اخبار اقتصادی > ارز و طلا

اقدام عجیب یک طلا فروش که منجر به اعتصاب دیگر طلافروشان شد



به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،در حالی که تب خرید طلا از سایت‌ها این روزها در کشور داغ و خبرساز شده است، تب طلا در جیرفت به شکل دیگری خود را نشان داده به طوری که اقدام یک مغازه طلافروشی برای قرعه‌کشی وانت شاسی‌بلند بین خریدارانش و نمایش این خودرو جلو مغازه، به‌گونه‌ای سبب اعتراض هم‌صنفی‌هایش شد که روز گذشته مغازه‌هایشان را بستند.

این نخستین‌بار نیست که اقدام این طلافروش سبب بروز اعتراض سایر هم‌چراغ‌هایش(هم صنفی ها) می شود- در استان کرمان صاحبان مغازه ها به همکاران و هم صنفی های خود، عنوان زیبای همچراغ را به کار می برند؛ چند هفته قبل هم این اقدام سبب اعتراض و اعتصاب طلافروشان شد که با ورود مسئولان، خودرو پایین کشیده و طرح قرعه کشی متوقف شد.

  • افزایش قیمت در بازار طلا و سکه؛ سکه باز هم کانال عوض کرد | جدول قیمت ها

دلایل اعتراض طلافروشان

چندسال پیش نیز گویا همین طلافروش یک خودرو ۲۰۷ از طریق قرعه کشی بین خریدارانش جایزه داده و این درحالی است که سایر طلافروشان معترض معتقدند که بنیه اقتصادی بالایی مثل این واحد صنفی ندارند، درگیر کرایه های بالای مغازه و سایر هزینه ها هستند و چنین اقدام هایی سبب جلب مشتریان در جیرفت و عنبرآباد، حتی دیگر شهرستان های جنوب استان صرفا به آن واحدصنفی می شود و کسادی بیشتر بازار آنان را دنبال دارد.

از سویی، هم صاحب طلافروشی مذکور و هم مسئولان به استناد قوانین صنفی موجود، معتقدند که چون محصولی با تخفیف ارائه نمی‌شود و فروش فوق العاده نیز تعریف نمی شود، لذا ناظر به قوانین صنفی موجود نمی‌توانند مانع چنین اقداماتی شوند؛ و این درحالی است که شب‌گذشته و بعد از یک روز اعتصاب طلافروشان، جلسه ای با حضور مسئولان عالی شهرستان، با عنوان یک کارگروه هماهنگی برگزار و به علت نزدیک شدن به ایام پایان سال که بازارهای اقتصادی تحت تاثیر قرار می گیرد، تصمیم جمعی مدیران متولی به توقف طرح قرعه کشی این واحد صنفی طی آخر هفته جاری و ادامه آن در سال آینده گرفته و مقرر شد که طلافروشان نیز مغازه هایشان را بگشایند.

جشنواره سه ماهه به تعادل بازار آسیب می‌زند

رسول امیر افضلی یکی از طلافروشان معترض به این جایزه که از سوی یک طلافروش دایر شده بود، گفت: اصناف و اتحایه مجوز نمی دهند چون آیین نامه فروش فوق العاده و جشنواره ندارد.

وی افزود: اما سئوال این است که این جشنواره به اقتصاد شهرستان کمکی می کند یا آسیب می رساند؟

امیرافضلی ادامه داد: این جشنواره که سه ماهه تعریف شده، علاوه بر آسیب به فروش هم صنفی ها بر بازارهای دیگر هم تاثیر منفی می گذارد و افراد به جای خریدهای دیگر دنبال خرید طلا می روند.

این طلافروش مدعی است: بازار جیرفت بازار کوچکی است و کشش چنین کاری را ندارد، دیگر طلافروشان هم نمی توانند چنین جشنواره هایی بگذارند.

امیر افضلی ادامه داد: کرایه مغازه‌های ما ماهی ۶۰۰ میلیون ریال تا یک میلیارد ریال است و کاهش فروش همکاران آنها را تحت فشار قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: برای انجام این جشنواره باید تخفیف بگذارد اما طبق قانون طلا فروشان امکان تخفیف ندارند.
امیرافضلی ضمن اشاره به زمان این جشنواره این سئوال را طرح کرد که چگونه صاحب این طلا فروشی در طول سه ماه ۱۵ میلیارد ریال فروش خواهد داشت که بتواند هزینه این جایزه را تامین کند؟.

این طلافروش در با اشاره به اینکه به همه ارگان ها نامه نوشتیم گفت: چک های ما برگشت می خورد و در جنگ اقتصادی باید بیشتر از ما حمایت شود.

اتاق اصناف: مجوزی داده نشده است

رییس اتاق اصناف جیرفت هم گفت: اتحادیه طلافروشان و اتاق اصناف مجوزی در این رابطه نداده است.

فریدون امیری ادامه داد: قانون صراحتا در این زمینه اعلام نکرده است و البته طلا شامل تخفیف نمی شود و طبق قانون جشنواره باید با تخفیف باشد که اینجا تناقضی ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به شرایطی که الان بر بازار حاکم است بیان کرد: بازار متلاطم است و بازار ثابتی نیست، یعنی در شرایط حاد همه بازاری ها متضرر می‌شوند.

امیری یادآور شد: ۸۰ نفر عضو اتحادیه طلافروش ها هستند که قریب به اتفاق از این موضوع ناراضی هستند.

وی اضافه کرد: باید اتحادیه این موضوع را با این طلافروشی حل و فصل کند، سپس موضوع به اتاق اصناف و بعد به صمت برود اما اتحادیه یک کمیته فنی گرفته که آنجا اجرای جشنواره مصوب نشده است.

رییس اتاق اصناف جیرفت همچنین در مورد خروجی نشستی که در رابطه با جشنواره این طلافروش برگزار شده بود بیان کرد: مقرر شد این طرح ظهر پنجشنبه هفته جاری به پایان برسد و خودرو نیز در همان زمان پایین آورده شود.
فریدون امیری افزود: بازاریان و طلافروش‌ها نیز به کار خود بازگشته‌اند و مقرر شده است ادامه جشنواره با توجه به تلاطم بازار فعلی در اردیبهشت سال آینده و به مدت ۴۵ روز برگزار شود.

وی ادامه داد: در مورد جزییات نحوه برگزاری جشنواره، کارگروه تصمیم می‌گیرد اما مقرر شده است که از این نوع جشنواره‌ها و جشنواره‌هایی که باعث ایجاد مزاحمت در خیابان‌ها و ترافیک برای مردم می‌شود، برگزار نشود.

امیری تاکید کرد: هر کس که این نوع جشنواره‌ها را برگزار می‌کند، باید چارچوب‌های قانونی را رعایت کند و در کارگروه یا طبق قوانینی که در اتاق اصناف وجود دارد، عمل کند.

انتقاد از نوع اعتراض کسبه

رییس اتاق اصناف جیرفت در عین حال با گلایه از نوع اعتراض برخی صنوف و تعطیلی مغازه، حضور برخی از کسبه طلافروش در فرمانداری را نیز بی‌تدبیری دانست و گفت: این شیوه اعتراض زیبنده شهر ما نیست.

هرچند نوع اعتراض برخی کسبه در جیرفت که از سال گذشته به دنبال برخی نمایشگاه های عرضه کالا یا چنین رخدادهایی، با تجمع و اعتصاب همراه بوده، خود محل اعتراض است و ادامه چنین شرایطی مناسب نیست، از سویی نیز، به نظر می رسد قوانین اصناف باید در به روزرسانی و متناسب با چنین شرایطی گویا و راهگشا باشد؛ باید ذیل مقررات صنفی و با یک همگرایی از سوی اتحادیه و اتاق اصناف، کسبه در مورد چنین شرایطی به یک وحدت رویه مناسب و همگرایانه برسند تا دیگر شاهد چنین رخدادهایی که مغازه ها را ببندند نباشیم.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا