نشست خبری «افسانه سپهر»؛ نامزدی انیمیشن در اسکار چه تفاوتی با نامزدی اصغر فرهادی دارد؟
به گزارش خبرنگار مهر، نشست انیمیشن «افسانه سپهر» امروز ۱۳ بهمن با حضور مهدی جعفری جوزانی تهیه کننده و نویسنده، عماد رحمانی نویسنده و کارگردان، مهرداد محرابی کارگردان، آرش آقابابایی آهنگساز، معین کریمی مدیر تولید، سپهر ترابی سرپرست گویندگان، بنیامین شجاعی کارگردان هنری، بهداد باقری سرپرست رندر در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد.
جعفری تهیهکننده انیمیشن گفت: درحال حاضر یک انیمیشن ایرانی نامزد جایزه اسکار است. ۳ انیمیشن روی پرده سینما هستند و ۴ انیمیشن در جشنواره فیلم فجر حضور دارند. این اتفاقات یک خبر خوب برای انیمیشن سینمای ایران است.
وی افزود: حدود ۲۰ نفر از هنرمندان خلاق کشور حدود ۲۰ ماه زحمت کشیدند تا این انیمیشن را برای جشنواره آماده کنند. به نظر میرسد که دبیرخانه جشنواره هنوز نگاه ویژهای به انیمیشن ندارد و نسبت به تعداد سانسها و جوایزی که به این بخش اهدا میشود، وضعیت خوبی نداریم.
عماد رحمانی بیان کرد: هرچه توجه بیشتری به هنر-صنعت انیمیشن داشته باشیم برای سینمای ایران بهتر است و اگر حمایتهای درستی از این فضا بکنیم قطعا اتفاقات خوبی رقم میخورد.
مهرداد محرابی عنوان کرد: اینکه در جشنواره فیلم فجر تیم داوری مخصوص انیمیشن نداریم تصمیمی است که گرفته شده اما در اکثر فستیوالها به انیمیشن در کنار آثار دیگر نگاه میکنند و در همه بخشها داوری میشود.
وی افزود: اختصاص یک سیمرغ برای اثری مانند انیمیشن کافی نیست و قطعا انیمیشن میتواند در بخشهای مشترک نیز داوری شود.
رحمانی در پاسخ به اینکه برخی صحنهها برای کودکان خشن بود و آیا در اکران عمومی این صحنهها حذف میشوند، گفت: ما اکرانهای متنوعی با حضور کودکان داشتیم و سعی کردیم ذائقهسنجی کنیم. به هرحال برای اکران عمومی جرح و تعدیلهایی خواهیم داشت و اگر صحنهای رده سنی فیلم را بالا ببرد، آن را حذف میکنیم.
شجاعی درباره استفاده نکردن از هوش مصنوعی در ساخت این اثر توضیح داد: ما از هوش مصنوعی در کار استفاده نکردیم. کار کودک و نوجوان ساختن برای گروه ما کمی سخت بود زیرا کار اصلی ما ساخت انیمیشن بزرگسال و بازی بود. اکنون ذائقه بچهها با دوران ما متفاوت است و ممکن است کار خیلی بچهگانه برایشان جذاب نباشد به همین دلیل در این انیمیشن برخی صحنههای اکشن را داشتیم.
ترابی درباره دوبله این انیمیشن عنوان کرد: دوبله کردن یک اثر خارجی با یک اثر اورجینال کاملا متفاوت است. کار صداپیشهها چیزی کم از کار بازیگران در یک اثر سینمایی ندارد و متاسفانه جای خالی بهترین صداپیشه خیلی وقت است که در جشنواره فجر احساس میشود. ما سعی کردیم ترکیبی از صداهای آشنا و صداپیشگان جوانتر را در دوبله این اثر داشته باشیم.
باقری درباره روند پروژه تصریح کرد: وقتی شما یک اثر رئال میسازید تصاویر با دوربین فیلمبرداری ضبط میشوند اما وقتی ما کل کار را به صورت سه بعدی انجام میدهیم نیاز به پردازش کلی همه تصاویر وجود دارد.
آقابابایی با انتقاد از صدای سالن برج میلاد گفت: من به نمایندگی از تمام بچههای صدا و موسیقی میگویم که ۵ و ۱ یک تکنیک صداگذاری است که مخاطب در این تکنیک از ۵ طرف صداها را میشنود اما در این سالن ما با یک آشوب طرف بودیم. امیدوارم برج میلاد در سال آینده سالن صدای استانداری به مخاطبان ارائه کند.
معین کریمی درباره روند تولید انیمیشن عنوان کرد: همانطور که ما در سینما فیلمهای آپارتمانی و غیرآپارتمانی داریم در انیمیشن نیز چنین چیزی وجود دارد. آقای جعفری خیلی به انیمیشن آپارتمانی اعتقاد ندارند و درنتیجه ما در روند تولید چالش زیادی داشتیم. هرکدام از محیطها و موقعیتهای این کار خودش میتوانست یک انیمیشن جداگانه باشد.
وی با بیان انتقادی تاکید کرد: امسال انیمیشن «در سایه سرو» نامزد اسکار شد و حتی یک پیام تبریک از مسئولان کشور نداشتیم. این دستاورد چه تفاوتی با نامزدی اصغر فرهادی در اسکار دارد؟
عماد رحمانی بیان کرد: در هر سالی که ما افتخار داشته باشیم در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کنیم یک کار متفاوت ارائه میکنیم. در کاری که اکنون درحال تولید هستیم نیز فضای متفاوتی از ایران روایت میکنیم.
جعفری در پایان درباره زمان اکران انیمیشن «شمشیر و اندوه» تصریح کرد: باتوجه به اینکه جنس «شمشیر و اندوه» مناسبتی است برای ایام محرم و صفر سال آینده اکران خواهد شد.