بحرانیتر شدن سفرهها با کاهش بارش برف/پستهکاران دامغانی برای کاهش افت آبخوانها به میدان میآیند
حمید احسانی امروز (۲۶ دی) در نشستی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان و برخی از معاونان این سازمان، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی عمدهترین مصرفکننده آب است، اظهار کرد: باید تعامل و همافزایی بین دو بخش افزایش یابد تا بتوانیم به راهحلهای پایدار در زمینه مدیریت بهینه آب دست پیداکنیم.
وی با اشاره به چالشهای موجود در حوزه آبهای زیرزمینی، افزود: خشکسالیهای پی در پی و تغییرات اقلیمی باعث تشدید بحران آب در این استان شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: تغییر الگوی بارشها و کاهش بارش برف، وضعیت آبهای زیرزمینی را بحرانیتر کرده است. به همین دلیل، وزارت نیرو و شورای عالی آب سیاستهای سختگیرانهای را با هدف جلوگیری از گسترش این بحران اجرا میکنند. اما این سیاستها باید با مشارکت بخش کشاورزی و تشکلهای مرتبط انجام شود تا تنشهای اجتماعی کاهش یابد.
احسانی با بیان اینکه در حال حاضر با افت آبخوان مواجه هستیم ادامه داد: پذیرش افت سفرههای آب زیرزمینی به عنوان یک رویکرد باید برای کشاورزان تبیین شود. در حال حاضر به طور میانگین شاهد سالانه ۶۰ سانتیمتر افت سطح آب زیرزمینی در استان سمنان هستیم.
کشاورزان و پسته کاران دامغانی برای کاهش افت آب زیرزمینی به میدان می آیند
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان بر لزوم مشارکت فعالانه بخش خصوصی و تشکلهای کشاورزی در مدیریت بحران آب تأکید کرد و گفت: بخش کشاورزی باید بپذیرد که با بحران آب زیرزمینی مواجه هستیم. اگر این روند ادامه پیدا کند، کلیه سرمایهگذاریهای انجام شده توسط کشاورزان از بین خواهد رفت.
احسانی از تشکیل تشکلهای بهرهبرداران آب زیرزمینی در خراسان رضوی به عنوان نمونهای موفق یاد کرد و گفت: در دشت نیشابور، تشکلهای بهرهبرداران تشکیل شدهاند و خودشان مدیریت آبخوان را بر عهده گرفتهاند و دولت تنها نقش نظارتی دارد.
وی افزود: ما در استان سمنان نیز فرصتهایی برای اجرای چنین طرحهایی ایجاد کردهایم. به عنوان مثال، در دامغان، به کشاورزان و انجمن پسته مهلت دادهایم تا طرحهای خود را برای کاهش افت آب زیرزمینی ارائه دهند. اگر این طرحها موفق باشند، میتوانیم آنها را به صورت پایلوت اجرایی کنیم.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: ما نیازمند این مهم هستیم که بخش خصوصی و تشکلهای کشاورزی فعالانه وارد عمل شوند و طرحها و ایدههای خود را ارائه دهند.
این عضو کارگروه سازگاری با کم آبی استان بر لزوم تعامل بیشتر بین وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برای مدیریت بحران آب تأکید و خاطرنشان کرد: تعامل بین دستگاه ها می تواند به بهبود شرایط و حل مناسب تر مشکلات و چالش ها کمک کند.
وی تصریح کرد: ما باید به این درک برسیم که بحران آب زیرزمینی یک واقعیت است و اگر این روند ادامه پیدا کند، آینده کشاورزی و محیط زیست استان در خطر خواهد بود و تنها راه حل، تعامل و همکاری بین وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و تشکلهای بخش خصوصی است و ما آمادهایم که از هر طرح و ایدهای که به مدیریت بهتر منابع آب کمک کند، حمایت کنیم.
انتهای پیام