آذربایجان شرقی میتواند در تعمیق مناسبات ایران و روسیه نقش برجستهای ایفا کند
بهرام سرمست امروز در دیدار هیئت تجاری روسیه با وی افزود: روابط ایران و روسیه، هم به لحاظ معادلات سیاسی بین المللی و هم از نظر همجواری جغرافیایی، هنوز به ظرفیت لازم نرسیده است.
وی یادآوری کرد: سفر اخیر رییس جمهور کشورمان به روسیه و دیدارهایش در این کشور می تواند سرآغاز روابط تجاری گسترده تر دوجانبه باشد که نقش آذربایجان شرقی در تحقق آن غیرقابل اغماض است.
وی با بیان اینکه با توجه به تحولات منطقه ای نیاز به گسترش روزافزون همکاریهای دوجانبه است، ادامه داد: باید در نظر داشته باشیم که روابط اقتصادی، موتور محرکه روابط سیاسی و دیپلماتیک است.
استاندار آذربایجان شرقی تشریح کرد: با وجود اینکه مراودات تجاری ایران و روسیه در سال های اخیر رشد قابل توجهی پیدا کرده، اما هنوز به سطح قابل قبولی نرسیده که دیپلماسی اقتصادی با محوریت استانهای مرزی میتواند در این مسیر راهگشا باشد.
وی بیان کرد: اتاق بازرگانی تبریز در زمره قدیمی ترین اتاقهای ایران است که میتواند تسهیل کننده تعمیق مناسبات دوجانبه با روسیه باشد.
وی افزود: مزیت نسبی دیگر استان، سهم بالای ۹۴ درصدی بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی است و پارلمان بخش خصوصی ما میتواند موتور محرکه گسترش روابط تجاری باشد.
سرمست تاکید کرد: تقویت بخش خصوصی اکنون از اولویتهای مدیریت ارشد استان بوده و مبادله هیاتهای تجاری با کشورهای مختلف از جمله روسیه برای ما مهم است.
وی اضافه کرد: ظرفیت های بزرگی مانند استقرار صنایع مادر و واحدهای قطعه سازی در استان داریم که میتواند تقویت کننده این روابط باشد، ضمن اینکه تنها شهرک سرمایه گذاری خارجی کشور در آذربایجان شرقی مستقر است.
وی ادامه داد: منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس در مجاورت مرزهای جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان نیز ظرفیت فوق العاده ای برای توسعه مناسبات تجاری با روسیه محسوب میشود.
استاندار آذربایجان شرقی تشریح کرد: ما ۵۷ شهرک صنعتی با زمینه های فعالیت متنوع داریم که در کنار وجود برندهای معتبر تولیدی میتوانند بستر مناسبی برای گسترش روابط اقتصادی با مناطق مختلف روسیه باشند.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی قطب فولاد کشور محسوب میشود، گفت: در زمینه خشکبار و محصولات باغی و بخش معدن نیز ظرفیت های گستردهای داریم؛ علاوه بر این برای صادرات میوه و صیفی جات به روسیه بستر وسیعی داریم و در صددیم با برقراری کارگو در این زمینه گام های بلندتری برداریم.
سرمست افزود: برگزاری نمایشگاه بین المللی تبریز نیز گام مهمی در این راستا محسوب میشود که بعد از تهران بزرگ ترین و قدیمی ترین مجموعه نمایشگاهی کشور است.
وی بیان کرد: امیدوارم دیدارهای شما علاوه بر معرفی توانمندیهای دوسویه، به زمینه سازی برای توسعه عملی مناسبات فیمابین منجر شود.
استاندار آذربایجان شرقی اضافه کرد: تبریز علاوه بر صنعت، ظرفیت های دانشگاهی بالایی هم دارد که می تواند بستر ارتباطات دوسویه باشد، ضمن اینکه شرکت های داروسازی آن نیز در سطح ملی خدمات می دهند.
صمد حسن زاده، رییس اتاق بازرگانی ایران نیز با بیان اینکه آماده هر نوع کمک به توسعه مناسبات دوجانبه هستیم، گفت: ایران ظرفیت های بزرگی برای همکاری با روسیه دارد و آذربایجان شرقی نیز در این زمینه مزیت های نسبی برای توسعه مناسبات اقتصادی با همه استان های روسیه دارد.
وی افزود: امروز رویکرد مسوولان ما توسعه روابط دوجانبه با روسیه در همه زمینهها بوده و آمادگی لازم برای تحقق این مهم در کشور وجود دارد.
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی، قطب بزرگ صنعتی ایران بوده و ظرفیت بزرگی در حوزههای غذایی، ماشین سازی و پتروشیمی دارد که می تواند بخشی از نیازهای بازار بزرگ روسیه را برآورده کند.
برگزاری این دیدار با حضور نمایندگان ۱۹ شرکت روسی مرتبط با ایران، گام مهمی در راستای تحقق دیپلماسی اقتصادی دولت وفاق محسوب میشود.
در این دیدار، نمایندگان شرکتهای روسی حاضر به تشریح ظرفیتهای موجود در دو کشور و اقدامات انجام شده در راستای معرفی توانمندیهای اقتصادی و تجاری ایران در شهرهای مختلف روسیه پرداختند.
ارتباط فردا: به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، اعضای هیات روسی حاضر در این دیدار را نمایندگان شرکتهای فعال در زمینه مواد شیمیایی، الکترونیک، ماشین آلات، محصولات آی تی، میوه، دستگاههای صنعتی و حمل و نقل ریلی تشکیل میدادند.
انتهای پیام