریر الشام یا به صفوف جناح‌های دیگر پیوستند که بیشتر آنها از آسیای مرکزی هستند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا