اخبار شهر > شهری

بی خانمان‌های لندن و برلین در زمستان چه می‌کنند؟


همشهری – محمد سرابی: در برخی شهرها هم مؤسسه‌های خیریه بزرگ، واسطه خدمات‌رسانی به بی‌خانمان‌ها هستند و برای این کار از شهرداری‌ها کمک دریافت می‌کنند. در اینجا به ساماندهی خیابان‌خواب‌ها و فراهم کردن گرمخانه‌ در ۲شهر بزرگ اروپا نگاه می‌کنیم.

آلمان – برلین

اتوبوس گرم

اتوبوس‌های ویژه بی‌خانمان‌ها از اول نوامبر (اوایل آبان ماه) در برلین شروع به کار کردند. این اتوبوس‌ها به بی‌خانمان‌هایی که در شب‌های سرد پایتخت آلمان در خیابان‌ها خوابیده باشند، غذا و یک نوشیدنی داغ مانند چای می‌دهند و آن‌ها را به گرمخانه‌ها می‌برند. این اتوبوس‌ها تا اوایل بهار مشغول ارائه خدمات هستند. به جز شهرداری برلین که زیرساخت‌ها و حمایت‌های لازم از کمک‌رسانی را فراهم می‌کند، بعضی از گرمخانه‌ها توسط یک سازمان خیریه مردمی مذهبی به نام «ماموریت برلین» اداره می‌شود و برخی از خدمات درمانی را هم سازمان صلیب سرخ آلمان انجام می‌دهد. هر شهروند می‌تواند با شماره‌ تلفن‌های امداد رسان تماس بگیرد اما باید قبل از این کار، با فرد بی‌خانمان صحبت کنند و بپرسند که می‌خواهد به گرمخانه برود یا خیر. اگر آن فرد به دلیل بیماری یا هر مشکل دیگری قادر به حرف زدن نبود باید با پلیس تماس گرفت.

بی‌خانمان و بی‌گذرنامه

بیش از هزار تخت‌خواب در گرمخانه‌های برلین وجود دارد. گرمخانه‌هایی مخصوص زنان یا معلولان هم ساخته شده است. نزدیک یک دهه قبل تعداد بی‌خانمان‌های برلین در فصل زمستان نصف تعداد فعلی بود اما در ۲ – ۳ سال اخیر جمعیت افرادی که درخیابان می‌خوابند به سرعت زیاد شده است. نزدیک سه چهارم بی‌خانمان‌های برلین از نظر قانونی نمی‌توانند مزایای اجتماعی دریافت کنند زیرا گذرنامه آلمان را ندارند.

بی خانمان‌های لندن و برلین در زمستان چه می‌کنند؟

انگلیس – لندن

۵ هزار بی‌خانمان

بنا به آماری که شهرداری لندن اعلام کرده است تعداد کسانی که شب‌ها در خیابان‌های پایتخت انگلیس می‌خوابند، ‌از ۴ هزار نفر هم بیشتر شده است. در پاییز امسال شهردار لندن گفت که جمعیت بی‌خانمان‌ها به بالاترین حد رسیده است و با سردتر شدن هوا باید فکری برای محل اقامت آن‌ها کرد. صادق خان از برنامه‌ای خبر داده است که بر اساس آن شهرداری می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ مشکل خیابان‌خوابی را حل کند اما افزایش دائمی تعداد مهاجران باعث شده است که این برنامه بامشکل روبه‌رو شود. شهرداری از سال ۲۰۱۶ کمک‌های مالی به خیریه‌های مخصوص بی‌خانمان‌ها را ۴ برابر کرده است که باعث ساماندهی ۱۷ هزار نفر و خروج آن‌ها از وضعیت خیابان‌خوابی شده است. در سال‌های ۹۰ میلادی همکاری دولت انگلیس و شهرداری لندن باعث کاهش قابل توجه بی‌خانمان‌ها شده بود.

اقامت‌گاه‌ها پر می‌شوند

موسسه خیریه «در شیشه‌ای» که بعضی از گرمخانه‌ها را اداره می‌کند گفته است که در سال قبل تعداد درخواست‌های اقامت ثبت شده در گرمخانه، حدود ۸۰ درصد بیشتر از سال پیش از آن بود و ۳ بار ظرفیت تمام پناهگاه‌ها پرشدند. از طرف دیگر، شهرداری تعداد زیادی مراکز اقامتی موقت را اداره می‌کند که جمعیت خانواده‌های فقیر به همراه فرزندانشان در آن‌ها زندگی می‌کنند و هزینه نگهداری این مراکز را می‌پردازد. به همین دلیل همه در انتظار کمک‌های مالی دولت انگلیس برای رسیدگی به مشکل بی‌خانمان‌ها در فصل سرد هستند.

بیشتر بخوانید: راه‌حل‌های ابتکاری شهرهای جهان برای گرم کردن خانه‌ها در سرما



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا