در این برنامه فیلتر نداریم/ مردم برایمان فیلم بفرستند
ارتباط فردا: برنامه «ساعت ۱۹» که به تازگی از شبکه افق روی آنتن تلویزیون رفته، مجلهای شامگاهی است که فراز و فرود تلاشهای مردم را از زبان خودشان روایت میکند. اینکه مردمیها با اقداماتشان جهان را چگونه میسازند؟ امیدوارانه برای امروز بهتر و فردایی روشن. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹ از شبکه افق پخش میشود.
این برنامه روایت مردمیهاست
علیرضا محمدبیگی، تهیهکننده «ساعت ۱۹» در گفتوگویی با ایسنا درباره ماهیت این برنامه و کلیت آن در توضیحاتی بیان کرد: «ساعت ۱۹» برنامهای مبتنی بر روایت اقدامات فعالان مردمی در ایران است. مجلهای تلویزیونی که تلاشهای گروههای جهادی و مردمی در اقصی نقاط کشور را به تصویر میکشد. این پویشها میتواند مانند «ایران همدل» یا حتی هیأتهای خانگی باشد، مثلاً مجموعهای در حوزه مهدکودک با نام «به عشق حاج قاسم» بچهها را با فضای ذهنی و فرهنگی حاج قاسم آشنا میکرده است یا زمانی سیل میآید و مردم کارهایی در جهت کمکرسانی انجام میدهند و …؛ ما همه این موارد را تحت عنوان پویشهای مردمی در قاب تلویزیون به تصویر میکشیم و هم خبرهایش را اطلاعرسانی میکنیم که در هفته چه اتفاقاتی در کشور افتاده است. برنامه ما شنبه تا چهارشنبه پخش میشود و به صورت حضوری و برخط نیز مهمان داریم.
وی گفت: برای نمونه در همین اواخر، وقتی جشنواره عمار برگزار شد ما به آن هم پرداختیم؛ یعنی جشنوارهها و هرآنچه به مردم مربوط باشد در «ساعت ۱۹» جا دارد. فکر «ساعت ۱۹» از آنجا آمد که میخواستیم مجلهای عصرگاهی برای شبکه افق تولید کنیم و زمانی که با مدیر و مدیرگروه شبکه افق گفتوگو کردیم تصمیم بر این شد که این مجله به وظیفه رسانه که شاید رسانه کمتر به آن توجه کرده، بپردازد. این برنامه روایت مردمیهاست؛ روایتی از اقدامات و فعالیتهای مردم.
محمدبیگی در پاسخ به اینکه اقدامات مردم بر چه اساسی انتخاب یا فیلتر میشود؟ اظهار کرد: واقعیت این است که فیلتر خاصی نداریم و همه اقدامات مردم را در مد نظر قرار میدهیم؛ فیلتری هم اگر باشد این است که ببینیم تا چه اندازه حضور مردم در آن جدیتر است. شاید برخی از برنامهها را دستگاههای دولتی حمایت کنند در نتیجه ما با این برنامهها نیز کاری نداریم، چون فقط و فقط مردم و اقدامات ایشان برای ما اهمیت دارد. جذابیت و ویژه بودن اقدامات مردی آن چیزی است که در انتخاب موضوعات برنامه برای ما اولویت دارد.
عدالت گستری مهمترین بحث ماست
او تأکید کرد: ما روایتگر زحمات مردمی هستیم که پیشتر منعکس نمیشد اما امروز ما میخواهیم که این موارد را بیان کنیم و برآنیم تا مرجعی برای مردم ایران باشیم که برای ما فیلم ارسال کنند. مثلاً در سرپلذهاب گروهی متشکل از چند خانواده برای رد شدن از رودخانه پل میسازند و ما اینها را به تصویر میکشیم. میخواهیم مردم را تشویق کنیم که این کارها باارزش است و دیده میشود.
این برنامه ساز سپس در پاسخ به این پرسش که سند تحول سازمان صداوسیما و مؤلفههای مهم آن یعنی هویتمحوری و عدالتگستری تا چه اندازه در تولید این برنامه مورد توجه قرار گرفتهاند؟ خاطرنشان کرد: عدالتگستری بخش مهمی از ماهیت برنامه ماست، چون محوریت کار ما مردم هستند. مردم دغدغه عدالت دارند و در پی گسترش آن هستند. ضمن اینکه بیشتر تمرکز ما بر خارج از تهران، شهرستانها و شهرهای دورافتاده و حتی روستاهاست. برنامه ما تازه شروع شده اما تمام توجه ما به خارج از تهران است.
وی درزمینه پرداختن به مؤلفه هویتمحوری در «ساعت ۱۹» هم توضیح داد: وقتی موضوعی مردمی را انتخاب کرده و فعالیتهای مردمی را مورد توجه قرار دادهاید خود این موضوع مصداق هویتمحوری است، چون برنامه ما مبتنیبر مردم و اقدام و عمل آنان است. از مردم درخواست کردهایم از هر کاری که در شهر و روستایشان رقم خورده برای ما فیلم بفرستند و ما این موارد را در همان الگویی که هست نشان میدهیم.
بازخوردهای «ساعت ۱۹» چطوره بوده؟
تهیهکننده برنامه «ساعت ۱۹» درباره دستاورد مورد انتظار «ساعت ۱۹» نیز اظهار کرد: برنامهای تلویزیونی تولید شده که بسیار خودمانی و روایتگونه است و خارج از هر چارچوبی است که پیش از این برنامهها و مجلههایی از این دست داشتهاند و حتی دورترین نقطه ایران را بهواسطه فعالیتهای مردمی به تصویر میکشد. امیدآفرینی و انگیزهدهی از بابت اینکه زحمات مردمی دیده میشود دستاورد این برنامه برای مخاطب است، ضمن اینکه باعث میشود مردم فعالیتهایشان را تقویت کنند و همبستگیشان بیشتر شود.
او اضافه کرد: بازخوردها تا به اینجا و با توجه به اینکه ما تازه شروع کردهایم خوب بوده است؛ همه استقبال کردهاند و خوشحال میشوند برنامهای تولید شده که حرف مردم را میزند. پشتپرده کار ما گروههای جهادی و آدمهایی هستند که هماهنگی میکنند و بازخوردهای مثبت نسبت به این برنامه موجب شده تا لینکهای ما تقویت شود. ما دست پر نبودیم و کار را جهادی شروع کردیم، اما امروز گروههای بسیاری به ما وصل شدهاند و میکوشیم مرجع باشیم.
محمدبیگی در پایان یادآور شد: در فصل اول قرار است برنامه ۱۲۰ قسمت باشد ولی ما به دنبال مرجع شدن هستیم و اینکه خود مردم ما را ببینند و کارهایشان را به ما اطلاع دهند؛ برنامه ما بهصورت زنده در فرصتی ۲۵ دقیقهای از شبکه افق روی آنتن میرود.
انتهای پیام