امام جمعه پارسیان: تجربیات اوکراین از اعتماد به غرب باید درس عبرت شود
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین جواد اسماعیلنیا، امام جمعه پارسیان در خطبههای نماز جمعه این هفته، با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و اهمیت این ماه، به بیان توصیههایی در خصوص بهرهبرداری بیشتر از فرصتهای آن، تقویت اخلاص و توجه به نیازمندان پرداخت.
ماه رمضان، ماه اخلاص و توبه
حجتالاسلام اسماعیلنیا در آغاز خطبه اول خود با اشاره به آغاز ماه رمضان، گفت: ماه رمضان فرصت مغتنمی است که باید از آن برای تقویت رابطه با خداوند، یاد مرگ و آمادگی برای سفر آخرت استفاده کنیم.
امام جمعه پارسیان از نمازگزاران خواست تا در این ماه مبارک به توبه و خودسازی بپردازند و به توصیههای ولی امر مسلمین، حضرت آیتالله خامنهای، در زمینه تقویت اخلاص توجه ویژهای داشته باشند.
وی ادامه داد: خداوند در ماه رمضان روزه را واجب کرد تا اخلاص در شما تثبیت شود، و این ماه باید فرصتی باشد تا قلبهای ما به سوی خداوند باز شود.
یاد و خاطره حضرت خدیجه و اهمیت کمک به نیازمندان
در ادامه، امام جمعه پارسیان با یادآوری سالگرد ارتحال حضرت خدیجه (سلاماللهعلیها)، بر اهمیت ویژگیهایی چون ایمان، وفاداری و بخشندگی این شخصیتها تاکید کرد.
وی با اشاره به نقش حضرت خدیجه در حمایت از پیامبر اسلام (ص)، افزود: حضرت خدیجه الگوی وفاداری و ایثار برای مسلمانان است. او در زمانهای سختی که همه پیامبر اسلام را تکذیب میکردند، به ایشان ایمان آورد و از او حمایت کرد.
اسماعیلنیا ادامه داد: ما نیز باید در این ماه مبارک دست به خیر بزنیم و کمک به نیازمندان و فقرا را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی با اشاره به وضعیت نیازمندان در شهرستان پارسیان، از مردم خواست تا در ماه رمضان به کمک فقرا، یتیمان و نیازمندان بپردازند.
امام جمعه همچنین بر لزوم حمایت از کمیته امداد و دیگر نهادهای حمایتی تاکید کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ده میلیارد تومان زکات در شهرستان پرداخت شد. با این حال، باید تلاش کنیم که کمکهای مردم به طور بهتری ساماندهی و توزیع شود.
تشکیل شورای راهبری خیر و احسان برای ساماندهی کمکها
حجتالاسلام اسماعیلنیا همچنین پیشنهاد تشکیل یک شورای راهبری خیر و احسان مردمی را مطرح کرد و گفت: ما نیاز داریم تا یک شورا از معتمدین و ریشسفیدان شهرستان تشکیل دهیم که به صورت سازمانیافته و با اولویتبندی نیازها، کمکهای مردم را جمعآوری و توزیع کند.
امام جمعه پارسیان با اشاره به رقم بالای کمکهای مردمی، افزود: سال گذشته فقط بیش از ۱۰ میلیارد تومان زکات پرداخت شده است، اما این کمکها باید به شیوهای درست و با نظارت توزیع شود تا اثر بیشتری داشته باشد.
وی همچنین از مسئولان کمیته امداد و بهزیستی خواست تا در راستای این پیشنهاد پیگیریهای لازم را انجام دهند و از مسئولان شهرستان نیز برای همکاری و حمایت در این زمینه دعوت کرد.
تحقیر رئیس جمهور اوکراین نشان دهنده خوی استکباری آمریکا است
در خطبه دوم، امام جمعه پارسیان به مسائل بینالمللی نیز اشاره کرد و با تحلیل سفر اخیر رئیسجمهور اوکراین به آمریکا و تحقیر وی توسط مقامات آمریکایی، تاکید کرد: این واقعه نشاندهنده نگاه استعماری و استکباری غرب به کشورهای مستقل است.
وی افزود: رهبر حکیم انقلاب اسلامی سالها پیش فرموده بودند که پشتیبانی قدرتهای غربی از دولتهای دستنشانده یک سراب است. امروز این پیشبینی به حقیقت پیوسته است و شاهد ذلت و تحقیر دولت اوکراین توسط آمریکا هستیم.
اسماعیل نیا همچنین گفت: این تجربیات باید درس عبرتی برای دیگر کشورها باشد که به غرب اعتماد میکنند و در دام استکبار میافتند. ملت ایران باید همچنان به استقلال خود پایبند باشد و به توانمندی داخلی اتکا کند.
ضرورت تقویت فعالیتهای قرآنی در شهرستان پارسیان
حجتالاسلام اسماعیلنیا در ادامه به کمبود فعالیتهای قرآنی در شهرستان پارسیان اشاره کرد و خواستار توجه بیشتر به تربیت قاریان و حافظان قرآن در این شهرستان شد.
وی تصریح کرد: ما در شهرستان باید دهها قاری ملی و بینالمللی داشته باشیم. متأسفانه فعالیتهای قرآنی در شهرستان ما به اندازه کافی رونق ندارد و این باید تغییر کند.
امام جمعه پارسیان از مسئولان مساجد و بانیان هیئتها خواست تا برنامههای قرآنی هدفمند و اصولی را برگزار کنند و جوانان را به یادگیری قرآن تشویق کنند.
انتقاد از بیحجابی و بیاحترامی به ماه رمضان
امام جمعه پارسیان در پایان خطبههای خود به معضلات اجتماعی نیز اشاره کرد.
وی از بیحجابی و بیاحترامی به ماه رمضان در برخی خیابانها و اماکن عمومی انتقاد کرد و گفت: ما در ماه رمضان باید بیشتر از همیشه به اصول دینی و اسلامی پایبند باشیم، اما متأسفانه در برخی از خیابانها و اماکن عمومی شاهد بیحجابی و روزهخواری هستیم.
وی تاکید کرد که بیحجابی جنبه اجتماعی دارد و تأثیر منفی بر جامعه میگذارد.
اسماعیلنیا با اشاره به آیه «تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان» از مردم خواست تا در مبارزه با گناه و ناهنجاریهای اجتماعی همراه هم باشند و با تذکر لسانی، امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه احیا کنند.