آغاز ساخت بزرگترین شهربازی پایتخت
همشهری_ پریسا نوری: با گرمشدن هوا یکی از تفریحهای سرگرمکننده و پرطرفدار خانوادههایی که کودک خردسال و نوجوان دارند، حضور در شهربازیها و استفاده از امکانات این فضاهاست؛ اما تهران چه تعداد شهربازی دارد و این تعداد برای میزبانی از شهروندان کافی است یا خیر؟ سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران که دغدغه رونق گردشگری و امکانات تفریحی شهروندان را دارد، در گفتوگو با همشهری از آغاز ساخت مجموعه «هزارویک شب» با همکاری سازمان سرمایهگذاری پس از سالها و سایر موضوعات مرتبط خبر داد که در ادامه میخوانید.
پیگیر بازگشایی شهربازیها هستیم
یکی از موضوعاتی که در حوزه گردشگری برای شهر تهران مهم بوده و در گذشته مورد غفلت واقع شده، شهربازیهاست. شهربازیها جز اینکه فضای تفریحی و سرگرمکننده بهحساب میآیند، فضایی نوستالژیک هستند و خانوادهها خاطرات خوش بسیاری از حضور جمعی در این فضاها و سپریکردن اوقات فراغت در آنها دارند. برخی از شهربازیهای پایتخت در دورههای مختلف بهدلیل استهلاک و خارجشدن از چارچوب استانداردها به ناچار تعطیل شدند. در این دوره مدیریت شهری پیگیر راهاندازی و بازگشایی این شهربازیها بودیم و هستیم.
راهاندازی ۳ شهربازی در ۳ سال اخیر
شهربازی بوستان بسیج، بهعنوان بزرگترین شهربازی جنوبشرق تهران، ازجمله مراکزی است که بهدلیل استهلاک تعطیل شده بود و خوشبختانه سال گذشته با رفع نقص و بهسازی دستگاهها و… مجددا به بهرهبرداری رسید. همچنین شهربازی بوستان پلیس در شمالشرق تهران هم سال گذشته تکمیل شد و درحالحاضر در فاز بهرهبرداری است. در جنوب تهران هم شهربازی معارفی در شهر ری و مجموعه ایوان ری راهاندازی شد. شهربازی بوستان بعثت در منطقه ۱۶ جزو مراکزی است که بهدلیل استهلاک از استانداردهایش خارج شده و لازم است بهروزرسانی شود. تا جایی که پیگیری کردهایم شهرداری منطقه با مشارکت بخش خصوصی قصد دارد این شهربازی را بهسازی کند.
تهران چند مجموعه تفریحی دارد؟
مجموعههای تفرجگاهی در تهران متولی واحدی ندارند و به همین دلیل آماری از شهربازیها نداریم. یکسری از شهربازیها در اختیار سازمان فرهنگی و هنری و برخی زیرنظر سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران هستند، تعدادی را مناطق اداره میکنند مانند شهربازیهای داخل مجتمعها و بعضی از شهربازیها در مراکز بزرگ تجاری زیرنظر بخش خصوصیاند. این پراکندگی موجب شده که ما اطلاع دقیقی از تعداد شهربازیهای پایتخت و حتی شهربازیهای در اختیار مدیریت شهری نداشته باشیم. یکی از دلایلی که بهدنبال ساختار متمرکز گردشگری در تهران هستیم، همین موضوع است.
کمبود شهربازی در شهر
در سالهای اخیر، شهر تهران بهلحاظ فیزیکی و کالبدی توسعه پیدا کرده و به تبع آن باید فضاهای تفرجگاهی و ازجمله شهربازیها هم افزایش پیدا کند؛ ولی متأسفانه در مورد شهربازیها این موضوع برعکس شده است؛ چون نهتنها توسعه پیدا نکردهاند، بلکه برخی بهدلیل خروج از استانداردها تعطیل شدهاند مثل شهربازی بوستان پامچال، شهربازی خاوران و بسیاری از شهربازیهای داخل فرهنگسراها که در اختیار سازمان فرهنگی و هنری بودند. درواقع سرمایهگذاری جدیدی روی آنها انجام نشده و به اجبار تعطیل شدهاند. درنتیجه ما باید تعداد شهربازیها را افزایش دهیم و حداقل به سطحی که در گذشته بوده برسانیم.
سازمان ملی استاندارد متولی شهربازیهاست
نظارت بر استانداردبودن و ایمنی تجهیزات شهربازیها بر عهده سازمان ملی استاندارد است و متولی شهربازی هر نهاد یا دستگاهی باید زیرنظر این سازمان فعالیت کند. البته سازمان آتشنشانی هم در یکسری موضوعات استانداردهایی دارد ولی بر استانداردبودن تجهیزات و دستگاهها سازمان ملی استاندارد نظارت میکند