همکاری مردم برای عبور از سرمای شدید
بهگزارش همشهری، درحالیکه چراغهای اضافه نهاد ریاستجمهوری و برخی وزارتخانهها خاموش و وسایل گرمایشی غیرضروری از مدار مصرف خارج شده و مردم هم از مصرف خود کم کردهاند، رکوردشکنی مصرف بهدلیل اوجگیری سرمای هوا ادامه دارد و تعلل نهادهای نظارتی بر مقاومت برخی سازمانها در کنترل مصرفشان جای سؤال دارد.
در روزهای اخیر، با افزایش برودت هوا و شکسته شدن رکورد مصرف گاز در ایران، پویش کاهش دما به میزان ۲درجه در خانهها و محیطهای کاری بهعنوان اقدامی اضطراری برای مدیریت بحران آغاز شده است. این پویش که هدف آن جلوگیری از قطع یا افت فشار گاز بهویژه در نقاط دوردست کشور است، با استقبال گسترده مردم همراه شده است.
رکورد مصرف گاز و چالشهای پیش رو
سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، با اشاره بهشدت سرمای امسال و میزان مصرف گاز، اعلام کرد که تحویل گاز به شبکه سراسری کشور به ۸۵۵میلیون مترمکعب رسید. این رقم از مقدار پیشبینی شده ۸۴۵میلیون مترمکعب فراتر رفته و نشاندهنده نیاز بیسابقه به منابع گازی در این فصل سرماست. توکلی همچنین افزود که امسال مصرف گاز در بخشهای مختلف کشور بیسابقه و استثنایی بوده و قابل مقایسه با هیچ دورهای نیست. توکلی در ارتباط با مدیریت مصرف گاز در دوره سرد سال گفت: مطابق تعهدات قبلی در سالهای گذشته با صنایع، تعهد شرکت ملی گاز ایران برای تأمین گاز بخش صنعت در ۸ ماه از سال است و در ۴ ماه پایان سال صنایع باید انرژی و خوراک مورد نیاز خود را از بخشهای دیگر تأمین کنند، با این حال شرکت ملی گاز ایران با رویکرد تأمین منافع ملی و کمک به بخش مولد اقتصاد همواره تأمین گاز صنایع را مورد توجه قرار داده است.
وی با اشاره به اقدامهای انجامشده در حوزه مدیریت انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: آقای کاشفی در این مدت کوتاه که زمام امور این مدیریت را برعهده داشت کارهای مطلوبی انجام داد و از ظرفیتهای قانونی که در این بخش وجود دارد، بسیار مناسب استفاده کرد. کارهای خوبی هم در دست اقدام دارد، منتهی این موضوع را باید مدنظر داشت که مدیریت کربن و انرژی یک بحث تکواحدی نیست.
تأثیر پویش ۲درجه کمتر بر کاهش مصرف
با توجه به وضعیت اضطراری مردم به پویش «۲درجه کمتر» پیوستهاند تا به مدیریت مصرف گاز کمک کنند. این پویش با هدف کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از فشار بر شبکه گاز، از شهروندان میخواهد که دمای خانهها و محلهای کاری خود را ۲درجه کاهش دهند. در این راستا، مسئولان کشور ازجمله رئیسجمهور و وزیر نفت از مردم برای مشارکت در این پویش دعوت کردند تا در توزیع پایدار گاز در سراسر کشور سهیم باشند.
افزایش مصرف گاز در تهران و سایر استانها
در پایتخت، مصرف گاز به ۱۱۵میلیون مترمکعب در ۲۴ساعت گذشته رسید که نشاندهنده افزایش ۳درصدی نسبت به روز قبل است. علیاصغر نوایی، سخنگوی شرکت گاز استان تهران، از شهروندان تهرانی خواست تا با پیوستن به پویش «۲درجه کمتر» به توزیع بهتر گاز در تمامی نقاط کشور کمک کنند. در بخش مصرف خانگی هم رکورد جدیدی ثبت شد. سید حسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، اعلام کرد که از ۸۵۸میلیون مترمکعب گاز تزریقی به شبکه سراسری، ۶۷۱میلیون مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شده است. این میزان مصرف گاز، معادل ۷۸درصد از کل گاز تحویلی به شبکه بوده و نسبت به سال گذشته ۲۷درصد افزایش نشان میدهد.
عبور از بحران با همراهی ملی
شرایط بحرانی گاز در ایران، نیازمند همکاری مستمر و همهجانبه است. با پیوستن مردم به پویش «۲درجه کمتر» و کاهش مصرف انرژی و در کنار آن تلاشهای شبانهروزی دولت و وزارت نفت، امیدواریم از این بحران عبور کرده و مانع از اختلال در تأمین گاز در سراسر کشور شویم. این همافزایی میان دولت و مردم میتواند در راستای تأمین سوخت و حفظ منابع انرژی کشور در این روزهای سرد بسیار مؤثر واقع شود.