اخبار شهر > شهری

احیای اسلام آباد و تبدیل آن به محله نمونه



به گزارش همشهری آنلاین، محله اسلام آباد از جمله محلاتی است که برای اجرای فرایند نوسازی در آنها نیاز به ارائه طرح موضعی (محدوده ای که از نظر زمانی و مکانی با محدودیت همراه بوده است) بود که این کار در دوره ششم مدیریت شهری انجام و در کمیسیون ماده ۵ تصویب شد. اکنون سازمان نوسازی شهر تهران در حال برنامه ریزی برای نوسازی و احیای این محله است و بنا به گفته های سید مهدی هدایت، اقدامات این محدوده در ۳ بخش پیش می‌رود.

پیگیری مسائل اسنادی و حقوقی

بخش اول آن مربوط به مسائل اسنادی و حقوقی بود که دفتر تسهیل‌گری مستقر شده و با مشارکت مردم اسناد و مدارکی که در قالب مصوبه شورای شهر صرف اسلام‌آباد صادر شده، آماده می‌کنند. بررسی قولنامه‌ها، اسناد و پیگیری موضوع زمان ساخت و اقداماتی که باید برای ادامه کار بابت مسکن معوض انجام می‌دادیم هم در حال انجام است.

مسکن سازی در اسلام آباد

بخش دوم مربوط واحدهای مسکونی اسلام‌آباد است که در سه بخش تقسیم‌بندی شده‌ان. یک بخش، مسکن معوض است، بخشی دیگر به کسانی اختصاص دارد که سند دارند و می‌توانند بی معطلی در محدوده‌هایی که مشخص شده ساخت و ساز کنند. بخش سوم هم که ساکنان به دلیل ساخت مسکن در شیب به آن ماسوله می‌گویند، در قالب باز تنظیم اراضی‌ است که وظیفه ما در آن حل مسائل زیرساختی‌ است.

ساخت و ساز با اصول مهندسی

بخش آخر هم مربوط به باز تنظیم شهری است. ساکنین باید اراضی را تجمیع کنند تا بتوانند مجدداً با رعایت اصول نظام مهندسی، ساخت و ساز کنند. تعهد شهرداری در اسلام‌آباد تنها در بخش مربوط به ساخت مسکن معوض است و افرادی که سند دارند می‌توانند به منطقه مراجعه و پروانه دریافت کنند و ساخت و ساز انجام دهند.

ارائه تسهیلات به اهالی

مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به برگزاری جلساتی در هفته‌های اخیر با حضور رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران پیرامون طرح نوسازی اسلام‌آباد، گفت: «قرار بر این شد که شورا، مساعدت‌هایی هم در بخش عوارض و هم در بخش شهرسازی به آن بخشی که قرار است توسط مردم ساخته شود، داشته باشد.»

او به انتشار فراخوان برای جلب مشارکت در ساخت مسکن در اسلام‌آباد تاکید کرد: «هنوز به شریکی که اهلیت و توانمندی لازم را داشته باشد، نرسیدیم اما پیش‌بینی می‌شود که بتوانیم یک ماه آینده شریک ساخت واحدهای مسکونی را که یکی از بخش‌های مهم تحقق طرح اسلام‌آباد است و می‌تواند کار را به سرانجام برساند، انتخاب کنیم.»

ایجاد زیرساخت در محله

زیرساخت‌های حدود هزار و ۵۰۰ واحد آماده شده است. هدایت با بیان این موضوع گفت: «اقدامات مربوط به صدور پروانه‌ از سوی سازمان نوسازی انجام شده و شریک، ساخت و ساز را انجام خواهد داد. این بخش قرار است مسکن معوض باشد که ساکنین سریع‌تر به واحدهای جدید منتقل شوند.»

هدایت به پیش‌بینی و اجرای یک پروژه خدماتی مطلوب تحت عنوان «فراهنگ» اشاره و عنوان کرد که نقشه‌های اجرایی این طرح تهیه شده و در مرحله شروع عملیات است. چندین پروژه خدماتی که در تعهد ماست در کنار ساخت مسکن اجرایی خواهد شد و در تلاش هستیم سرانه‌ها را هم در اسلام آباد تامین کنیم.

تبدیل اسلام آباد به محله نمونه

او ادامه داد: «با برنامه‌های طراحی شده، اسلام‌آباد به یکی از محلات بسیار خوب و نمونه تهران تبدیل خواهد شد. مردم نیز در این مسیر همراهی خوبی دارند و امیدواریم با تداوم این همراهی، طرح اسلام‌آباد به نتیجه برسد. با انجام اقدامات در بخش باز تنظیم سند و صدور پروانه، پرداخت وام مسکن معوض، تامین خدمات و اتصال گردشگری از ده‌ونک به اسلام آباد که در مرحله مطالعه است، به نظر می‌رسد طرح ما می‌تواند هم در بخش گردشگری اسلام‌آباد ایفای نقش کند و هم در بخش مسکونی، قلمروی عمومی با کیفیتی را برای شهروندان ایجاد کند.»

بنا به گفته های این مقام مسئول، شهرداری تهران برای مسکن معوض و تامین خدمات در اسلام‌آباد حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی‌ شده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا