تأمین غذای آینده مردم نیازمند آموزش کشاورزان است
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین قبادی ظهر سه شنبه در سومین همایش ترویجی کشاورزی پایدار که به مناسبت روز جهانی بدون سم به موضوع کشاورزی پایدار به عنوان عنصر اصلی برای تأمین غذای آینده مردم اشاره کرد و افزود: محققان و دانش پژوهان، تولید علم کرده و دانش بخش کشاورزی را به جغرافیای جمهوری اسلامی پمپاژ میکنند.
وی اظهار کرد: ما امروزه در ایران تولیدکننده ۸۴ میلیون تن محصول زراعی در سطح ۱۲.۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی، همچنین تولید کننده ۲۳ میلیون تن محصولات باغی در سطح سه میلیون هکتار، تولید کننده ۱۵.۵ میلیون تن محصولات دامی و یک میلیون تن محصولات شیلاتی هستیم که در مجموع ۱۲۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید میشود.
وی با بیان اینکه در ایران خوداتکایی ۷۸ درصد در تولید کشاورزی و وابستگی ۲۲ درصدی داریم، گفت: چالش بزرگ بخش کشاورزی در آینده کمبود محصولات کشاورزی و کمبود غذا و به تنگنا رسیدن جامعه در داخل کشور و در سطح دنیا است.
قبادی افزود: ایران در سال ۱۴۳۰ حدود ۱۰۳ میلیون نفر جمعیت خواهد داشت که تأمین غذای آنها نیاز به تولید ۱۸۰ میلیون تن محصولات کشاورزی دارد.
وی با بیان اینکه جنگ آینده جنگ غذا است و کشورها به راحتی این محصولات را به دیگر کشورها نمیدهند، گفت: در ایران ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی که فقط حدود ۶ میلیون هکتار آن قابلیت کشت به صورت آبی دارد و این در شرایطی است که تهدیدات مختلف متوجه ایران است و چشم طمع زیادی به سمت ایران است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز افزود: با شرایط موجود سطح تولید نه تنها در ایران افزایش نمییابد بلکه روز به روز در حال کاهش و محدود شدن است و باید به فکر چاره برای تأمین غذای ۱۸۵ میلیون تنی و رسیدن به خوداتکایی ۱۰۰ درصدی باشیم.
وی راه چاره را نه تنها آموزش کشاورزان دانست بلکه استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و استارتاپی را برای رسیدن به راندمان و بهره وری از دیگر راهکارها برای رسیدن به پایداری و تاب آوری کشاورزی دانست.
قبادی با بیان اینکه رسیدن به این اهداف همت مضاعف میخواهد تا بر روی قلهها حرکت کنیم، اظهار کرد: ظرفیت لازم با وجود ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در ایران وجود دارد ضمن اینکه همزمان ۴ اقلیم را در طی ۱۲ ماه سال در کشور داریم.
وی وجود هشت هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی در ایران که ۲ هزار و ۳۰۰ گونه آن فقط مختص ایران است را از دیگر این قابلیتها برشمرد و گفت: اگر بخواهیم شرایط را به نفع کشور و مردم در حوزه کشاورزی ارتقا دهیم و تثبیت کنیم راهش رسیدن به کشاورزی پایدار است که متضمن امنیت غذایی پایدار و سالم است و مسیرش از عملکرد محققان و دانش پژوهان میگذرد که بایستی استان البرز نقش خود را به خوبی ایفا کند.