علمی‌ و دانشگاهی > علم

کاهش خطر مرگ با مصرف «تخم‌مرغ» / آرام شدن جنین با شنیدن موسیقی کلاسیک



ارتباط فردا: در ادامه نگاهی خواهیم داشت به اخباری که امروز در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا منتشر شده است و به خلاصه‌ای از آنها خواهیم پرداخت. برای مطالعه نسخه کامل از هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی رنگ آن کلیک کنید.

ضربان قلب جنین هنگام پخش موسیقی کلاسیک آرام می‌شود

پخش موسیقی برای نوزادان متولد نشده کاری است که فرهنگ‌ها و نسل‌های مختلف آن را انجام می‌دهند و اکنون مطالعه‌ای جدید نشان داده است که پخش کردن موسیقی کلاسیک برای نوزادان می‌تواند اثر آرامبخشی بر ضربان قلب جنین داشته باشد.  

رشته‌های راهبردی در شورای عالی عتف تصویب شد

معاون آموزشی وزارت علوم از تصویب رشته‌های راهبردی در شورای عالی عتف خبر داد و گفت: تصویب حمایت از رشته‌های راهبردی و بورس دانشجویان می‌تواند به توسعه هر چه بیشتر حوزه‌های راهبردی کمک کند.

«اسپیس‌ایکس» ۲ ماهواره رصد زمین شرکت «مکسار» را پرتاب کرد

شرکت «اسپیس‌ایکس» دو ماهواره رصد زمین را در روز چهارم فوریه به فضا پرتاب کرد تا شبکه ماهواره‌ای شرکت «مکسار» را گسترش دهد.

کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی با مصرف یک «تخم‌مرغ» در هفته

یک مطالعه جدید نشان داده است که خوردن بین یک تا ۶ تخم‌مرغ در هفته به طور قابل‌توجهی خطر مرگ به هر دلیلی، به‌ویژه در اثر بیماری قلبی را کاهش می‌دهد. این موضوع حتی در افرادی که سطح کلسترول بالایی دارند نیز صادق بوده است.

مناظرات دانشجویی به عرصه‌ها و موضوعات متنوع‌تر گسترش یابد

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه مناظرات دانشجویی باید به عرصه‌ها و موضوعات متنوع‌تری گسترش یابد، گفت: برگزاری مناظرات دانشجویی در دانشگاه‌ها قطعا موجب رشد تفکر و رشد آگاهی جوانان ما می‌شود.

زمان برگزاری آزمون جامع دکتری دانشگاه معارف اعلام شد

آزمون جامع دکتری دانشگاه معارف اسلامی مختص دانشجویان دوره پانزدهم دکتری (ورودی بهمن ۱۴۰۱)، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۷ و ۸ آبان ۱۴۰۴ برگزار می‌شود.

نخبگان صنعت ساختمان تقدیر شدند

نخبگان صنعت ساختمان با حضور وزیر راه و شهرسازی از سوی انجمن مدیران مراکز دانش‌بنیان و نخبگان معرفی و تقدیر شدند.

تلسکوپ فضایی هابل یک هدف تماشایی را در اعماق فضا مشاهده کرد

تلسکوپ فضایی هابل تصویر خیره‌کننده‌ای را ثبت کرده است که یک برخورد کهکشانی نادر را نشان می‌دهد.

آزمایشات سرّی آمریکا برای نابودی پهپادها با لیزر

به نظر می‌رسد ایالات متحده در آزمایشاتی محرمانه، پهپادها را با استفاده از سلاح لیزری قدرتمند خود با برد ۵ مایل نابود می‌کند. تاریخ دقیق، مکان و ماهیت این آزمایشات فاش نشده است، اما گام مهمی در عملیاتی کردن این سلاح است.

برگزاری بیش از ۳۰۰۰ کلاس برخط در دانشگاه تهران

دانشگاه تهران در نیمسال نخست سال تحصیلی جاری، حدود ۳ هزار و ۴۰۰ جلسه کلاس برخط برگزار کرده است.

تغییر سیاست گوگل در استفاده تسلیحاتی و نظارتی از هوش مصنوعی

شرکت گوگل یک تغییر اساسی در «اصول استفاده از هوش مصنوعی» خود ایجاد کرده است.

پیوند کلیه خوک به انسان در آمریکا مجوز گرفت

سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) آزمایشات پیوند کلیه از خوک به انسان را تایید کرد.

«فیگور ای‌آی» از همکاری با «اوپن‌ای‌آی» کناره‌گیری کرد

تصمیم جدید شرکت «فیگور ای‌آی» که در پلتفرم ایکس اعلام شد، این است که از همکاری با شرکت «اوپن‌ای‌آی» کناره‌گیری کند تا به توسعه ربات انسان‌نمای خود بپردازد.

ایجاد دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان/تحقق معافیت مالیاتی تحقیق و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: نخستین دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از هوش مصنوعی بر مبنای همکاری‌های معاونت علمی، سازمان امور مالیاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد می‌شود که رسیدگی هوشمند و دقیق به درخواست‌های این دسته از مخاطبان سازمان امور مالیاتی را متناسب با قوانین زیست‌بوم فناوری و نوآوری محقق کند.

توسعه کمی و کیفی آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب/ هنوز در حوزه علوم انسانی راه نرفته داریم

معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به توسعه کمی و کیفی آموزش‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: هنوز در حوزه جهت‌گیری علم و فناوری در کشور جای کار بیشتری وجود دارد و علم و فناوری باید در جهت حل مسائل بشری و رفع مشکلات جامعه گام بردارد. ما در حوزه‌هایی نظیر علوم انسانی هنوز راه نرفته داریم.

ماموریت شبیه‌سازی گرانش ماه پرتاب شد

شرکت «بلو اوریجین» با پرتاب موشک «نیو شپرد» برای شبیه‌سازی گرانش ماه، اولین ماموریت در نوع خود را در فضای زیرمداری انجام داد.

دانشگاه‌های ما نباید برای تولید نظریه منتظر دانشگاه‌های غرب بمانند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز یک جریان خونخواهی درون نظام جهانی سلطه با شهادت بیش از ۱۵ هزار کودک درحال شکل‌گیری است. در این میان، میدان و دیپلماسی نیازمند یک مدل نظری محک زده شده هستند. دانشگاه‌های ما نباید برای تولید نظریه منتظر دانشگاه‌های غرب بمانند؛ بلکه باید خود پیش قراول نظریه‌پردازی باشند.

«دنباله‌دار اطلس» بر فراز یک تپه در شیلی

ویدئوی جدیدی که از «دنباله‌دار اطلس» منتشر شده است، آن را در حال گذر از بالای یک تپه در شیلی نشان می‌دهد.

«استارشیپ» تا سال ۲۰۲۹ به مریخ می‌رسد؟

گزارش مهندسان آلمانی حوزه هوافضا این پرسش را مطرح کرده است که آیا موشک «استارشیپ» شرکت «اسپیس‌ایکس» می‌تواند انسان‌ها را پیش از دهه جاری میلادی به مریخ ببرد.

ظرفیت بالای جهاددانشگاهی برای تبدیل شدن به قطب فرهنگی و مطالعاتی در حوزه علوم انسانی اسلامی

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره چشم‌انداز آینده این نهاد مولود انقلاب اسلامی، گفت: جهاد دانشگاهی با رفع برخی موانع می‌تواند به الگویی موفق در پیوند میان علم، فرهنگ و اقتصاد تبدیل شده و نقش پررنگ‌تری در ترویج ارزش‌های اسلامی و انقلابی ایفا کند. همچنین، ظرفیت آن برای تبدیل شدن به یک قطب فرهنگی و مطالعاتی در حوزه علوم انسانی اسلامی بسیار بالاست.

یک گروه جدید از ذرات کوانتومی مشاهده شد

پژوهشگران آمریکایی یک گروه جدید از ذرات کوانتومی را مشاهده کرده‌اند که می‌توانند به بهبود رایانه‌های کوانتومی کمک کنند.

کریدورهای ترانزیتی؛ محور رقابت‌های اقتصادی جهانی است

دبیر علمی شصت و چهارمین نشست تخصصی اندیشکده راهبردی رسانه‌ها و فضای مجازی با اشاره به اهمیت کریدورهای ترانزیتی در اقتصاد جهانی، از نقش استراتژیک منطقه خلیج فارس در ترانزیت کالا و انرژی سخن گفت.

گرافن کلید طلایی دستیابی به فناوری 6G است

با پیشرفت سریع فناوری‌های ارتباطی، نسل ششم شبکه‌های بی‌سیم (6G) در حال شکل‌گیری است. یافته‌های شرکت‌های فعال در این حوزه نشان می‌دهد که گرافن می‌تواند نقش کلیدی در تحقق این فناوری پیشرفته ایفا کند.

نگرانی ترکیه از حذف شدن از مسیر کریدور IMEC

پژوهشگر حوزه علوم سیاسی گفت: ترکیه با ادعای ایفای نقش رهبری در جهان اسلام، از حذف خود از مسیر کریدور IMEC ناخشنود است و رسانه‌های این کشور نیز در راستای حمایت از این موضع، به انتقاد از IMEC و تبلیغ کریدور «راه توسعه» پرداخته‌اند.

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر واحد فناور و استارتاپی جذب می‌کند

پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به منظور تسهیل تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان، اقدام به انتشار فراخوانی برای جذب واحدهای فناور و استارتاپی کرد و تیم‌ها و شرکت‌های برتر مشمول حمایت‌های پارک فناوری این دانشگاه خواهند شد.

معجزه فناوری‌ نانو با ساخت موادی قوی‌تر از فولاد و سبک‌تر از فوم

محققان دانشگاه تورنتو با ترکیب یادگیری ماشین و چاپ سه‌بعدی در مقیاس نانو، موادی ساخته‌اند که به اندازه فولاد مقاوم بوده و به سبکی فوم هستند. این دستاورد می‌تواند تحولی بزرگ در صنایع هوافضا و خودرو ایجاد کند.

جلوگیری از خروج ۲۰۰ میلیاردی ارز با تولید یک ماده دارویی

هر کیلوگرم هیالورونیک اسید تولید شده در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، یک‌ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان ارز از کشور خارج می‌شود.

ورود یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به بورس با ۲ محصول دارویی جدید

مدیر عامل یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به دستاوردهای این شرکت در حوزه دارویی از ورود آن به بورس خبر داد و گفت: در حال آماده‌سازی مقدمات عرضه سهام در بورس هستیم و عرضه اولیه احتمالا قبل از پایان سال در بورس تهران خواهد بود.

حذف ۶۰ درصدی شرکت‌ها از لیست ۵۰۰ مجموعه نوآور برتر دنیا

رئیس صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه گفت: اگر به لیست Fortune Global 500 که ۵۰۰ شرکت برتر را معرفی می‌کند، توجه کنیم، مشاهده می‌شود که از سال ۲۰۰۰ تاکنون حدود ۶۰ درصد از شرکت‌هایی که در این لیست بودند، دیگر جزء این لیست نیستند.

رونمایی از ۲ ماده دارویی در نمایشگاه ایران بایو

در حاشیه نمایشگاه ایران بایو از دو محصول دارویی رونمایی شد.

تولید پارچه نانویی هوشمند و گرم‌کن بدون نیاز به برق با قابلیت نمایش دما

محققان دانشگاه واترلو پارچه‌ای ساخته‌اند که با نور خورشید گرم می‌شود و تغییرات دما را به‌صورت بصری نشان می‌دهد. این فناوری انقلابی در صنعت پوشاک و کاربردهای صنعتی ایجاد خواهد کرد.

رسانه‌های ایران باید روایت متوازن‌تری از IMEC ارائه دهند

پژوهشگر حوزه رسانه با ارائه تحلیل رسانه‌ای از پروژه IMEC، بر ضرورت تدوین استراتژی‌های جدید رسانه‌ای در ایران تأکید کرد و پیشنهاداتی برای تقویت روایت‌های خبری ارائه داد.

مرکز تحول دیجیتال صنعت، پاتوقی برای تعامل میان اساتید و صنعتگران است

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به روند بهره‌برداری از مرکز تحول دیجیتال صنعت در این پارک، گفت: این مرکز می‌تواند به‌عنوان یک پاتوق علمی، محل تعامل و هم‌افزایی میان دانشجویان، استادان و صنعتگران باشد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا