ارتباط محمد الجولانی با اسرائیل تا چه حد است؟
ارتباط فردا: به نقل از اعتماد آنلاین، بعد از سقوط بشار اسد و ورود تحریر الشام به دمشق و حتی در دوره قبل از آن هم اخبار جسته و گریختهای در رابطه با ارتباط هیئت تحریر الشام به طور اخص و بسیاری از جریانهای سلفی مخالف بشار اسد به طور اعم با اسرائیل منتشر شده است.
شاید مهمترین دلایل این ادعا راه اندازی بیمارستان صحرایی در اوج درگیریهای دولت مرکزی سوریه با گروههای مخالف در جولان اشغالی بود که حتی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم از آن بازدید کرده و با زخمیهای گروههای مسلح در آن زمان دیدار و گفتگو کرده بود.
ابو محمد الجولانی که امروز خود را احمد حسین الشرع مینامد، خود را سوری معرفی میکند، جالب اینکه او هم همانند سعد حریری، پدرش برای مدتها در عربستان سعودی مشغول فعالیت بوده و همانجا هم متولد شده است.
به اعتقاد رسانههای مخالف، کارتل رسانهای اسرائیل و همراهانش اجازه انتشار اطلاعات مربوط به این رابطه را در حال حاضر نمیدهند و فقط از طریق مطابقت دادن شواهد میتوان به سرنخهایی از این مسئله رسید.
در مقابل طرفداران الجولانی مدعی هستند که اخبار را رسانههای مخالف ساخته و پرداخته میکنند تا به وجهه الجولانی ضربه وارد کنند.
اما با نگاهی به گزارشهای منتشر شده در این رابطه شاهد آن هستیم که نه تنها رسانههای همسو با محور مقاومت بلکه برخی از رسانههای مخالف این جریان نیز به چنین نتیجهای رسیدهاند و آنها هم حداقل الجولانی را متهم به همکاری با اسرائیل میکنند.
این رسانهها تاکید دارند، با وجود تمام حملاتی که اسرائیل طی سالهای گذشته در سوریه انجام داده، حتی یک مورد هم دیده یا شنیده نشده است که نقاطی در نزدیکی محل استقرار نیروهای هیئت تحریر الشام مورد هدف قرار گرفته باشد و اسرائیل با هیئت تحریر الشام به نوعی تعامل در خاک سوریه رسیده بودند.
شاید یکی از مهمترین دلایل این مدعی که هنوز هم پا برجا است، نوع موضعگیری الجولانی نسبت به پیشروی نظامی ارتش رژیم اسرائیل به داخل خاک سوریه است.
او که در حال حاضر رهبر بلامنازع سوریه و به احتمال قریب به یقین رئیس جمهور آتی این کشور محسوب میشود، تقریبا در هیچ یک از مصاحبههای خود به تجاوز اسرائیل به سوریه اشاره نکرد و در مقابل اصرار مصاحبه کنندگان هم وقتی به این تجاوز اشاره میکرد، اشارهای به اسرائیل نکرد.
این حقیقت باعث شد تا برخی از تحلیلگران عرب از وجود هماهنگی حداقل غیر مستقیم بین هیئت تحریر الشام و اسرائیل سخن بگویند به ویژه که اسرائیل جزو اولین طرفهایی بود که حکومت الجولانی را به نحوی به رسمیت شناخت و او را به عنوان بازیگر اصلی فعلی صحنه سوریه معرفی میکند.
یکی دیگر از دلایل ارائه شده توسط کارشناسان نوع موضع گیری الجولانی نسبت به مسئله فلسطین است.
بر کسی پوشیده نیست که حماس یکی از اولین گروههایی بود که سقوط بشار اسد را تبریک گفت و مدعی شد به دلیل مخالفت با بشار اسد دفتر خود را از دمشق خارج کرده است.
این در حالی است که بعد از گذشت بیش از ۱۴ ماه از حمله وحشیانه ارتش اسرائیل به نوار غزه، هیئت تحریر الشام به عنوان یک سازمان سنی تندرو، حتی یک بیانیه یا یک اظهار نظر هم در رابطه با محکومیت اقدامات اسرائیل صادر نکرده است، این در حالی است که حماس هم یک سازمان سنی بوده و مردم غزه هم مسلمان سنی هستند.
برخی از تحلیلگران نزدیک به الجولانی در توجیه این همسویی مدعی هستند که شاید گاها منافع الجولانی و تحریر الشام با اسرائیل با هم همسویی پیدا کنند، اما این امر به معنای هم پیمانی نیست.
با این وجود حمایت دو کشور ترکیه و قطر از الجولانی که اتفاقا جزو کشورهای منطقه دارای روابطی بیش از سطح حسنه با اسرائیل دارند هم میتواند مؤید نظریه حمایت و حضور بالفعل اسرائیل در پیشبرد فعالیت الجولانی تا رسیدن به قله سیاسی در سوریه و دگردیسی از یک تروریست تحت تعقیب به یک چهره سیاسی باشد.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام