استانها > تهران

افزایش آلودگی هوا در شهرهای صنعتی | حمیدیه بار دیگر آلوده ترین نقطه کشور شد



به گزارش همشهری آنلاین، علاوه بر حمیدیه، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه رامهرز نیز به عدد ۳۲۶ رسید. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند. این ذرات که یکی از آلاینده ‌های معیار به شمار می‌ رود، می ‌تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسه‌های مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیت‌های کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش ‌سوزی جنگل ‌ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفان‌های گردوغبار، افزایش می ‌یابد.

PM۲.۵

روز جمعه آلودگی هوا در شهرهای صنعتی به اوج رسید. در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه سرخه حصار به عدد ۱۷۸ رسید تا در وضعیت قرمز(ناسالم برای تمامی گروه های سنی) آلودگی هوا قرار بگیرد. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های شهرداری منطقه ۱۱ (۱۶۴)، پیروزی (۱۶۳)، وردآورد (۱۶۱)، میدان فتح (۱۶۰) و شریف (۱۶۰) چنین وضعیتی داشت. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های شهرداری منطقه ۱۹ (۱۵۸)، منطقه ۱۵ (۱۵۸)، تربیت مدرس (۱۵۸)، علم و صنعت (۱۵۷)، پونک (۱۵۶)، دانشگاه تهران (۱۵۵)، شهرداری منطقه ۲۱ (۱۵۵)، شاد آباد (۱۵۴)، گلبرگ (۱۵۳)، باقرشهر (۱۵۲) و فرمانداری شهرری (۱۵۱) به این ترتیب بود.

در استان البرز شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های فردیس (۱۶۲)، مترو کرج (۱۶۰)، دانشگاه علوم پزشکی البرز (۱۶۰)، منطقه ۸ (۱۵۶)، منطقه ۳ (۱۵۵) و فرهنگسرا کرج (۱۵۱) چنین وضعیتی داشت. در استان قزوین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه مدیریت بحران قزوین ۲ به عدد ۱۶۷ رسید. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های آبیک ۲ (۱۶۲) و دانشگاه علوم پزشکی قزوین (۱۵۸) به این ترتیب بود. در استان خراسان رضوی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های تقی آباد (۱۶۷)، ویلا (۱۶۶) و نیشابور (۱۵۶) چنیو وضعیتی داشت.

در استان اصفهان شاخص آلودگی هوات در ایستگاه های ۲۵ آبان (۱۶۰)، کردآباد (۱۶۰)، سپاهان شهر (۱۶۰)، ولدان (۱۵۹)، فرشادی (۱۵۹)، فیض (۱۵۶)، قهجاورستان (۱۵۵)، پارک زمزم (۱۵۵)، زینبیه (۱۵۲) و رهنان (۱۵۲) به این ترتیب بود. در استان همدان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه دانشگاه علوم پزشکی همدان به عدد ۱۶۱ و در ایستگاه همدان به عدد ۱۵۹ رسید.

در استان مرکزی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های دانشگاه علوم پزشکی اراک (۱۶۰)، بلوار حافظیه (۱۵۷) و خیابان میرزای شیرازی (۱۵۴) به این ترتیب بود. در استان آذربایجان شرقی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های باغشمال (۱۵۵)، میدان آذربایجان (۱۵۵)، تقاطع هتل مرمر (۱۵۴)، آبرسان (۱۵۴) و میدان نماز (۱۵۳) چنین وضعیتی داشت.

در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه اداره کل ۲ به عدد ۱۵۷ و در ایستگاه معاونت بهداشت جندی شاپور به عدد ۱۵۲ رسید. در ایستگاه آذربایجان غربی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های ایستگاه کابی آلیاژ (۱۵۳) و اشنویه ۲ (۱۵۳) به این ترتیب بود. همچنین در استان سمنان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه ایوانکی بر روی عدد ۱۵۲ قرار گرفت.

نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۲.۵ (ذرات معلق) بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده می‌شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ‌ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه ‌گیری می‌ شود.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا