اخبار جهان > آمریکا

موشک‌های هایپرسونیک؛ بلای جان این کشور شد


به گزارش همشهری آنلاین،‌ «در حالی که برنامه‌های روسیه و چین در زمینه موشک‌های هایپرسونیک در حال پیشرفت است؛ دفاع آمریکا عقب مانده است.» این جمله‌ای است که نشریه تحلیلی آمریکایی نشنال اینترست در مورد وضعیت دفاع موشکی آمریکا به آن اشاره کرده است.

از سوی دیگر، توسعه موشک‌های بالستیک، کروز و پهپادهای تهاجمی توسط کشورهایی نظیر ایران و کره شمالی، پایه‌های سیاست‌های دفاع موشکی ایالات متحده را تضعیف کرده است. موشک‌های هایپرسونیک به چالشی جدی برای آمریکا تبدیل شده‌اند و دولت این کشور را به بازنگری در سیاست‌های دفاعی واداشته است.

اورشنیک روسی؛ چالش جدی آمریکا

در شرایطی که روس‌ها با ساخت موشک مافوق صوت خود با عنوان «اورِشنیک»، جهانیان را شگفت‌زده کرده‌اند؛ دفاع ایالات متحده در برابر تهدیدات موشک‌های هایپرسونیک با ضعف‌های جدی روبه‌رو است.

اورشنیک روسی قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای بوده و به اذعان کارشناسان، امکان انهدام آن وجود ندارد.

پیشتر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بر توان این موشک تأکید کرده و حتی غربیان را به یک «دوئل موشکی» دعوت کرده بود. وی تصریح کرده بود که فناوری و قابلیت لازم برای انهدام این موشک‌ها هنوز در جهان وجود ندارد.

چین نیز در حال توسعه سیستم‌های هایپرسونیک متعارف و هسته‌ای است که می‌توانند با سرعت بسیار بالا و مسیرهای غیرقابل پیش‌بینی از سیستم‌های دفاعی موجود عبور کنند.

موشک‌های هایپرسونیک؛ بلای جان این کشور شد

گزارش اخیر پنتاگون اذعان می‌کند که چین «پیشرفته‌ترین زرادخانه موشک‌های هایپرسونیک جهان» را در اختیار دارد.
تسلیحات چین و روسیه می‌توانند از سیستم‌های دفاع موشکی ملی ایالات متحده عبور کنند و در سطح منطقه‌ای، توانایی نابودی سریع اهداف ارزشمند مانند پایگاه‌های نظامی و مراکز فرماندهی ایالات متحده را دارند.

محدودیت‌های بودجه‌ای واشنگتن

نشریه نشنال اینترست اذعان کرده است که برنامه‌های موشکی هایپرسونیک تهاجمی ایالات متحده به طور مکرر با مشکلات فنی مواجه شده‌اند و علاوه بر این، واشنگتن در بخش دفاعی با محدودیت اصلی منابع مالی روبه‌رو است.

بنا به گزارش این نشریه، بودجه‌ای که سالانه برای رهگیرهای مافوق‌صوت در نظر گرفته شده است؛ از هزینه‌ای که برای خرید دو جنگنده F-35 صرف می‌شود هم کمتر است. این محدودیت‌های مالی باعث شده تا پنتاگون برخی قراردادهای تحقیق و توسعه مرتبط با این حوزه را متوقف کند.

برنامه‌های ایالات متحده برای مقابله با تهدیدات

توسعه توان موشکی چین و روسیه، آمریکا را به تکاپوی بیشتر واداشته است. این کشور در حال توسعه منظومه‌ای از ماهواره‌های ردیابی موشک‌های بالستیک و هایپرسونیک است.

علاوه بر این، در ایالات متحده، نرم‌افزار جدیدی برای ارتقای رادار تشخیص دوربرد (Long-Range Discrimination Radar) طراحی شده که امکان شناسایی دقیق‌تر اهداف هایپرسونیک را فراهم می‌کند.

با این وجود، به اذعان رسانه‌های آمریکایی، این اقدامات کافی نیست. بخش اصلی ماجرا انهدام این موشک‌ها است که واشنگتن در این بخش با ضعف‌های جدی روبه‌رو است.

پنتاگون همچنین در حال توسعه نخستین سامانه‌ای است که به‌طور خاص برای رهگیری گلایدرهای هایپرسونیک طراحی شده است. این سیستم جدید، موسوم به (GPI)، از فناوری‌هایی بهره می‌برد که نیروی دریایی ایالات متحده برای انهدام پهپادها و موشک‌ها در غرب آسیا از آن‌ها استفاده می‌کرده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا